Йотова: Всеки месец затваря по едно българско село!

Вицепрезидентът поиска държавна помощ за малките общини
Обновена: 11 фев 2018 16:06 | 11 фев 2018 14:10, Анисия Иванова
133
Йотова: Всеки месец затваря по едно българско село!
Facebook: Община Гоце Делчев

"Мрачни статистики бяха изнесени тези дни. Хората в българските села са най-застрашени в цяла Европа от социално изключване. Зад тази купешка дума и това понятие стоят много тежки и тревожни показатели. Почти всеки месец затваря по едно българско село. Държавата, политиците и институциите са в огромен дълг към българските села", това каза пред журналисти в село Делчево вицепрезидентът Илияна Йотова, която присъства на традиционния празник на виното в местността "Баира".

"Държавната помощ за малките общини, за селата, трябва да бъде национална политика, а не да се остави на инерцията. Тогава ще се върнат и младите хора. Данъчни облекчения, възможност да се ползват с привилегии европейски средства,т.е. облекчен режим при кандидатстване по проектите, възможността по-малките общини да не остават в зависимост от големите градове, а напротив да бъдат достатъчно самостоятелни. Тази година е решаваща, защото се прави европейския бюджет за следващите пет години. За България е жизнено важно да се запази сегашната философия за получаване на финансиране от европейските фондове. Планът "Юнкер" е за богатите държави, за големите компании, за големите инфраструктурни проекти. Ако се заложи само на такива средства, ние ще страдаме много и ударът ще бъде най-вече върху българските общини" заяви още Йотова.

На традиционния ритуал по зарязване на лозята присъстваха и евродепутатът Асим Адемов, народният представител Богдан Боцев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.

"Имах много покани, но това е един от най-хубавите краища на България и естествено е моят избор да падне върху Делчево. За първи път съм тук и съм очарована от природата, която виждам. Вижте какво здраво време ни посреща, което означава че ще има и добър берекет", каза вицепрезидентът, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
процеса е следния- изасяне на младите хора в няколкото големи останали града на България. след това следва поумняване на същите тези хора, което ще трае около 30-40 години и обратно завръщане в селата. образуване на образцови малки селища
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България е страна със 7 млн население и 28 области и 265 общини, няма такава държава в ЕС у нас има общини с по 3 хиляди човека, просто трябва ново административно деление
11
5
 
13
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
Комунист и срам - това са две несъвместими понятия. Грам няма, като всеки комунист, иначе нямаше да си задава реторични въпроси.
10
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е европейска България през 2018 година всеки,който не е верен на вожда е застрашен от социално изключване!Да живее великата демокрация!!
9
3
 
22
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Дайте на хората свобода на действие и икономическа перспектива и, изгода и стабилност по селата, и сами ще се избавят от тинята, в която ги набутахте. Законодателстото, което позволява да има шепа латифундисти в страната, заграбили до живот земята на хората, евъзможността на желаещите да започнат от нулаа и да успеят сами , безумните изисквания, като тия за правите краставици, щастливите кокошки или играещите и къпещите се прасета, доубиха селото.Да добавим и липсата на държава там, и е ясна кар
8
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
е това винаги ме е дразнело при червените шумкаре. създават умишлено един проблем и после почват да риват по него, ама Йотова кой грабеше земите на хората, кой им взе фамилните къщи, кой ги набута в панелните комплекси........... поне малко срам нямаш ли ***
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да отиде на село да даде пример, т.н. президент от къде е - Славяново. Вместо да оре с един самолет, да пръска и развива селското стопанство, една го прави на жител на село.
6
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой няма да се върне по селата, доката там върлуват местните индиански племена. Кой ще се върне, като няма да е сигурен нито за имота си, нито за собствения си живот?! Скоро и по градовете, впрочем...
5
3
 
29
 
! Отговори
аз преди 6 години
Лицемерка.............
4
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами, другарко, направи и ти нещо, че да не се "затваря"!!! Вие направихте всичко възможно за да се затрият селата на БГ!! Ама че ....!
3
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ще затвара като им вземахте имотите на времето и на блъскахте хората в панелни коптори
2
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
SELYAZITE SA SIMVOL NA PROSTOTIATA,A SOFIANZI NOSITELI NA KULTURATA.
1
6
 
24
 
! Отговори
akud преди 6 години
процес сътворен от целувките между бсп&дпс еоод