БСП не е решение на проблема с корупцията, а част от него

Политологът Георги Киряков пред Bloomberg TV Bulgaria
30 яну 2018 11:35, Екип на Bloomberg
17
БСП не е решение на проблема с корупцията, а част от него
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

По темата за корупцията БСП не е решение, тя по-скоро е част от проблема. Има десетки обвинения срещу бивши партийни функционери за злоупотреби, срещу близки до партията фирми, облагодетелствали се по време на тяхното управление. Това, че в момента властта е при други, по никакъв начин не снема вината от БСП по отношение на предишни корупционни практики.

Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria политологът Георги Киряков.

По думите на Киряков една от основните грешки, допуснати от Столетницата по отношение на неуспешния вот на недоверие е дълбоко сгрешеният тайминг.

„Истинските мотиви не се разбраха напълно или бяха изгубени в края на миналата година, когато БСП можеше на предизвика вот на недоверие. Те обаче целяха да създадат катаклизъм по време на европредседателството заради който, под въздействието на натиск от страна на Запада, правителството да сдаде властта.“

Подобни подходящи моменти, смята политологът, са били скандалите „Кумгейт“ и филмът на Елена Йончева за проблемите с оградата по границата с Турция.

С провала на вота на недоверие БСП показа, че не е в положение да диктува дневния ред в обществото или сред управляващите, категоричен бе Киряков. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Констатация преди 6 години
Вярно е, корупцията няма цвят. Има корумпирани и некорумпирани. Всички трябва да сме единни против корумпираните.
12
1
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Корупцията няма цвят. Ако това не разберем българите, няма да се оправят нещата. Ето, в София не е имало кмет комунист. Предлагам да се направи пълна обективна проверка. Да видим има ли корупция.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При бсп нямаше корупция и парите ни стигаха и престъпления нямаше а сега леле мале
10
1
 
5
 
! Отговори
13 преди 6 години
ДРУГАРКАТА НИНОВА - СТАНА СМЕШНА С ТОЗИ ВОТ, ПРЕДИЗВИКАН ОТ НАЛУДНИЧАВИТЕ И МИСЛИ И- НЕ РЕДОВНОТО ПИЕНЕ НА РОЗОВИ ХАПЧЕТА(за психично болни са предназначени)!!!
9
3
 
11
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 6 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
8
6
 
13
 
! Отговори
Червените милионери преди 6 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на Пловдивското БСП; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на Варненското БСП; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;Вес.Лечева-милионер и още много червени милионери откраднали милионите си от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
7
6
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 6 години
До Анонимен 4България не е станала водеща по корупционни практики страна през последните 9 години? Нали? ГЕРБ още го е нямало когато трайно сме се намърдали там. Толкова са се разложили и атрофирали в БСП, че ГЕРБ ги бие по правила създадени от тях. Сега плачат. Ако извадят записите на редовните посетителите на Цветан Василев на доста от БСП борците срещу корупцията ще им стане неконфортно.
6
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента всички партии без БСП са метастази на СДС. Всички партии за част от проблемът с корупцията - те са корупцията. Да се говори само за БСП, че не е решения, а част от проблемът с корупцията, лъжа и не особено умна манипулация. Всички партии са корумпирани и май няма изключение.
5
6
 
16
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Днес във *** има само една ПАРТИЯ!БКП - ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПАРТИИ ( ОТ НАД 300 РЕГИСТРИРАНИ) СА НЕЙНИ МЕТАСТАЗИ!!!50% ОТ ДНЕШНОТО И РЪКОВОДСТВО СА "НАРОДНИ МИЛИОНЕРИ"ИЗВОДА.....???
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбрах,че БСП е виновна за корупцията като е била на власт,ама не разбрах последните 9 години при ГЕРБ как е.
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПО ВРЕМЕТО НА БКП ВСЕКИ ЗАПАДНЯК ПЛАЩАШЕ ДВОЙНО ОТ БЪЛГАРИТА. БИЛО В ХОТЕЛ, БИЛО В РЕСТОРАНТ, БИЛО НА ПЛАНИНА.Така и БСП си е свикнало да дере от къде каво може.
2
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Много просто!БСП е пряк наследник на БКП и като такъв е създателя на мафията и мутрите по руски образец.БСП държи сивата икономика и порядките в нея са изцяло нейно наследство.Помним как и да имаш пари за нещо трябва да си платиш допълнително я на сервитьор, я на магазинер, склададжия, месар и т.н.България ще се оправи когато БСП бъде унищожена. До тогава тази структура ще саботира страната с все сили.Изчезнат ли бедните изчезва и тя.Няма да има на кой да обещава светло бъдеще.
1
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На власт от 10 години е ГЕРБ. Как тогава е възможно някой друг да е част от проблема?! Колко ли кренвирша е получил този "политолог" от ГРОБ?