Карлос Контрера: Пещерни типове тровят цели квартали

Общинският съветник от ВМРО с коментар във Facebook
9 дек 2017 15:08, Анисия Иванова
53
Карлос Контрера: Пещерни типове тровят цели квартали
Архив: Булфото

Столичният общински съветник Карлос Контрера от ВМРО коментира мръсния въздух в столицата през студените месеци и причината за него.

Според него началото на настоящата зима следва да се отбележи не с ноемврийския сняг, а с "начеването на една нова "мода“ из софийските гета - ударното горене на пластмаси, гуми, кабели, забележете - дрехи втора употреба, с цел битово отопление".

"Едновремешните практики да се секат дървета от парковете и да се горят бяха позаместени от посочените нововъведения. Не че са спрели да секат в парковете (например в Западен парк) и да горят суровите дърва, но тази година горенето на всякакви отпадъци е в апогея си", коментира той в профила си в Facebook.

Той твърди, че основни замърсители се очертават "Виетнамските общежития“ и кв. "Факултета". "На километри от тях се носи дим и смрад на изгорели гуми и кабели. Модата с горенето на парцали и дрехи втора употреба е от миналата година, но сега отбелязва дивашки подем. Въпросните дрехи обикновено струват стотинки килограма, пристигат в България обработени и напоени с химикали", продължава Контрера в социалната мрежа.

Стотици, ако не и хиляди печки за отопление на твърдо гориво бълват вредни емисии - дим, сажди, прахови части, задушлива миризми. Гори се всичко, което е достъпно и почти без пари. Живущите в кварталите до "Виетнамските общежития“ и "Факултета“ ежедневно да се оплакват от замърсяването на въздуха. Най-добрият атестат е прането по терасите - за часове се покрива със сивкаво-черен прах, пепел, пише съветникът от ВМРО.

"Описаната картина ни повече, ни по-малко е геноцид. Своеобразен геноцид над цели квартали. Очевидно на тези, които горят боклуците в печките, не им пука особено - тровят себе си, семействата си, околните. Но всички останали са мишени. Категорично става дума за геноцид, осъществяван от пещерни типове", обобщава той.

Жители на "Красна поляна“, а и на "Овча Купел“ и район "Илинден“ алармират, че откакто е започнал отоплителният сезон на "алтернативи“ горива нормите за фини прахови частици са скочили рязко - 10-15-20 пъти над допустимото.

По думите му компетентните от РИОСВ - София мълчат и дават бланкетни, стандартни отговори. "С други думи се бездейства, защото станциите не отчитали пикови показатели. Няма и как да отчитат, защото покрай посочените гета станции няма. Факт е, че замърсяването на въздуха от тези "алтернативни горива“ е зловещо. Столична община твърди, че се извършват проверки, дори имало два съставени акта.

В началото на миналата седмица депозирах сигнал до РИОСВ - София с две искания - да се монтира станция или да се разположи мобилна такава, която да замерва замърсяването през целия отоплителен сезон. А на всеки нарушител да се съставя акт по реда на чл. 35 от Закона за качеството на атмосферния въздух. Размишлявайки, съм склонен да стигнем и по-далеч - да забраним отоплението на твърдо гориво във "Виетнамските общежития" с решение на СОС (това правомощие го има по закон), а защо не и на територията на кв. "Факултета".

Очевидно се нуждаем от бързи решения и драконовски мерки. Видно е, че и законодателната рамка се нуждае от сериозни промени, за да се справим с тази повсеместна диващина да се тровят цели квартали", завършва поста си във социалната мрежа общинсикят съветник от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Коста Иванов преди 6 години
Някога имаше едно гето над Регентските вили преди Панчарево, днес са шест. Дано някой общински съветник отиде да види какво се изхвърля в рекичката Косана, идваща от Бистрица. Всичките *** се докарват в гетото с безплатен градски транспорт, снема се от тях което става за Вторични суровини и останалото се изхвърля в рекичката, кото след около 700 м. се влива в Искъра при спирка Германско шосе. Самит ужас е там. През лятото са миризми, през зимата-смрад от изгорени гуми и обувки...
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук има много зевзеци които пишат глупости и отклоняват вниманието, но въпросът е много сериозен. Той пряко засяга здравето на хиляди деца и възрастни и не търпи никакво отлагане. Евала на този общински съветник, който го повдига, независимо от коя партия е.
38
5
 
2
 
! Отговори
ГАсете фаровете преди 6 години
наглипрестъпници на власт принудиха милиони водачи на МПС да увреждат тежко нелечимо въздуха с включени скенери и фарове денем и нощем.Зомбирани и озверени полицаи пишат жестоки глоби на всеки СПАЗВАЩ ЗАКОНА .Уврежданията вкл причинени с халогенни ,ксенонови,светодидони и лазерни фарове представляват огромни обеми над града.Пълнят се с остро токсични газове .Преди години биосферата над София почистваше въздуха бързо и лесно .сега НЕ МОЖЕ.ГАсете фаровете през деня УВредихте Земята ни..
37
0
 
15
 
! Отговори
Lan преди 6 години
С една дума етапът на развитие на малцинството е като на малко дете - всичко, което видят си е тяхно и всичко, което поискат си го правят, ако няма кой да наложи някаква дисциплина отвън. Естествено (точно както и на малките деца) не им се учи, нито им се работи...но пък игри и забавления са им в кръвта. С една дума - не съди по собсвеното си мислене за малцинството, защото няма нищо общо!
36
0
 
18
 
! Отговори
Lan преди 6 години
24Толкова си назад с инфромацията, че не знам от къде да почна! В момента има субсидиране за отопление на бедните, само че малцинството си взимат паричките, купуват дърва и после ги продават! Малцинството обича огъня - горят неща за кеф, за да може на открито да се танцува около димящото нещо. Малцинството горят гуми, не за да се топлят, а да изкарат металната жица отвътре и да я продадат! Какъвто и бонбон да даде държавата, малцинството ще го изяде, докато не се види тоягата!
35
4
 
6
 
! Отговори
читател преди 6 години
До АнонименВарвари?А комунистите какви бяха?Но тогава угодливо си мълчеше!!
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е в това, че от банкянската пещера тровят цялата държава. както и от драгалевската де.
33
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направете резерват! Отделете ги! Отнемайте децата им! Не им давайте да живеят с деца и да ги възпитават да бъдат варвари.
32
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отнемете им правата, гражданството и българските паспорти.НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ!НЕ РАБОТЯТ!САМО СОЦИАЛКИ ВЗИМАТ!ТРОВЯТ ХОРАТА В ЗАПАДЕН ПАРК ОТ ГОДИНИ!И ВСИЧКО ТОВА СТАВА С ПОКРОВИТЕЛСТВОТО НА ТИКВАТА И ЦВЪЧКО.АКО ГИ НЯМА, КОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ГРОБ?Вече и учениците разбраха, какво е ГРОБ. Взимат на децата по 5 лева за медицинска бележки. А, тези, които наистина са болни?СЕГА МАСОВО ЦИГ***НЧЕТАТА ЩЕ ХОДЯТ БОЛНИ В УЧИЛИЩА И ДЕТСКИ ГРАДИНИ.ПОЛОЖЕНИЕТО Е БРУТАЛНО.ВАРВАРИ В ЦИВИЛИЗАЦИЯТА? Не!
31
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 6 години
До Анонимен-18 за да го осинови вмро-шкембе-воевода,преди това е бил пещерняк,защо казват хората,че дьонметата,стават,най-върлите националисти,защото знаят откъде произлизат,също като еничарите по турско,били са най-кръвожадните воини на султана.
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Венсеремос! Бандера роса!
29
2
 
22
 
! Отговори
Ейййййййй! преди 6 години
Къде и кога живеете ,бе жалки общинари? Ако не сте достатъчно грамотни,трябва да ви се напомни ,че проблемът с тази "***" се решава единствено с резервати. Прави се резерват и там ако искат да горят себе си. И никакво напускане на района на резервата!
28
3
 
9
 
! Отговори
77825 преди 6 години
Призовете всички НПО, които защитават ***, да им осигурят нормално отопление в тези блокове. За бездомниците да осигурят приюти. Контрера като общински съветник може да подеме инициатива. Строежите на южната дъга лишхаи София от естествена вентилация с въздух от Витоша. Предишните общинари бяха забранили по градоустройствения план строежи от Манастирски ливади до Малинова долина, а в Лозенец до 4 етажа. Сега изчучурват небостъргач на Хладилника. Защо не се диша в ниските части на града?
27
2
 
2
 
! Отговори
САЙМАН преди 6 години
До АнонименИ КАКВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ,НЕЩО НЕ РЕДНО ЛИ СЪЗРЯ В БИОГРАФИЯТА НА ЕДИН СТОЙНОСТЕН БЪЛГАРИН ЗА РАЗЛИКА ОТ ПЕЩЕРНЯЦИТЕ ОБИТАВАЩИ БЪЛГАСКИТЕ ГЕТА
26
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До @ 24 По времето на твоя любимец Тодор Живков всички се топлехме на газ и жизненото равнище на *** беше като на богаташи. Тово БСП-арите защо не се скриете някъде и да млъкнете . Нещастни хорица .
25
0
 
23
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Значи толкова си запознат с манталитета на малцинствата.Кажи кое друго същество прави деца с цел бизнес !?!Всяко едно същество е склонно да жертва живота си заради децата, но не и "шведите"
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги върнат от там, от където са дошли !
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех ако имахме Президент като Тръмп как щяха да седят мирно , като арабеските . Те са бедни защото са неграмотни и безработни .
22
8
 
23
 
! Отговори
@ преди 6 години
Никой няма да гори гуми, кабели, стари дрехи, отработено моторно масло и подобни ако можеше да се топли на газ или ток.Никой нямаше да кара 20 годишни брички 15-та употреба ако можеше да си позволи нова кола.Решаването на подобен проблем не е сложно, повишаване на жизнен стандарт или субсидиране на малцинства и бедни за еко отопление.Нали знаете обаче кога ще стане, кога онези с бронираните автомобили и преторианци от НСО около тях ще се замислят за просперитет на народа си?
21
7
 
9
 
! Отговори
Ник преди 6 години
..продължавам...а въздухът беше кристално чист! Нямаше ги тези болести,децата не дишаха на апарати при лекарите. Не се оставяйте да ви заблуждават,ТРОВЯТ НИ ОТ ВЪЗДУХА,С ВОДАТА И ХРАНАТА,С ЛЕКАРСТВАТА И ВАКСИНИТЕ! ТОВА Е ГЕНОЦИД! И НИКОГА НЕ СОЧАТ ПРИЧИНИТЕ,А ПРАВЯТ ОТВЛИЧАЩИ МАНЬОВРИ..НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ,ГРОБИЩАТА СА ПРЕПЪЛНЕНИ,АКО ИСКАТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА!