С рамо от изселниците: ДПС и ДОСТ пред помирение! Кога?

Организацията Балгьоч призова да спре конфронтацията
12 фев 2018 12:00,
47
С рамо от изселниците: ДПС и ДОСТ пред помирение! Кога?
Снимка: архив "Булфото"

ДПС и ДОСТ са направили значителни стъпки към помирение с активната намеса на българи в Турция.
Това стана ясно по време на конференция на най-влиятелната неформална организация на български изселници в Турция Балгьоч.

Форумът, провел се в Бурса, отправи призив за помирение и преодоляване на конфронтацията между политическите формации, подкрепяни от етническите турци в България.

В конференцията участваха председатели на дружествата на българските турци, включени във федерацията Балгьоч, представители на ДПС, на ДОСТ и на НПСД, както и активисти на изселнически организации, съобщи БТА.

Още по темата

В словото си конференцията почетният председател на Конфедерацията на Балканските румелийски турци Турхан Генджоглу, който е водещ емисар на инициативите за обединение, информира за отбелязан напредък. Той обясни, че става въпрос за постигане на консенсус сред симпатизантите по най-критичния проблем – нуждата от обединение и премахване на политическата конфронтация.

Генджоглу разказа, че е провел разговори с с лидерите на ДПС и ДОСТ и според него "са направени значителни стъпки за помирение".

"Конфронтацията се оказа болезнен и дълъг процес за всички ни", каза Генджоглу, "защото дори близки роднини се озоваха във враждуващи лагери. Но сега е време да загърбим миналото, да оставим сръдните и да гледаме в бъдещето".

Той призова симпатизантите на всяка от формациите да не се поддават на провокации и да не използват езика на омразата и конфронтацията, а да съдействат за сближаването.

"В светлината на обсъдените на конференцията в Бурса въпроси, които са в подкрепа на обединението, предстои да проведем срещи с лидерите на ДПС и ДОСТ, за да ги запознаем с желанието и волята на сънародниците в Турция, и сега още повече вярвам, че ще се постигне обединение", каза още почетният председател на Конфедерацията на Балканските румелийски турци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
PD преди 6 години
Няма новина. Местан е политически труп. Кой ще го носи на гръб. А придворните му, и те ще искат позиция в листите. Ще има пазарлък, и плащане. А когато парите свършат, пак ще ги засилят в ента глуха. Така се работи в ДПС.
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога са се карали ? Всичко е театър.
12
1
 
2
 
! Отговори
Omun преди 6 години
E-Referendumi po regioni za majoritarni politicheski izbori v rebegeto ste ima... :-)
11
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато глигана от Банкя управлява, тези партии ще ни тровят живота. Трябва да дойде умен и решителен премиер, който ще забрани турските партии. На нашите ***, като не им харесва, да си ходят в турско. Те и без това натам гледат и само турско слушат, ще им бъде удобно. Луканов, този из//род, създаде ДПС за балансьор. Така предаде България. Т.н Възродителен процес трябваше да се направи не през 1985 а през 1975. Тогава щяхме да си изчистим държавата и днес да нема такива гнъсни партии.
10
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нмяа ли да приемат закона вече ако не се осигуряваш в БГ да нямаш право да гласуваш по изборите. Стига вече разни турци и псевдо евро-гастарбайтери да ни определят съдбата на тези които сме останали да живеем в България. Милеели за родината, те ако милеят за родината си ще се върнат тук и ще работят за нея.
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този мазен турчин Местан пак ли ще се намърда на хранилката. Нали същият този се беше забъркал къде ли не и в какво ли не.
8
12
 
32
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
няма бьлгари в турция не желаем чужди гласове от турция да ни определятбьдещето всеки да си вьрви по пьтя които доброволно е избрал
7
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обединение на етническа основа. Нещата май са за прокурор.
6
14
 
21
 
! Отговори
Ай хаирлия да е преди 6 години
След 30 години правителство на ДОСТ ДПС и Евророма....след още 30 референдум .. и присъединяване към Турция!Къде са родолюбчетата?
5
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С помоща на фондация "Бълвоч" нещата се консолидират!В недалечно бъдеще - ДПС ДОСТ и ЕВРОРОМА ще са с електорално мнозинство!Колко беше срока?30 години?
4
12
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Пролича си,че "Проектът Доган"(държава,собственост на един човек,ориентирана към Турция,но НЕЗАВИСИМА) е по-жизнен от "Проекта Местан"(директно присъединяване към Турция).Значи Местан ще бъде изоставен.Освен това Ердоган си има слуга(Борисов) в България,при това безплатно,що му е да рискува международни проблеми в труден момент?За същността на "Проектът Доган" ще говорим друг път.Доста е реалистичен!
3
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде сега се помирете с патрЕотите и се обенинете и с тях и плющете тъпия електорат.
2
5
 
31
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
това е поредната стъпка към унищожаването на България. хората които позволиха навремето да се създаде ДПС и сега ДОСТ са национални предатели и престъпници !!!
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо такова няма. Това, което се пише, няма нищо общо с това какво е било в действителност. Всичко опира до пари и партиини постове. Твърде много алчност има там