Вотът днес:" Жълт" вестник, безсилие в БСП...

Социалистите сами не се възприемат като алтернатива в момента
36
Вотът днес:" Жълт" вестник, безсилие в БСП...
Снимка: Bulgaria ON AIR

Вотът на недоверие ще бъде разискван днес в парламента. Социалистите заложиха на тема несправяне в борбата с корупцията.

Още по темата

"Ще бъда крайно изненадана, ако този вот бъде ефективен и изпълни целта, която си е постави - сваляне на правителството. Няма такъв случай в историята на България. Вотът на недоверие е предвиден за дебат, изваждане на ключови теми в обществото, така че да не могат да бъдат заметени", коментира политологът доц. д-р Татяна Буруджиева в "България сутрин".

Според нея дебатите в пленарната зала показват, че в БСП има тежко безсилие. Тя е на мнение, че кампанията да прокарваш някакви политики започва да прилича на "жълтите" страници във вестници, но това не значи ефективност.

"Трябва да имаш много ясни инструменти как се бориш с корупцията. Очевидно управляващите ще бъдат борците срещу корупцията, независимо от този вот на недоверие", каза още доц. д-р Татяна Буруджиева.

Георги Харизанов от Института за дясна политика смята, че вотът може да мине на високи обороти в НС, но не и с високо качество.

"Някой кмет в Дулово имал братовчед, който май бил роднина на евродепутат... Ако това ще са мотивите да пада правителството, е изключително несериозно. Дебат за сериозни пропуски в управлението не виждам", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"В БСП сами не се възприемат като алтернатива в момента. Не може да излезе шефът на НЗОК и да каже, че здравната система е в технически фалит и до две години ще се сгромоляса, и това да не е тема, а темата да е братовчедът в Дулово", коментира още Харизанов.

Той бе категоричен, че корупцията е манталитетен проблем, започва от най-ниското обществено ниво и всеки един от нас се е обаждал за връзки.

Харизанов посочи, че трябва да се създаде електронен регистър и да има публичен отчет на средствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
15
 
22
 
! Отговори
azamara преди 6 години
Пълно безсилие, пародия, смях........ последни напъни...отчаяние...
13
21
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като селска кметица Нинова вика и крещи по цял ден срещу ГЕРБ или Борисов , защото тя е на светлини години по некадърна от него . Този вот е за БСП и Нинова , които окрадоха народа и сега крадеца вика , дръж крадеца.
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Устав на БСП на сайта на партията от 2.2017 г БСП е социална партия, която се бори за социално равенство и справедливост и историческо преодоляване на капитализма........Нека някой обясни това с историческото преодоляване как смятат да се случи с едри капиталисти в БСП- това лицемерие ли е ИЛИ СПЕЦИАЛЕН ВИД ПОЛИТИЧЕСКА ШИЗОФРЕНИЯ. Едър капиталист социалист- ТОВА НЕ ВИ ЛИ МИРИШЕ НА ЧЕРВЕНА ***.
11
4
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До Анонимен-3По кротко,***!
10
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вотът на недоверие - безсмислена червена PR акция с обратен ефект. Лъсва безсилието на БСП и на К. Нинова конкретно.
9
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Радев да изпее в Парламента ... - "Защото днес поехме ЕС"...
8
3
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 6 години
До Анонимен-1За да ви каже истината:''че корупцията е манталитетен проблем,започва от най-ниското обществено ниво и всеки един от нас се е обаждал за връзки".Това е останало от турското робство.
7
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Канят едни коментатори, ум да ти зайде! В една обикновена кръчма можеш да чуеш много по-умни разсъждения!
6
4
 
12
 
! Отговори
Линч преди 6 години
Само ги помнете! Ще им дойде времето!
5
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този Харизанов стана главен глашатай на Шайката на Суджуците, след като разпарчетоса Напоителни системи и наряза за скрап. Колко е кихнал на Суджук ефенди, само те си знаят. А ние знаем, че Суджука обича тези които се отчитат от сърДце, с обич и сведена главица, без да се сърдят колко ще остави за тях. Любимец му стана и д-р Менгеле, колко милиона сви от ваксините, но и му даде тлъстия пай. Този шлюнгар направи същото и Суфжука го прибра под крилото. Ще ги видите един ден като падне ГЕРБ, цирк!
4
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този *** без образование докога ще го канят да замазва и лъже? И кога ще го вкарат в затвора заради напоителни системи? Нали го разследваха уж? Проф. Вучева го завря на кучето в ...а!
3
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев да изкара армията и да ни освободи от тиквената фашистка диктатура!
2
6
 
28
 
! Отговори
ГОСТ преди 6 години
Харизанов, за Напоителни системи говори и след като ги наряза и продаде за скрап те похвалиха и голем Меринджей те нарекоха. Как се оправи, че не влезе в затвора.
1
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този защо не е в затвора!?