Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!

Той настоя, че няма на кого да поднася извиненията си
15 фев 2018 12:40,
196
Жаблянов за Народния съд: Няма причина за оставка!
Снимка: Facebook

Валери Жаблянов не видя никаква причина да подава оставка като зам.-председател на Народното събрание и нищо нередно в мнението му, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

Още по темата

По-рано от ГЕРБ настояха Жаблянов да напусне поста си като зам.-шеф на парламента заради тази констатация и се заканиха, че ще съберат подписи за оставката му. За това призоваха и съюзите на репресираните и поискаха публично извинение.

"Изпълнителното бюро на БСП има официална позиция, аз имам мое лично мнение, тъй че не виждам нищо нередно в случая. Няма причина за оставка. За какво да я подавам?", попита Жаблянов.

Той допълни и че не очаква от ръководството на БСП да поискат оставката му и каза, че това би било изненада за него, ако стане.

Жаблянов настоя, че няма на кого да поднася извинения и заключи, че Народният съд е исторически факт. Зам.-председателят на НС добави и че редица международни документи определят Народният съд като неизбежен и необходим, а не той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
0
 
! Отговори
Доктора преди 6 години
Запада лукаво мълчи относно народния съд във Франция , където са изпълнени многократноповече смъртни присъди, а вменява вина на нашия народ , че се е разправил с монархо-фашистите убили и измъчвали по затворите не по-малко . Тези лакеи са сътрудничили с нацистките военнопрестъпници ! Награди ли да им дават ? Да не споменавам колко колаборационисти са избити без присъда , преди да се сформира народния съд във Франция от самото население, което се саморазправя с тяхможе би има защо!
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен142Никого не е убил Вапцаров. Осъдили са го, защото е бил достатъчно наивен да се бори за установяването на онзи обществен строй, който съсипа 15 държави и още му сърбаме попарата.Хиляди наивници не са имали представа какво се случва в СССР след Октомврийския преврат. Голяма част от онези от тях, които са доживели социализма, са били разочаровани и са пострадали тежко в случаите, при които са се осмелили да споделят на глас разочарованието си.
131
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма причина за оставака, човекът има право на мнение.Нали така, демократични лицемери?
130
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много вярно-щом е имало осъдени на смърт преди 9-ти,логично е да има и след 9-ти.Кратко и ясно.Вапцаров защо е осъден на смърт,и царя му подписва присъдата?Да не би да е убил някой?
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Незаконният Народен съд обезкръви България и я лиши от цялата ѝ интелигенция.В София надойдоха неграмотни хора от селата,които завзеха властта.Жабленов е персона-нон грата в политиката.
128
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пълен ненормалник,който трябва веднага да си подаде оставката,или БСП да го изтеглят от политиката.Иначе,БСП няма скоро да дойде до властта.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и децата войници са исторически и съвременен факт, ама не виждам, някой да иска, да дава калашници в ръцете на 11 годишни ...
126
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТОЯ ЩЕ БЪДЕ СМАЧКАН НЕ НА МАЙТАП
125
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До То6 Просто няма нужда да хвърляш думите си на вятъра, защото спориш с хора ,които са еднокнижни .Някои от пишещите тук не искат да приемат истината и фактите от историята,а просто водят безсмислени полемики,които им са внушени от други, които ги манипулират.
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще има настъпена жаба...
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставка ли? Направо разстрел!
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИМА ПРИЧИНА ДА БЪДЕ ИЗВЛЕЧЕН ЗА КРАКАТА
121
4
 
7
 
! Отговори
Какъв тепегьоз е преди 6 години
този Жаблянов!Той изобщо има ли представа колко човека са били убити без никаква вина? Или за него това е без значение? Важното е да си вземе сребърниците - някой ще зачете наглото му изявление и съответно ще го възнагради!А някои наивници след 1989 г. са очаквали децата на "борците" за справедливост поне да се извинят на българския народ за това, че безочливо са ползвали какви ли не привилегии и с това са ощетявали останалите си връстници!Но не - те си държат на своето!Има Господ обаче ...
120
3
 
4
 
! Отговори
PLAMEN преди 6 години
SMOTANIAK MIRIZLIV,E ZA TOVA SHTE STE VECHE SAMO OPOZICIA BOKLYK MRASEN.KATO VI NASTAPIAT I TICHATE DA REVETE A?A ONEZI XORA IMALI LI SA NA KOI DA REVAT MAMKA VI DOLNA VIDISH LI KOMYNIST DA ZNAESH CHE SMARDI OTVRAT
119
4
 
5
 
! Отговори
Тошко Петков преди 6 години
До АнонименДа бил съм член на БКП и сигурно съм убиец и изверг. А ти си вода ненапита. Не знам кога си роден и колко си живял преди т.н.демокрация
118
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе. Какво става с демократа Христо Бисеров?
117
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народният съд въздаде справедливост на престъпниците от монархо-фашисткия режим.
116
7
 
8
 
! Отговори
То6 преди 6 години
Във всяка страна на Европа е имало задължителни Народни съдилища, които са изисквания на Съюзниците, победители във Втората световна война. Какво да коментирам......
115
3
 
10
 
! Отговори
Кака Корни преди 6 години
Добро утро Българи.Пиша ви от САЩ където съм на гости на сина ми Рафаелчо.Да знаете тук е отвратително,много гадно,нищо общо няма с положението в братска Русия.
114
6
 
5
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Псевдодемократите или иначе казано / членове на БКП - сега демократи / окачени на дърветата.