Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"

"Кой постави премиера в това положение?"
24 яну 2018 19:35, Анисия Иванова
156
Нинова пита: Пратени ли са sms-и за Конвенцията "няма мърдане"
Снимка: БТА

Питам премиера прати ли sms-и на депутатите си "няма мърдане“ за Истанбулската конвенция и кой го докара до положението, запита лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице“ по bTV .

"Вярно ли е, че днес депутатите на ГЕРБ са получили sms с партийна поръчка от премиера: "няма мърдане - ратифициране на истанбулската конвенция", каза Нинова.

Лидерът на БСП отново обяви, че БСП не приема Конвенцията както по форма, така и по съдържание.

"Подписана е от министър Захариева без никой да знае в държавата. Приета е на Министерски съвет без доклада, който трябва да каже какви са последствията. Няма обяснителен доклад към нея. Вкарана е в парламента на абордаж и премиерът праща sms-и на депутатите "няма мърдане“. Кой постави министър-председателя в положение да няма мърдане?“, коментира Нинова.

Според лидера на БСП ратификацията на документа не е партиен въпрос, а цивилизационен избор.

"Смисълът на тази конвенция е пазете децата. Не толкова жените от насилие. Ние имаме добри закони, ще ги направим още по-добри. Ще увеличим наказанията от насилници“, предложи Нинова.

Лидерът на БСП изрази недоволството си от критиката на омбудсмана Мая Манолова, че БСП не е приела Истанбулската конвенция.

Нинова определи като война между институциите изявлението на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, че катастрофичното говорене е предпочитан от държавния глава похват като война между институциите.

"Споделям на 100% мнението на г-н Радев. Откакто управлява ГЕРБ и министър председател е Бойко Борисов, парламентът наистина е превърнат в изпълнител на едноличните му решения“, коментира Нинова.

Тя даде пример с гласуването на приетото предложение на БСП в проекта за държавния бюджет на две четения за средства за манастира в Света гора и обърна внимание, че след това гласуването е отменено с еднолично решение на Бойко Борисов.

Като втори пример Нинова изтъкна липсата на министър-председателя от дебатите по вота на недоверие към кабинета и че от месеци не е идвал на парламентарен контрол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
21
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Изглежда съветниците на господин Борисов са му подсказали най-правилното поведение спрямо неврастеничката Корнелия Нинова... - пълно игнориране и безразличие, което наистина страшно я дразни... - Борисов, дори не си прави труда да обели и една дума относно нападките, които му отправя дрОгарката... - и струва ми се това допринася за чувствително влошаване на болестта и..
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Паси....говедаМайната и на висчки религии. И?
39
10
 
8
 
! Отговори
Паси....говеда преди 6 години
До БългаринаКазаха ви го в прав текст-майната му на православието......
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе вие от днес бг не виждате ли, че едно 90% от коментарите тук са писани от психично нестабилни хора??? Това ли ви е аудиторията?
37
1
 
1
 
! Отговори
бРАВО!!! преди 6 години
33 го каза най-точно!
36
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оф голямата конвенция. Не знам защо някой е решил, че нещо ще се промени от това. Вие нормални ли сте изобщо? Всичко е цирк. Ако някой ще обръща резбата може да го направи и сега без никакъв проблем. Аман от глупости.
35
1
 
15
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Фондация Шалом е за разбира се, във връзка плана Калиегри и заканата на едмонд ротшилд до 2030г България да не съществува! Имат официално изявление по темата, явно е време да се уволно началника
34
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И защо го правят това с тия смс-и и изобщо, за какво е тая конвенция?В края на краищата, ако някой бие собствената си жена, а не чужди и ако го прави тайно, а не на улицата пред хората, то тогава кому пречи този човечец и защо трябва да се вдига такъв шум за това?
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казано е, наведеш ли се и видиш, че вместо два имаш 4 ташока, значи някой те е яхнал и по-добре да няма мърдане, че ще стане по-лошо!
32
23
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Като малка Корнелия Нинова била много любопитно и любознателно момиченце. Веднъж то попитало майка си:- Мамо, мамо, защо моята приятелка се казва Цветелинка?- Защото носи името на баба си Цветанка - моето момиче...- Мамо, мамо, а аз на кого нося името?- Ооох КУРнелийо, изморена съм - стига си задавала въпроси...
31
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Задкулисните им тайни заговори на Герб нямат край... Възмутително!
30
3
 
27
 
! Отговори
До бау преди 6 години
Е *** умник селски, сащ япония англия унгария не са я приели, знаеш ли колко държави има по света? 195, a са я приели 27! Като нсй големите не са, само тези които еврейте могат да смачкат! А те са взели България на мушка не от днес а от 62 г когато веселина и едмонд ротшилд се развеждат, а въпросния се заканил че България няма да съществува до 2030г, ей за това бързат с тур цизацията ци низацията и джендъризма, тотална деградация!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова да попита мобилния опретаро и ще разбере.
28
22
 
8
 
! Отговори
КОРНИ Е ТРАВЕСТИТ! преди 6 години
САМО ТЯ ГОВОРИ "ПО МЪЖКИ " В БСП!!!!
27
3
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
А моля ви се Баце е с два грама мозък и не взима еднолични решения каквото му кажат господарите това е!
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига си ревал с големите букви, бе! Отива в сайта на 24 часа да си я прочетеш, цялата е публикувана!
25
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обаче Баце обеща лично пред Началниците, че ще я приемем.
24
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"ИСТАМБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ"---НЕ СЕ ПУБЛИКУВА ВЪВ ВЕСТНИЦИТЕ .....ЗАЩОТО НЕ Е "МОСКОВСКА"!!!КРИЯТ Я ОТ ХОРАТА ---И ИСКАТ ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ , ЗА ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА ЕС И ЗАПАДА!!!ТАКАВА Е ---ЗАПОВЕДТА НА РЕШЕТНИКОВ И ДЖУДЖИ!
23
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цял месец обсъждаме тази конвенция но никой не се сеща да обсъди застрояването на Пирин. Баламосват ни с нея за да може да разрешат застрояването
22
19
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
*** няма нужда от защита на някаква конвенция... - тя е мъж и се бръсне три пъти седмично... - лично ми го каза бръснаря и...