Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!

Той настоя, че няма на кого да поднася извиненията си
15 фев 2018 12:40, Василия Пейчева
194
Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!
Снимка: Facebook

Валери Жаблянов не видя никаква причина да подава оставка като зам.-председател на Народното събрание и нищо нередно в мнението му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

Още по темата

По-рано от ГЕРБ настояха Жаблянов да напусне поста си като зам.-шеф на парламента заради тази констатация и се заканиха, че ще съберат подписи за оставката му. За това призоваха и съюзите на репресираните и поискаха публично извинение.

"Изпълнителното бюро на БСП има официална позиция, аз имам мое лично мнение, тъй че не виждам нищо нередно в случая. Няма причина за оставка. За какво да я подавам?", попита Жаблянов.

Той допълни и че не очаква от ръководството на БСП да поискат оставката му и каза, че това би било изненада за него, ако стане.

Жаблянов настоя, че няма на кого да поднася извинения и заключи, че Народният съд е исторически факт. Зам.-председателят на НС добави и че редица международни документи определят Народният съд като неизбежен и необходим, а не той.


194
Още от Политика
И Съюзът на репресираните срещу Жаблянов: Оставка!
Напиши коментар Коментари
145
0
 
0
 
! Отговори
Доктора преди 22 часа
Запада лукаво мълчи относно народния съд във Франция , където са изпълнени многократно
повече смъртни присъди, а вменява вина на нашия народ , че се е разправил с монархо-фашистите убили и измъчвали по затворите не по-малко . Тези лакеи са сътрудничили с нацистките военнопрестъпници ! Награди ли да им дават ? Да не споменавам колко колаборационисти са избити без присъда , преди да се сформира народния съд във Франция от самото население, което се саморазправя с тях–може би има защо!
144
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен142

Никого не е убил Вапцаров. Осъдили са го, защото е бил достатъчно наивен да се бори за установяването на онзи обществен строй, който съсипа 15 държави и още му сърбаме попарата.
Хиляди наивници не са имали представа какво се случва в СССР след Октомврийския преврат. Голяма част от онези от тях, които са доживели социализма, са били разочаровани и са пострадали тежко в случаите, при които са се осмелили да споделят на глас разочарованието си.
143
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Няма причина за оставака, човекът има право на мнение.
Нали така, демократични лицемери?
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Много вярно-щом е имало осъдени на смърт преди 9-ти,логично е да има и след 9-ти.Кратко и ясно.Вапцаров защо е осъден на смърт,и царя му подписва присъдата?Да не би да е убил някой?
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Незаконният Народен съд обезкръви България и я лиши от цялата ѝ интелигенция.В София надойдоха неграмотни хора от селата,които завзеха властта.Жабленов е персона-нон грата в политиката.
140
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Пълен ненормалник,който трябва веднага да си подаде оставката,или БСП да го изтеглят от политиката.Иначе,БСП няма скоро да дойде до властта.
139
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
То и децата войници са исторически и съвременен факт, ама не виждам, някой да иска, да дава калашници в ръцете на 11 годишни ...
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ТОЯ ЩЕ БЪДЕ СМАЧКАН НЕ НА МАЙТАП
137
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До То6 Просто няма нужда да хвърляш думите си на вятъра, защото спориш с хора ,които са еднокнижни .Някои от пишещите тук не искат да приемат истината и фактите от историята,а просто водят безсмислени полемики,които им са внушени от други, които ги манипулират.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще има настъпена жаба...
135
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Оставка ли? Направо разстрел!
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ИМА ПРИЧИНА ДА БЪДЕ ИЗВЛЕЧЕН ЗА КРАКАТА
133
3
 
7
 
! Отговори
Какъв тепегьоз е преди 2 дни
този Жаблянов!
Той изобщо има ли представа колко човека са били убити без никаква вина? Или за него това е без значение? Важното е да си вземе сребърниците - някой ще зачете наглото му изявление и съответно ще го възнагради!

А някои наивници след 1989 г. са очаквали децата на "борците" за справедливост поне да се извинят на българския народ за това, че безочливо са ползвали какви ли не привилегии и с това са ощетявали останалите си връстници!
Но не - те си държат на своето!
Има Господ обаче ...
132
3
 
4
 
! Отговори
PLAMEN преди 2 дни
SMOTANIAK MIRIZLIV,E ZA TOVA SHTE STE VECHE SAMO OPOZICIA BOKLYK MRASEN.KATO VI NASTAPIAT I TICHATE DA REVETE A?A ONEZI XORA IMALI LI SA NA KOI DA REVAT MAMKA VI DOLNA VIDISH LI KOMYNIST DA ZNAESH CHE SMARDI OTVRAT
131
3
 
5
 
! Отговори
Тошко Петков преди 2 дни
До Анонимен
Да бил съм член на БКП и сигурно съм убиец и изверг. А ти си вода ненапита. Не знам кога си роден и колко си живял преди т.н.демокрация
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А бе. Какво става с демократа Христо Бисеров?
129
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Народният съд въздаде справедливост на престъпниците от монархо-фашисткия режим.
128
7
 
7
 
! Отговори
То6 преди 2 дни
Във всяка страна на Европа е имало задължителни Народни съдилища, които са изисквания на Съюзниците, победители във Втората световна война. Какво да коментирам......
127
3
 
10
 
! Отговори
Кака Корни преди 2 дни
Добро утро Българи.Пиша ви от САЩ където съм на гости на сина ми Рафаелчо.Да знаете тук е отвратително,много гадно,нищо общо няма с положението в братска Русия.
126
5
 
5
 
! Отговори
Категоричен преди 2 дни
Псевдодемократите или иначе казано / членове на БКП - сега демократи / окачени на дърветата.