Brexit и кризи – рано ли е да се вещае краят на ЕС?

Ядрото от държави продължава да държи на тясната интеграция
2 яну 2018 08:32,
20
Brexit и кризи – рано ли е да се вещае краят на ЕС?
Снимка: Reuters

Политологът Стойчо Стойчев е на мнение, че въпреки излизането на Великобритания от Европейския съюз, е рано да се вещае края на общността.

"Има държави, които искат да се оттеглят, да излязат или да не участват в общия процес на интеграция, но същевременно има едно ядро от държави, което към момента поддържа една по-тясна форма на интеграция", коментира Стойчев.

Още по темата

Политологът смята, че от съществено значение е до колко успешна ще е единната европейска валута.

Журналистът Росен Петров пък коментира пред Bulgaria ON AIR, че отслабването на Европейския съюз е едно от нещата, които почетният председател на ДПС Ахмед Доган е прогнозирал още през 2015-та година.

"Общо взето неговите прогнози се сбъдват. Помните 2015-та година, когато той изказа известни геополитически опасения, всички се сбъднаха.", подчерта Петров.

Според политолога Любомир Стефанов във вътрешнополитически план ДПС и Доган заемат любимата си позиция на медиатор.

"Предсрочни избори през настоящата година няма да има, тъй като ДПС е заинтересовано настоящата констелация да се запази.", обясни Стефанов.

Гостите в студиото се обединиха около мнението, че управлението на Борисов в момента няма алтернатива.

Политологът Мария Пиргова обясни, че в третия кабинет на Бойко Борисов има все повече концентрирана власт в самия премиер. "Институциите не функционират, върви едно корупционно преразпределение на средства, най-вече европейски, което засяга все повече и повече граждани, които получават средства по партиен път", каза Пиргова в студиото на Денят ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
6
 
! Отговори
socialen преди 6 години
Меркел и Шойбле успяха да съсипят Европейския Съюз за 10 години.
16
0
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Заблуждава се не този, който не знае, а този, който казва, че знае. -Жан Жак РусоДраги мислещи колеги, аз (а може би и вие)защо ли, оставам с впечатлението, че най- знаещи са, руско поклонниците, на тях им трябва само, бащица, защото имат само уста на главата.
15
0
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 11,В тъз Библия всичко си пишело! А кога ще ходя до нужника пише ли?
14
4
 
5
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
ЕС вече не е проект, а необходимост!! Необходимост за защита при това динамично развитие на света. Необходимост от цялостна икономическа структура, за противопоставяне срещу китайската инвазия. Необходимост от обща правна система за контрол на законно-нарушенията на старият континент. Макар и силни като единица САЩ много по-трудно биха отстояли на предизвикателствата, да не говорим за Русия. За разпад можем да говорим единствено и само при разпад на коалицията Германия-Франция.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много малко коментарии, а се готвим за председателство???- Но какво да се прави , като има много селяни прости
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Василев е прав.
11
4
 
7
 
! Отговори
Очевидец преди 6 години
Изобщо не е рано! ЕС е точно преди разпада си.Пророкувано е в Библията /в Данаил и в Откровение/.След като моралното падение е достигнало вьрха -какво може да се очаква? Нима не виждате в колко дьржави от " сьюза" вече са узаконили еднополовите бракове? По подобен начин беше и Содом и Гомор...
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Европеиците са свикнали на живот без съсловия. Някой си, да му определя тавана на часовата ставка. Или някоя партията да му каже, къде да си продава , продукта , услугата.2. Русия с това си устройство на държавата не може да управлява тази територия Единственото решение или Китай, или Полша, или ЕС
9
3
 
5
 
! Отговори
европеец преди 6 години
много слаби експерти. Без практика в ЕС.И тези който живееят мизерно в ЕС но с евро в джоба не виждат ,какво може да замени ЕСНапротив визията им е че ЕС ще се разширява на изток.Имат надеждата , като чужденци, че и в техните страни ще се направят промени и да изглеждат поне на половината като в ЕС /ЛЮКСЕНБУРГ,Германия,Холандия и др/ До 10 г. Цариград ще си влезе в чертите на ЕС,Украина, парче от Русия.
8
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Грях е да живееш в един съюз и да го мразиш които иска да се цепи от колектива колектива колективно ще му го нацепи така че мислете малко трезво
7
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Иска и се на някои да дойде края на ес и да се върне старата мизерия и младоста ама не става света се развива
6
7
 
15
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
" Brexit и кризи рано ли е да се вещае краят на ЕС? " ?Какъв край на ЕС? ПеЙдеасите какво ще управляват?*** моля ви се, не стресирайте нежните им душици.Европа - ПЕЙДЕАСКА територия. Това е мечтата на ония от Брюксел!
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какъв край бълнувате бе тепърва идва разцвета ес се справи с наи голямото предизвикателство бежанската вълна вие чекате края поколения няма да го дочакат небоите се
4
1
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Не може да ми каже нормалната дума положение,ами да е "констелация:.На умни ли ми се правите?Такива политолози като вас...Само в концлагерите!!!
3
5
 
15
 
! Отговори
Фалш преди 6 години
Банките в цял свят надуха балони при акците и имотите.Техните отрицателни лихви по спестяванията удариха цените на всичко-стоки ,услуги и жилища.Балона в момента е колосално надут,но официално всичко е наред.Задава се нова голяма финансова криза.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никак на е рано, точно навреме е да свършва тая отвратителна структура на наркомани, хомосексуалисти и крадливи негодници.
1
2
 
18
 
! Отговори
Василев преди 6 години
Така ли, аз не знаех, че прогнозите на Доган се сбъдват!Да беше прдупредил и за фалита на КТБ, нали прави геостратегически и финансови прогнози, понякога са свързани взаимно, или за спирането на Южен Паток или АЕЦ Белене!!!Държавата само от тези проекти загуби десетки милиарди евра!!!Агент Дуейн Харпър!ЦРУ!!!