Ски, писти... Ще се строи, но гората ще се пази

ГЕРБ и ОП внесоха поправки в Закона за горите
52
Ски, писти... Ще се строи, но гората ще се пази
Архив: Булфото

Да се улесни строителството на ски писти, лифтове и съоръжения за тях. Това предлагат с внесените поправки в Закона за горите депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти.

Промените в закона разрешават строителство и реконструкция на "ски писти, станции и стълбове на лифтове и влекове, включително за нуждите на основен ремонт и реконструкция на съществуващи такива" без задължителната иначе процедура за смяна на предназначението на горските територии, върху които е предвидено да се строи.

Още по темата

Измененията предвиждат да отпадне още изискването в закона, според което не е позволена промяна на предназначението на горски територии за ски писти и стълбове за лифтове и влекове, когато изграждането им не е предвидено в приетите областни планове за развитие на горските територии.

Така строителство може да има вече и без да се съобразява то със съответния план за гората.

В мотивите си вносителите посочват, че са необходими спешни мерки за създаване на адекватни и равни условия за развитие на ски и планински туризъм в зимните курорти на страната, предвид нарастващата роля на зимния туризъм, както и налагането на България като лидер в този вид спорт на Балканите.

Промените обаче не се отнасят за хотели и ресторанти, а само за ски съоръжения.

Според вносителите изискването за процедура по изключване на съответните земи от горския фонд и придобиването на статут на урбанизирани територии създава вътрешни противоречия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
до 25 преди 6 години
Ама явно на теб сегашните ти харесват, щом си доволен от тези в парламента. Себеподобния избира себеподобни. Жал ми е за такива.
25
7
 
5
 
! Отговори
!!! преди 6 години
Дай, България ама България не даде и ви изхвърли на б'оклука
24
7
 
9
 
! Отговори
да преди 6 години
стига го играхте еколози - слаби актьори сте..като стане дума за изсичането на горите от ромите и канадския добив на злато в Родопите мълчите като п'утки
23
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патриоти, друг път. Ама като има балами да гласуват за тях... То беше ясно още преди изборите, разчита се на неграмотно население, което да бъде омайвано с общи приказки и надъхвания срещу големите. Интелигентните хора в България са малко. Преброиха се колко са за "Да, България". Затова в парламента са такива, понеже хората това си искат, нямат разбиране за повече.
22
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много са ми интересни нашите "патриоти" Основната им работа откакто се докопаха до властта е да съсипят българската природа и да ни подарят на някакви бандити малкото останала българска земя.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И долу ръцете от дърветата, мръсни прасета.
20
11
 
2
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
само не разбрахме кой си ти, че да кажеш на Банско какво му стига и какво не
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-големи заплати, после по-високи цени, и въртене в този кръг до безкрайност. Само че за разлика от сега, накрая няма да имаме планини. Струва ли си?
18
10
 
5
 
! Отговори
да преди 6 години
зелените сега трябва да връщат парите на чуждите лобита :))))
17
0
 
0
 
! Отговори
kamelia.bossilkova преди 6 години
Катастрофите са резултат от много фактори,път,умения,кола,обстоятелства.Направете магистрали,направете проверовъчни изпити на всеки оричиник катастрофа по невнимание и нека да видим.
16
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
метла не знаеш от коя страна се държи, а с Калашник се филмираш :))))
15
1
 
5
 
! Отговори
Дъртак на 50 преди 6 години
До АнонименАми като не ти харесва как гласуват дъртаците,що не си дигнеш зад*ника и идеш да гласуваш.Аз лично първо питам моите млади имат ли претенции за кого да гласувам,а те ми отговарят,че не ги интересуват тия неща.И си гласувам за мой кеф-почти всеки път различно.Е, имам си и принципи-за БСП,ДПС и ГЕРБ-НИКОГА!
14
5
 
16
 
! Отговори
... преди 6 години
Всичко е ясно! Просто Цеко Минев победи! Борисов веднъж му подари едни 600 декара! Като каза, че ако го накажел това значело да спре туризма в Банско! Сега С НАШИ ПАРИ ще му построи втори лифт! После с НАШИ пари ще го подържа и тази подръжка ще е доста над цената на самия строеж! И накрая сега ще озакони това, че Цеко Минев да може да си КРАДЕ ГОРИ ПЛАНИНИ и каквото му душа иска! Да ни е честито правителството на ГЕРБ! Пейте робини!
13
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата седмица на протест, да искаме оставките на министрите корумпета. Първи ще е Нено Димов, министъра който е на рушвет директно към Цеко Минев
12
6
 
12
 
! Отговори
мутра преди 6 години
Да застроим Пирин! Едно дърво да не остане! Келепира преди всичко!
11
5
 
18
 
! Отговори
А бе преди 6 години
"Ще се строи,но гората ще се пази"Това ми звучи като:"Изнасилване,но внимателно"Туризмът естествено трябва да се развива,но не като към презастроени курорти се принаждат писти и съоръжения.На Банско още един лифт му стига.По-добре би било да има повече,но по-малки курорти,които не разрушават толкова природата!Концентрацията на такива обекти просто я убива!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 Ти се погрижи за държавното БДЖ ...Което всяка година е на минус 300 милиона. После обсъждай частици. Глупендеррр акъла ти, като на врабче .
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди 89 та всички са алкохолици . И сега дъртите след 45 масово класят ракия всяка вечер . Единствената им цел в живота е да сложат казана с ракия и кисело зеле. И тая *** ходи да гласува и се изказва по икономически въпроси свързани с бъдещето на цялата държава.
8
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До анонимен4Айде козяшкия цекоминовец пое поредната халюцогенна субстанция и затропка по клавишите за грант за следващата доза.
7
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смело напред очакваме най-накрая и ски зона Витоша да се модернизира....