Зам.-министър: Нападките на президента към премиера са несериозни

Според Георг Георгиев държавният глава използвал доста агресивен език
Обновена: 16 фев 2018 21:44 | 16 фев 2018 21:42, Красимир Ангелов
55
Зам.-министър: Нападките на президента към премиера са несериозни
Снимка: Bulgaria ON AIR

Съприкосновението между президента и премиера е меко казано нежелателно. В този спор обаче имаше една по-агресивна страна - тази на държавния глава. Когато се правят подобни изказвания, трябва да са добре аргументирани. Така заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев коментира в "Денят ON AIR" напрежението между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Според политика обвиненията на държавния глава срещу Борисов звучат несериозно и несъстоятелно, а по едно време езикът е бил доста агресивен. "Преди няколко седмици Радев стигна много далеч в коментарите си и към Народното събрание. Не трябва да се стига до напрежение между толкова висши държавни институции. Президентът все пак трябва да е обединител на нацията", уточни Георгиев.

По думите на зам.-министъра на външните работи, България работи много активно за присъединяването на Западните Балкани, защото тази стъпка ще доведе до по-голяма сигурност в региона.

"За присъединяването на Сърбия и Черна гора се чу годината 2025 г. Определено всички страни на ЕС са обединени около мнението, че присъединяването на Западните Балкани към ЕС ще е полезно за цялата общност", подчерта политикът пред Bulgaria ON AIR.

Той категорично заяви, че е твърдо против провеждането на Луковмарш и е хубаво, че държавата е показала пред света и Европа, че този акт е нежелан в столицата ни.

Още по темата вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя зам.министър е много зле горкия................типичен елементарен, *** и *** гербер!
19
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя с купена та диплома, Тиквата нали го е сложил министър на Външните работи.Що се бърка във Вътрешните?
18
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът Радев е прав............дори е много мек, можеше да бъде по-остър!
17
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цяла България знае за бизнес ортаците Суджука и Прасилян, които десет години ограбват България, само герберастите не знаели.Нямс такава държава.
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това не беше ли еврейчето г-н Георги Лизачее?
15
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никой небърза. Ще си изчакаме сериозните нападки. После ще изчакаме сериозните действия на прокуратурата...и айдееее тиквите надолу към Перловската
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя па кое?Абе каква е тая лимонка?
13
17
 
2
 
! Отговори
Sheng jelem преди 6 години
Asker nema.Ima ogromno chislo skapo plateni komunisticheski agenti, koito obache rabotiat za offshorni vanshni systemi...ili koito im plati poveche pari...:-)Tsar i tsarica imame, ne sme afrikansko tsarstvo, ama v internet se pokazvame s koronki, krastachki i afrikanski aslani...:-)Izmamni religiozni offshorni korupcionni ikonomiki imame vatre v darjavata.Prezident s harem imame na darjavna pochit. Nai-bednite s nai-niski zaplati v eu "predsedatelstvat" izmamnia eu monarhicheski club...:-)
12
4
 
36
 
! Отговори
Спиро Киров преди 6 години
Коренното българско име Георг се изказахахха
11
3
 
49
 
! Отговори
bob преди 6 години
Ей дечко, къде се буташ в А група, седни си на дупето и си играй с куклите, Президента е личност с биография а ти си едно назначено "нищо" само да плюеш !
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ли се надпреварват да се подмазват на Борисов?! Ех, тези увяхнявали гербери... Не могат да понасят критика...Преди да говорите, мислете, че ставате за смях.
9
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Преди няколко седмици Радев стигна много далеч в коментарите си и към Народното събрание.""Президентът все пак трябва да е обединител на нацията", уточни Георгиев."Георгиев, знаеш ли какво е мнението на нацията за народното събрание? Ако знаеше, щеше да разбереш защо Радев в случая се явява като обединител на нацията.
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отдавна вживяващият се за царствено божество не може да понесе факта, че простосмъртен смее да го критикува и отговаря.
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербавото комсомолче пръв резерв на баце е така бяха и при тато сега остава да се изкаже и за шегичката на вожда си по адрес на Путин .
6
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В този спор обаче имаше една по-агресивна страна - тази на държавния глава. Когато се правят подобни изказвания, трябва да са добре аргументирани."Тиквата напада Радев с накъсана мисъл и кратки язвителни подхвърляния. Радев отговаря с подробна аргументация буквално изготвяйки и представяйки есе пред медиите. Ако зам. министъра предпочита кръчмарските тиквени лафове и не разпознава подробната аргументация на Радев, значи е време за нов зам министър.
5
3
 
48
 
! Отговори
Изтърсак Лизачев преди 6 години
Този чиновник е много дребен за да коментира президента!!
4
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В този спор обаче имаше една по-агресивна страна - тази на държавния глава. Когато се правят подобни изказвания, трябва да са добре аргументирани."Първо в конфликта Радев- Борисов, Радев никога не е бил по-агресивната страна, напротив, точно обратното е. Второ Радев винаги се аргументира, когато контраатакува Борисов, докато на Борисов коментарите се състоят в няколко мислово несвързани кратки махленски нападки. Например вчерашната им словестна битка.
3
3
 
45
 
! Отговори
aa преди 6 години
Не знам защо не закрият външно министерство... Че Боко иззе функциите му... Френски ключ-пасва навсякъде... Нищо ,че се излага тотално във всичко...
2
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Борисов изкаже откровена лъжа и като стене ясно, че е 100% лъжа то това е грешка на езика, "лапсус", подвели са го, и т.н. Когато Радев се възпротиви на изречената лъжа, зададе еди два въпроса срещу него се изправя цяла кохорта от депутати, министри, политолози и всички в купом обясняват, колко лош е Радев. Д едно изречение Борисов може да блещи всичко , а Радев трябва само да мълчи.
1
3
 
52
 
! Отговори
Цуни преди 6 години
Къв е тоя??? За пръв път го виждам или чета нещо за него. Зам.-министър бил и вместо да се говори за външните ни работа дава мнение по медиите за строго вътрешни работи. Гъ.олиз и пиявица!