Опозицията твърда: Вотът срещу кабинета ще е през януари!

ДПС смята, че Европа ще го приеме положително
102
Опозицията твърда: Вотът срещу кабинета ще е през януари!
Снимка: БСП

Вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов ще има при това не кога да е, ами точно в началото на новата година, когато България ще поеме председателството на ЕС.

Въпреки че тогава страната ни ще бъде в центъра на вниманието на европейските институции и у нас ще се провеждат серия от срещи на високо ниво, опозицията в парламента не се отказа от идеята си да иска да свали кабинета "Борисов 3".

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ това дори ще се приеме положително от европейските ни партньори.

Още по темата

След кратка среща днес той и червената шефка Корнелия Нинова обясниха, че вотът ще бъде внесен в деловодството на парламента на 17 януари.

На 10 януари, първият работен ден за народните избраници след дългата им ваканция за Коледа, работна група от четирима представители на левицата и трима на ДПС, ще седне да напише мотивите към вота. Темата му ще е корупцията.

Само че, понеже според Нинова и Карадайъ рушветите са бич във всички секторни политики, на работната група се пада задачата да уточни точно за кои от тях ще бъде вотът.

Нинова смята, че няма вариант вотът да е за цялостна политика, а ще е само за корупцията в определени секторни политики като в мотивите ще са описани много примери за тази порочна практика.

"Датата 17 януари не е обвързана с някакъв ретрограден Меркурий или с някаква Венера, просто 10-и е първият работен ден след ваканцията и тогава ще се подготвят мотивите", допълни соцлидерката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Воце по -голям *** няма ,па за другите не знам!
81
2
 
9
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Като са на власт лапат, а като са в опозиция скимтят за власт с вотове на недоверия.
80
0
 
15
 
! Отговори
clown007 преди 6 години
Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ това дори ще се приеме положително от европейските ни партньори...хахаха...този хубавец пак се е изгубил в превода.
79
7
 
2
 
! Отговори
Има логика преди 6 години
В решението има логика. Априлското въстание е било по-малко по мащаб от Чипровското, но за разлика от Чипровското, то е постигнало целите си, защото за него се е разчуло из Европа. Това не е сравнение между времето на Българското възраждане и мизерията на политическия живот в залязващата българска държава. Това е напомняне на факта, че за добро и за лошо, 75-80% от промените в България са ставали под влияние на външни сили.
78
6
 
14
 
! Отговори
Корнито врещи: преди 6 години
Искам и аааааз!Вие си делите обществените поръчки, нагушвате се с европейски парички, а на меня подхвърлите някоя трошичка, я не!Искам лъвския пай, чухте ли бе, еееей!Щом не ми обръщате внимание, ще искам вот на недоверие!От кацата с меда искам да греба с големия черпак, а не с чаена лъжичка! И партийните ми авери искат същото, така са свикнали, 45-годишни традиции са това! Така лесно ли се прежалват?Дай ми от авантата бе, бат Бойко! Дай, дай, дааааай!!!
77
1
 
14
 
! Отговори
Как може да се преди 6 години
"гордеят" с РАЗРУШИТЕЛНИЯ си ДУХ и злините, които вършат за подриване авторитета на РБЪЛГАРИЯ???? И това е ЗЛАТА СТОЛЕТНИЦА, И детето ДПС, което не знае "чие дете" е...И ПОЛУЧАВАТ заплати за СРИВАНЕ всичко добро!Вижда ли Президентът Радев какво замислят БКП/БСП и Дпс на фона на ГРАДИВНАТА политика и дейност на Правителството в този момент на напрежение в световната политика?Точно както се казва за такива хора"обладани от зъл дух".
76
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червения *** се опитва да се домогне до властта...
75
5
 
19
 
! Отговори
Крум преди 6 години
Аве не ме занимавайте с глупости червени ***....Все трябва да се изсерете за да може да го види целия свят
74
2
 
20
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Тези индивиди на снимката изместиха истинските комунисти,хората с идеи за хората. Тези муцуни са новата буржоазия на БСП,които ще затрият цялата БСП. Повечето от тях са агенти на Кремъл и трябва да бъдат съдени за държавна измяна.Начело с руския агент и комунистическа следователка Нинова, тази група замърсява въздуха на свободна България с истеричните си напъни за вземане на властта.
73
1
 
19
 
! Отговори
До гробокопач преди 6 години
Изчезвай бе ,глупости не ми се слушат !
72
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще стане .Нищо.Пак СДС-стани да седна.Не виждам разлика мжду ГЕРБ и БСП.Всички са от една школа.
71
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Учението на Маркс и Енгелс е безсилно, защото е невярно!
70
3
 
15
 
! Отговори
Ха! преди 6 години
Пролетарий от всички страни - извинявайте!
69
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нагли комунисти!Защо не взехте властта,когато Борисов подаде оставка и ви я предложи ?! Защо не направихте кабинет и поемете управлението тогава !? Какви избори ,какви абсурди говорите ?! Какво ще промените,какви кардинални мерки ще приложите ?Май само вода подливате и дестабилизирате просто от агония,че ви свършва животица!
68
2
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
ДАВАЙТЕ БЪЛГАРИ ПРОДЪЛЖЕТЕ ДА ГЛАСИВАТА ЗА БКП ДПС НАПРЕЕЕД!!!! И ТОЧНО ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО
67
1
 
18
 
! Отговори
... преди 6 години
**************************** ГРОЗНИТЕ ХОРА... цял свят да види че БКП още е в БГВ концлагер да ги вкараме малко им е
66
3
 
19
 
! Отговори
Петя преди 6 години
Тия вотове на недоверие вече трябва да се забранят. Кой после пак ще плаща за новите избори и всичко около тях ? Няма пари за болници, за истинските социално слаби, пенсионерите и прочие, а те с всичката си наглост искат да се похарчат още. Ами с това си показват, че пет пари не дават за народа. а пък причината - крадецът вика дръжте крадеца. И промяна няма да има докато не се отстранят всички стари лица и всичките им роднини - деца, внуци, племенници, стринки и приятели от партията
65
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предсмъртни напъни на БКП.
64
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гробокопачи ти си пътник! Не се прави на вечен!
63
3
 
9
 
! Отговори
Бивп социалист преди 6 години
кака Крони ще съжалява че се е захванала с бсп, трябваше да ги остави да издигнат Микича за президент, да загуби от кака Цецка и на парламентарните избори да бесепе щеше да вземе 5%.