Столетницата с пет сигнала за корупция, един срещу Цветанов

БСП ще продължи със сигналите и през седмицата
21 яну 2018 18:22,
56
Столетницата с пет сигнала за корупция, един срещу Цветанов
Снимка: БСП

БСП внася в прокуратурата пет сигнала за корупционни схеми, съобщи на пресконференция днес Атанас Зафиров от БСП.

Първият сигнал е свързан с действия на един от знаковите кметове на ГЕРБ - на град Стамболийски, като една от първите му работи е била да уволни 42 служители, а на тяхно място според получения от нас сигнал са назначени близки персонално до кмета, заяви Зафиров.

Вторият сигнал е срещу кмета на Тетевен за безпринципни назначения, третият е във връзка със състоянието на охранителната фирма на МО МОБА. Четвъртият сигнал е за съмнения за злоупотреба в община Дулово, свързана с процедура за обществени поръчки.

Петият сигнал касае заместник-председателя на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. Зафиров обясни, че в интервю бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев казва, че благодарение на Цветанов са заловени "Наглите" и че Цветанов го бил запознал с човек, вътрешен за "Наглите", който го запознал с друг човек. Според БСП тези обстоятелства поставят въпроси, свързани с морала и закона при осъществяването на срещите между министър и човек, определен от Георгиев като "вътрешен за "Наглите".

БСП ще продължи и следващата седмица с внасянето на сигнали и за други български общини като Шумен, Бургас, Септември, каза още Зафиров.

От БСП ще настояват също на утрешното извънредно заседанието на парламентарните комисии по вътрешните работи и на финансите, освен изслушването на финансовия министър и директора на агенция "Митници", да бъдат изслушани и представители на МВР, ДАНС и прокуратурата във връзка със системата БАЦИС, която функционира в агенция "Митници".

Иван Иванов посочи, че не може да се установи кой, кога и защо е влизал в системата. Според него от докладите на ДАНС и прократурата е видно, че ако едно лице има паролата за достъп, може да изтрие например три ТИР-а с цигари, без да има притеснения, че ще бъде заловено и ще му бъде търсена наказателна отговорност. Според БСП става въпрос за много сериозно източване на държавния бюджет чрез неплащане на акцизи, ДДС и мита.

Ще искаме още утре да бъде разсекретен протоколът от заседанието на комисията за контрол върху приходните агенции, както и докладът на МВР с данни за престъпления, свързани с корупцията, заяви Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БСПкорупциясигнали
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Столетницата не се ли разграничи от БКП? Каква столетница са БСП като съществуват само то 28 години? А и какви социалисти са като социализма е недоносче? Много интересни разбирания имат децата на Комунистите?!
29
1
 
14
 
! Отговори
BG преди 6 години
Не мога да разбера, нали столетницата е БКП? Тогава БСП и БКП са една партия !
28
12
 
8
 
! Отговори
Група "Сигнал&q преди 6 години
Браво на столетницата!
27
2
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
Тия сигналисти не спират да ни разсмиват. Не занимавайте прокуратурата с глупости. Тя си има доста работа покрай мис България, за да се занимава и с вашите изцепки (не че не са забавни)
26
2
 
7
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормални в нашата държава?
25
20
 
17
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Искам да видя статия, в която заглавието не е подигравателно към БСП. А статия със заглавие "Герберите са потънали в корупционни схеми. Окупирали са цялата власт, крадат на воля". Никой няма да посмее да пише за това, защото се страхува от репресии. Хората виждат това, чакат изботи.
24
2
 
14
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Глу.пости, само прах в очите и напомняне, че ни има, нищо повече.
23
6
 
24
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Хи-хи, ега ти смешните сигнали. Уволнили служители и назначили нови - само че това не е корупция. Ако гледаме така, то всяко правителство размахва метлата, спомените са съвсем пресни от управленията именно на БСП - при Орешарски и Герджика. А и в края на краищата всичко опира до доказателства за престъпления, и то в съда, иначе какво правим ако сигналите се окажат ялови.
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво!Точно така трябва.Но на мене ми се струва,че и двамата господа на снимката са корумпирани.
21
2
 
23
 
! Отговори
Дъбов преди 6 години
Бившия координатор на СИК за Шумен Иван Иванов ли ше гони корупцията. По време на двата мандата на БСП в Шумен най големите далавери в Шумен се въртяха от баща му така наречения Шошо.
20
9
 
19
 
! Отговори
Zv. преди 6 години
Червените тролчета,каквито сте повечето писали да вземете да си починете малко?Простотиите ви и оскъдното ви мислене нямат почивен ден.Разлайвате кучета,преливате от пусто в празно за имитация на дейност.Шанс....нула.
19
2
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
До АнонименА ЗАЩО СА 000 -----ЗАЩОТО СА ЕДНИ И СЪЩИ РАЗБОЙИЦИ ГАРВАН ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ НАРОДЕН СЪД ЗА УПРАВЛЕНЦИТЕ ОТ ПРЕВРАТА 1989--ДО СЕГА ВСИЧКИ---ГЕРБ БСП ДПС СДС ЕНДСВ----НАРОДЕН СЪД И ---ДО СТЕНАТА С АК
18
1
 
7
 
! Отговори
ПИЧ преди 6 години
До Анониментретия шофьор на Григор Шопов а той е бил шеф на ДС
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SIGNAL SRESHTU EDIN G-L,KOITO POLUCAVA 10 000LV.ZAPLATA--120 000LV.G.MINIMALNA 510 LV.--6120 ZA EDNA GODINA.
16
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ZVETANOV KAGI SI....
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от БСП или са много глупави и си показват козовите предварително и дават възможност от ГЕРБ да се подготвят и да им се изсмеят, или са много умни и хвърлят парх в очите, ан а вота да представят нещо по сериозно и неочаквано.
14
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЛидерска или тоталитарна партия това е организация която съществува за да обслужва Вожда си и неговите идеи, технически това е секта само че не религиозна. Подобни организации дефинират като приоритет усвояването на пари защото без пари Вожда олеква и партията се разпада.
13
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСМИСЪЛЪТ НА ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е КУЛТ КЪМ ВОЖДА, ЯСНО ЛИ ТИ Е ДРЕБНО МУТРЕНСКО ИЗПИШЧЕ.
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Имат Вожд, но нямат идея.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПИЧКой е баща му?Аз наистина не знам, а е интересно да се знае.