Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!

Управляващите настояха, че поведението му е неприемливо за поста, който заема
Обновена: 15 фев 2018 12:07 | 15 фев 2018 09:43,
285
Заради "неизбежния Народен съд": ГЕРБ искат оставката на Жаблянов!
Архив: Булфото

От ГЕРБ поискаха оставката на зам.-председателя на Народното събрание Валери Жаблянов и настояха, че поведението му е неприемливо и несъвместимо с поста, който заема.

Повод за гнева на управляващите стана официална позиция на левицата, в която присъстваше и констатация, че "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

По-късно социалистите се разграничиха от това твърдение и обясниха, че това е лично мнение на автора, чието име обаче не посочиха.

От ГЕРБ днес посочиха, че от думите на депутати от БСП е станало ясно, че автор е Валери Жаблянов.

"От изявление на представители на ПГ на БСП стана ясно, че зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов е автор на скандалната фраза, поместена в официална позиция на БСП, според която "Народният съд е необходимо и неизбежно правосъдие".

ПГ на ГЕРБ  призовава Жаблянов да понесе политическа отговорност за тези свои действия и да подаде оставка като зам.-председател на НС", настоя Тома Биков в декларация от името на ГЕРБ.

Той допълни, че ако оставката не бъде подадена в рамките на работния ден, утре сутринта депутатите от ГЕРБ ще започнат да събират подписка за официалното й искане.

Биков настоя, че Жаблянов не за първи път коментира по циничен начин събития, които са нанесли тежки рани върху обществото, и припомни, че само преди 2 седмици се е опитал да осуети отдаването на почит на жертвите на тоталитарния режим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


285
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
9
 
30
 
! Отговори
погр ебален агент преди 6 години
А кога пожарникарят ще бъде съден за безбройните жертви на престъпния си режим - от емигриралите, от умрелите, от останалите без работа, от полуделите, от оскотелите, от убитите, от самозапалилите се и от другите самоубили се?
7
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А случайно да знаете историческия факт, че Народният съд е предложен от Чърчил под натиска на еврейското лоби във всички стани, където е имало фашистко управление? Избитите във Франция, Италия, Белгия и т.н. от техните народни съдилища е в пъти по-голям.А случайно да знаете за зверствата на властта след Септемврийското въстание? Че са избити десетки хиляди без съд и присъда? За това също ли комунистите са виновни?
6
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То ако е за крайни изказвания, Валери Симеонов трябваше отдавна да е на заточение в Диарбекир или Сибир!
5
14
 
21
 
! Отговори
Споко демокради преди 6 години
Излишни напъни на върхушката. Оставете Народния съд от 1945 г., стягайте се за новия Народен съд. Гответе пледоарии от рода на предишните осъдени " Ние не искахме, но Хитлер нареди, иначе вътрешно бяхме против, но времената бяха такива и пр." Не че ще помогне много, но...А пропо, "спасителят" на евреите Пешев е бил зам.председател на НС на ЦБ и той е приел Законът за защита на нациите. Пешевлишава българите евреи от граждански права, имущество, и изпратени в лагерите в ЕС - Германия, Австрия,
4
17
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** прекрасно знаят какви са ги вършили родителите им. За съжаление знаят и, че промиването на мозъци,на което са подложили населението има огромен ефект. Навсякъде щъкат червени зомбита и дуднат мантри, колко хубаво е било при комунизЪма. За това, продължават безкруполно и нагло да бълват лъжа, след лъжа.
3
22
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Аз 1Ето и този червен каскет си обича народния съд . Питам те само , ако твоите родители или близки бяха избити от т.н. народен съд щеше ли да ти харесва . БКП-БСП е проклятието на Държавата това е сигурно .
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 2 от малък е такъв
1
22
 
36
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Герб ги е страх че заради ИК ги чака народния съд.... Нормално е предателите да ги е страх