Радев благодари на Заев: За куража, за визионерството...

Договорът за приятелство вече носи добри резултати, обяви македонският премиер
16 фев 2018 20:40, Красимир Ангелов
4
Радев благодари на Заев: За куража, за визионерството...
Снимка: БТА

Държавният глава Румен Радев благодари на министър-председателя на Република Македония Зоран Заев за неговия кураж и визионерство, с които откри перспективата за приятелство в двустранните отношения с България.

На среща в Скопие с македонския премиер президентът подчерта, че с подписването на двустранния договор за приятелство и добросъседство между страната ни и Република Македония е била затвърдена и европейската перспектива за целия регион на Западните Балкани.

Още по темата
Зоран Заев подчерта, че визитата на българския държавен глава в Скопие е доказателство за добрите двустранни отношения и благодари за подкрепата на страната ни за процеса на европейска интеграция на Македония, както и за поставянето на Западните Балкани като приоритет на Българското председателство на Съвета на ЕС.
 
"Договорът за приятелство вече носи добри резултати, всеки министър от македонското правителство вече е бил на посещение в България и разговаря за перспективите за засилване на двустранното сътрудничество", подчерта Зоран Заев, цитиран от прессекретариата на българския държавен глава.

Той открои енергетиката, транспортната инфраструктура и други сфери, в които предстои да бъдат постигнати конкретни резултати и благодари за помощта, която страната ни оказва на македонската полиция и армия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Интересно, но онова "готиното парче" от Бургас го няма по снимките след "возитбата с Мерчото"!
3
2
 
3
 
! Отговори
Никк преди 6 години
Без Македония в новото име! Защото след време може да поискат обединение с останалите части от областта Македония, която освен в Гърция, се намира и в България! И ако някоя голяма сила подкрепи, ще имаме проблеми. Няма нужда да рискуваме и да си го причиняваме това. Сега може да звучи нереалистично, но не се знае след години...
2
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само Американците ще ни оправят. :)
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само да не стане някой АрмаКедон накрая!