Българско гражданство за хиляди в Турция! И... психиатрите да влязат

Според Павел Шопов, искането на ДПС прекрачва границата на търпимост
Обновена: 7 фев 2018 14:51 | 7 фев 2018 13:40, Вера К. Александрова
292
Българско гражданство за хиляди в Турция! И... психиатрите да влязат
Снимка: Bulfoto, архив

ДПС поиска държавата да даде българско гражданство на стотици хиляди в Турция, които имат бащи и дядовци, включително и починали, с българско гражданство.

Партията нa Мустафа Карадайъ внесе поправки в Закона за българското гражданство, но мнозинството в парламента ги отхвърли.

Преди това депесари и патриоти си размениха остри реплики, в които се чуха искания за наказания и дори призиви да бъдат повикани психиатри.

Обединените патриоти обясниха, че и в момента турци с родители, с българско гражданство, могат да получат български паспорти. Изключение правели изселниците в Турция, които въз основа на спогодба между България и Турция са загубили правото да възстановят гражданството си.

"Целта е в Турция да има още един милион български граждани, които да осигурят правителство на ДПС, с което да приключим българската държава", каза патриотът Станислав Станилов.

И колегата му Павел Шопов обясни, че искането на ДПС прекрачва червената граница на търпимост.

"Ясно е за всички, че това, което се прави, е продължение на турската политика на Балканите, за възстановяване на Османската империя", каза той и призова всички български партии да спрат "тези попълзновения".

Хамид Хамид от ДПС поиска наказания за патриотите. "Недопустимо е тук да се говори, че ДПС е турска партия, защото ДПС е показала, че е най-българската партия", каза той и припомни, че с помощта на движението България е станала член на ЕС и НАТО. "Лекарите в залата, спешно търсете психиатри", призова още депесарят.

Юлиян Ангелов от Обединени патриоти обаче беше категоричен, че Патриотите няма да допуснат тези текстове да се приемат.

Хамид Хамид призова депутатите да не се крият зад спогодби и да си зададт въпроса какво правят като политици за тези, които са български гражданин, но нямат документ за това.

"Това са тези, които имат баща или дядо българин, милеят за България, това са стотици хиляди български граждани, чиито родители са прогонени по време на Възродителния процес. Това са истинските български граждани", заключи депутатът от ДПС. Последвалото гласуване обаче отхвърли предложението.


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
236
0
 
4
 
! Отговори
Не съм против, но... преди 9 месеца
НЕ СЪМ ПРОТИВ, НО ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ НЯМА ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ СОЦИАЛНАТА И ПЕНСИОННАТА НИ СИСТЕМА. НЕ МОЖЕ ДА НЕ СА РАБОТИЛИ ТУК, ДА НЕ СА ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, А ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ПАРИТЕ, КОИТО АЗ ПЛАЩАМ НА ДЪРЖАВАТА МИ ГОДИНИ НАРЕД!
235
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДЪПАСЕ СИ ГОВОРИЛИ, КАКВО ДА ГОВОРЯТ- ТЕ СА УНИКАЛНИ, ТРУДНО СВЪРЗВАТ ЕДНО ПРОСТО ИЗРЕЧЕНИЕ, НО В ЗАМЯНА ТЕХНИТЕ ЛИДЕРИ ФИЛОСОФИ ПРИТЕЖАВАТ ЯХТИ И ДВОРЦИ ЗА МИЛИОНИ, ОНЯ С ОЧИЛЦАТА ТВОРИ ЗАКОНИ, А И ТОЙ ТРУДНО АРТИКУЛИРА, НО СЕ СЪБИРАТ ДА СИ ГОВОРЯТ КАКВО ДА ГОВОРЯТ.
234
0
 
8
 
! Отговори
seira преди 9 месеца
СЪГЛАСНО КОНСТИТУЦИЯТА НА Р БЪЛГАРИЯ, ДЪРЖАВАТА Е СОБСТВЕНОСТ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД, А НЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!

ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НЕБЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ (НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА РОДЕНИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ В ЧУЖБИНА), НЕ СА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
233
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И Следващата им стъпка ще е превръщането на половин България в нова турска държава
232
0
 
5
 
! Отговори
до 232 преди 9 месеца
Добре си се нарекъл, отива ти.
231
8
 
3
 
! Отговори
Глупак преди 9 месеца
Дпс е силна партия в Бг. Ще стане това, което те искат. А вие си пишете коментари тук.
230
2
 
17
 
! Отговори
до popa и zorka преди 9 месеца
Не се правете на българи, от далече личи, че сте дьонмета.
И до димукрътичну ривящити за възродителното процес : Като толкова пищите, защо никой не спомена за повода, причините, довели този процес? За атентатите в гара Буново, хотел Сливен и другите диверсии. Никой от досега списващите и дума не обелва за това. Ако това се беше случило в демократична Турция ко щеше да стане, а?!
И като си предпочел друга държава, стой си там! Като веднъж си дьонме(отметнал се), оставаш завинаги такъв!
229
11
 
7
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
До Анонимен233,ще търпиш,докато яшар/павел шопов/спре да приказва глупости,той знае ли ,че ако не беше ''турската партия''ДПС,още ше ше да си седи в ромското гето на Пазарджик.
228
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нагли станаха тия турци..............докога ще ги търпим??
227
6
 
12
 
! Отговори
Кака преди 9 месеца
За всички изселили
се /1989г./по време на възродителния процеси има спогодба между РТ и РБ за тяхното и на децата им двойно гражданство. И те идват в Бг, с рушвети взимат инвалидни и всякакви други пенсии, регистрират се като земеделски производители, взимат европейски субсидии, гласуват срещу заплащане.
226
5
 
12
 
! Отговори
Mariec преди 9 месеца
Ало,дпс,като сте най-патриотична партия,какво ви свързва с Турция и по какъв начин се борите за правата и свободите на БЪЛГАРИТЕ?
225
16
 
7
 
! Отговори
POPA преди 9 месеца
Вашите чисти българи дето се изселиха в целия свят не са ли предатели?А тенисистът ви Гришо дори е забравил майчиният език говори го с извивки!тоест изтинските българи са станали по-големи пpедатели
224
5
 
15
 
! Отговори
Патриотийо български преди 9 месеца
Тия трета световна луи искат да започне с тия турски ***
223
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ДПС и ДОСТ са двете пипала на турската мафия в България, това е ясно като бял ден!
222
4
 
8
 
! Отговори
Ангел преди 9 месеца
Мюмюни,сър.....
221
12
 
5
 
! Отговори
zorka преди 9 месеца
Shtom sa rodeni tuk po Konstituviya im prinadleji ,nqma kakvo da umuvat i popravqt !
220
0
 
22
 
! Отговори
Andreshko преди 9 месеца
Няма нужда от промяна закона за гражданството,Конституцията е уредила този въпрос и ако някой живеещ в Турция отговаря на изискванията на българската конституция,няма проблем да стане български гражданин...
219
9
 
20
 
! Отговори
Йорданов преди 9 месеца
.
Искат да ни превземат "мирен" начин....
Тези изобщо не трябва да са в парламента.
Първо да научат български език и тогава могат да кажат че им пука за България.
218
1
 
12
 
! Отговори
тъй кажи де преди 9 месеца
щом е за свободен достъп до Европа, значи няма смисъл да искат българско гражданство - Ердоган обеща през 23та на стогодишнината от създаването на Турция да станат член на ЕС и ще си пътуват с турското гражданство
217
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всеки двоен ли, троен гражданин да си плаща данъците/ здравна и социална осигуровка /тук само тогава български гражданин и с право на глас. Всички в Турция изселници станаха и български граждани и тези раждани там, само и само да могат свободно да ходят из Европата и да работят там.