Симеонов гневен: Свеж човек на 71 г. – шеф на ЕСО!

Нямало кадри на патриотите в сектора, а и те носели отговорност
59
Симеонов гневен: Свеж човек на 71 г. – шеф на ЕСО!
Снимка: Булфото, архив

Вицепремиерът Валери Симеонов се ядоса на кадровата политика в сектора "енергетиката", защото там нямало хора от Обединени патриоти.

Още по темата

"Недоволен съм от липсата ни на кадри в енергетиката, защото според споразумението с ГЕРБ, трябваше да има еднакъв брой кадри, защото отговорността е обща. Така или иначе за изминалите 9 месеца това участие го няма, то приключва  на ниво заместник-министър", скочи той пред БНТ.

Симеонов обаче призна, че би си спестил коментарите по темата, ако не бил научил в края на миналата седмица за едно според него скандално назначение.

"Променя се управлението на ЕСО ,в което ще се усвояват крупни суми пари. Това предизвика моята реакция.  Изведнъж се сменя целият брой на директорите, бе всякакво съгласуване с коалицията. Там се поставят лица, които са меко казано компрометирани. Такъв пример е Антон Славов, който е уволнен през 2010 г. за несправяне с работата. Сега в момента той е свеж човек на 71 години. Най-вероятно ще стане ръководител на управителния съвет", обясни Симеонов.

"В новия управителен съвет има едни такива кадри, които няма как да премълчим. В енергетиката почти нямаме кадри, а накрая ще носим отговорността заедно. Така както заедно ще сме отговорни за една меко казано криминална сделка за 2,4 млн. варовик за "ТЕЦ- Марица изток 2", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
7
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Като нямат хора да си направят ако имат възможности и има кой да им даде. За тази работа се иска знание, възможности.
37
4
 
5
 
! Отговори
гост преди 6 години
В частна компания, може и на 80 да е ръководител, ако печели и взима правилни решения.В държавните е друго. Да обяват конкурс и който спечели - той.
36
6
 
12
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Само да дойдат изборите. Тия ОП ще ги пратим в трета глуха.От гневен Българин
35
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩЕ СЕ УСВОЯВАТ ГОЛЕМИ ПАРИ, А ПАТРИОТАРИТЕ НЯМАТ ХОРА ТАМ.
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, че той любимия на "демократите" Пешо известен като нутрията, след като стана президент, първо направи баща си, Стефан Стоянов, областен управител и то на на същата /71г./ възраст!
33
9
 
20
 
! Отговори
An4o преди 6 години
Какви са тия свежи пенсионери на 71г.Аман от свежи пенсионери да ни управляват25г.Та си не гледат пенсионерския живот.А ми лакомеят за още пате и власт.СРАМОТА !!!!!!!!!!
32
5
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Симеонов, трябваше да го кажеш преди 10-12 дена, и да грасуваш по съвест после. Сега вече никой не ти вярва.
31
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този си е въобразил, че е нещо повече от гнила патерица за гнил режим. Някой да се сеща, как може да му бъде затворена вонящата уста?
30
7
 
45
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
На народа ли се оплаква от колегите си?Не могаНе мога бе хора
29
24
 
45
 
! Отговори
алтай преди 6 години
Тоя чичак ако е патриот аз см марсианец ! само да се погледно в огледалото и да си погледне АЗИАТСКО ТУРСКИТЕ ОЧИЧКИ и да фане си налега парцалите а не да *** пари от русия и да спира музиката на морето ....
28
5
 
17
 
! Отговори
кики преди 6 години
До АнонименСещам се за пропорциите в тройната коалиция.
27
5
 
42
 
! Отговори
naco преди 6 години
Какви ли ДАЛАВЕРИ стават в тази ПУСТА ЕНЕРГЕТИКА,че другарят Симеонов бърза да се ОНЕВИНИ?! Но НИЕ НЯМА да ЗАБРАВИМ,че онзи ден ГЛАСУВА ПРОТИВ за "ВОТА на НЕДОВЕРИЕ"!!! НАРОДЕ????
26
6
 
50
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Променя се управлението на ЕСО ,в което ще се усвояват крупни суми пари"-каза Симеонов. Там ще се присвояват крупни суми пари и ние няма да участваме,айде моля ви се...
25
6
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоз не го притеснява корупцията, а че нямало техни хора там...................
24
8
 
62
 
! Отговори
qwer преди 6 години
Абе Симеонов - *** патриотичен, като не ти харесват измамите и лъжите на ГЕРБ чий х'*** търсиш в съюз с тези червени измамници, защо не гласува против вота на доверие ? Ама власт не се дава нали, друго си е да крадеш законно от държавата ? Мама ви да е'ба политици гн'усни и кр'адливи, пред камери и микрофони сте светии, а отзад крадете с "фадроми" вече пачките !
23
46
 
13
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тука пишат само м.урзилки.Не искате ГЕРБ.Не искате ПатриотитеПоне веднъж напишете кого искате че и ние да се посмеем
22
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А КОНКУРСИКонкурсите не са анонимни и още по-лесно се корумпират с техни хора.
21
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като си недоволен събуй се бос бе.трябва да имаш твои хора ,че .......
20
2
 
37
 
! Отговори
А КОНКУРСИ преди 6 години
ЗАЩО НЯМА ЯСНИ КРИТЕРИИ ЗА СЪОТВЕТНИТЕ ПОЗИЦИИ И КОНКУРСИ С АНОНИМО ПРЕДСТАВЯНЕ???? ЗАЩО ВСЕ НЕГРАМОТНИ СПЕЦИАЛИСТИ, НО С ПРАВИЛНА ПАРТИЯ СЕ ЗАСУКВАТ ПО ПОЗИЦИИ, КОИТО ЕДВАЛИ ВАЗБИРАТ ОТ СЪЩНОСТТА НА РАБОТАТА, НО СА ЕКСПЕРТИ ПО ПОДПИСВАНЕ И ДАЛАВЕРИ?!??
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искат 10 г. трудов стаж като каторжник и после парламента го назначава и той вече е пред пенсия докато дочака и може да получи инфаркт.