МВФ настоява: Ускорено повишавайте заплатите!

Доходите в България - наполовина по-ниски от средноевропейските
23 фев 2018 07:00, Елка Василева
341
МВФ настоява: Ускорено повишавайте заплатите!
Снимка: архив, Reuters

България трябва да работи за по-ускорено повишаване на доходите. Това гласи едно от заключенията на Изпълнителния борд на МВФ.

Експертите на фонда подчертават, че доходите в България все още са наполовина по-ниски от средноевропейските. Те прогнозират, че влошената демографска ситуация на страната ни може да доведе до тежки рискове пред цялата фискална система в средносрочен и дългосрочен план.

Според тях в дългосрочен план се очаквало и забавяне на икономиката, която вече изчерпвала потенциала си за ръст, пише "24 часа".

Трите фактора - ниски доходи, забавен ръст на икономиката и неблагоприятни демографски тенденции могат да подложат на натиск бюджета.

За смекчаване на тези очаквани ефекти от МВФ препоръчват повече инвестиции в здравеопазване и образование, които биха могли да подобрят и ситуацията на пазара на труда.

Необходими са още усилия в сферата на правосъдието и борбата с корупцията, препоръчват още от фонда.

Препоръки за вдигане на доходите България получи и от Брюксел. Финансовият министър Владислав Горанов пък вече обяви, че има намерение чрез вдигане на минималната заплата да притиска нагоре и останалите доходи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
1
 
5
 
! Отговори
Ртт преди 6 години
Заплата плюс пенсия за 5600 работещи полицаи и военни вече три години .как не ги е срам
298
4
 
4
 
! Отговори
Гост преди 6 години
п.п. и след тези девет години и половина учене на истински науки, някакъв *** (освен льольо ) ще ми разправя как успял , защото бил умен и красив...хахаха. Айде Моля! Просто трябва да започнат да се спазват законите в тая страна и наистина да се промени данъчната система. А тея дето пискат,да си пискат на село. Ако започнам германците и французите да пискат,трябва да ни изхвърлят. Да, всяко цивилизовано общество е социално и няма такова разделение на много бедни и много богати ;)
297
2
 
16
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Аз пък заминах да работя в чужбина , защото се чувствах омерзен от подигравката на държавата. Учил съм девет години и половина -математика, органична химия,биохимия много и молекулярна биология. За да бъда точен,махнах се защото нява държава. Разбира се, че прогресивното облагане е най добро,тук става въпрос за хората с много пари. А това че средата класа страдала са пълни глупости. Ами хайде т.нар.бизнесмени като не са доволни да отидат да просперират и те в чужбина. Хаха да ги видим
296
13
 
0
 
! Отговори
Не е важно на мен да преди 6 години
Експертите на фонда в прав текст препоръчват да се вдигат доходите в бг.територията,но *** коментиращи тук са си окъсани бедняци по рождение и дори милиони да получават ще ги профукват на 100% за да не им се промени с нещо мизерният им животец и да престанат вечно да мрънкат колко са зле и как някой трябва да ги оправи...
295
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България за мен е държава със замиращи функции. След 20г българите ще се изравним с другите етноси по брой, след още 20-30 ще сме малцинство. Отделно това самият държавен апарат не функционира правилно, а морала и възпитанието на народа пада главоломно. Няма смисъл от продължаване на поколението тук.
294
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И що да ги вдигат заплатите,и то точно мвф да настояват?Я ко ни е гот.Да не би да ги е шопе че ще ги маризят наред.И само на мвф и евротапири ще ми станат.
293
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да ни вдигнат парите пак ще ни ги вземат вода ток парно данъци
292
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 53Тия от чужбина, дето УЖ щели да се върнат, не ги притесняват ниските заплати в Бг, щото са си направили парички в странство и имат заделено. Хората, блъскащи тук от 25 години, нямат заделена и стотинка, защото заплатата им стига, колкото да оцелеят ден за ден.На Запад не стават ли катастрофи, шофьори не прегазват ли деца? Откачалките не застрелват ли деца в училище? Педофилите, сутеньорите, пласьорите, изнасилвачите до един в затвора ли са? Няма нужда да отговаряш.
291
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 288Кого храниш, бе? Мен ли? Как и кога си ме хранил, да ми кажеш, плийз! И с какво ме храниш, щото нямам спомен да си ми дал нещо, нямам спомен да съм ти искал нещо. Побъркахте се с тоя ИТ сектор. Загубихте връзка с реалността.
290
3
 
12
 
! Отговори
Ми преди 6 години
До социалиста едно знаеМи стой си в чужбината тогава! Те пък там пропорционално ще те облагат, ша знаеш, муахахахахаха!
289
15
 
3
 
! Отговори
социалиста едно знае преди 6 години
Нали защото Ние Работещите хора не искахме да носим на гърба си търтеите. Нали затова заминахме да работим по чужбина.Как ти се струва да дойда да ме облагат прогресивно?За 29 години демокрация само три хубави неща станаха в България. Влизане в НАТО Влизане в ЕС Пропорционално данъчно облагане
288
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
291 личи си,че нямаш и основно,а пари е ясно от къде си натрупал,балъците ги няма вече,а по правописа ти ми е ясно, колко ти е умствения багаж,будиш съжаление,не всички луди са в лудницата,ха ха ха...
287
3
 
12
 
! Отговори
социализма си отива преди 6 години
А помните ли каква беше мантрата на Жан Виденов?Евтина и квалифицирана работна ръка. Храната била евтина и т.н.Накрая ко тана? Който беше по-ербаб замина да не мие чинии за дребни пари и сега няма кой да работи.Май Луканов заплашваше че ще докара един милион работливи китайци за по-ниски заплати. А да ги докара да видим за какви пари ще работят.
286
3
 
23
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Истината е прогресивно данъчно облагане. Толкова е просто. Ето в Република Франция е такова.онзи с носа отиде да става руски гражданин, а финансовия министър с клиника за пластична хирургия укривал доходи е осъден заедно с жена си на по 3 години затвор. Забележете за какви хора говорим, световно известен актьор и човек с клиника.Ще плащат,а в нашата бананова република, некви льольовци които дори не са фини лъжци,а по скоро нагли не искали да плащат...
285
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се карате и може България да я няма или поне част от нея. Тогава поне ще имаме национална цел - да се освободим.... и може би ще сме задружни. Б.Б. казал, че предстоят "много трудни" преговори с Ердоган във Варна. Ако решат да "освобождават" "братята си" в България, както се "защитават" в Сирия и както "щели да трошат ръце и крака на който и да е грък, стъпил на спорните острови та дори и министър, направо сме я втасали!
284
2
 
19
 
! Отговори
seira преди 6 години
ЗДРАВЕЙТЕ ЮНАЦИ!КАКВО СЕ КАРАТЕ ТУКА?ТЯ, РАБОТАТА Е ЯСНА: 1. МВФ ИСКА ДА СЕ "ПЪЛНИ" БЮДЖЕТА, ЗА ДА "ПАПКАТ"2. ВЛАДКАТА (УЖ СЕ ГРИЖИ ЗА НАРОДА!) ЩЕ ПОВИШАВА ДАНЪЧНАТА СТАВКА, ЗА ДА ИМАТ ОТКЪДЕ ДА "ПЪЛНЯТ" БЮДЖЕТАЦЕЛТА ВИНАГИ Е ДНА Й СЪЩА: ДА БЪДЕ ОБРАН ТРУДОВИЯ ЧОВЕК (В Т.Ч. И РАБОТОДАТЕЛИТЕ, КОИТО СПАЗВАТ ЗАКОНА)!
283
2
 
26
 
! Отговори
Няма да е преди 6 години
Късно е вече, нито заплати, нито заплахи, нито каквото и да е, ще спаси страдащата ни Родина от мъчителната смърт. България деградира и се деинтегрира морално, духовно и физически напълно. Спасението е химера, възстановяването - блян.
282
2
 
15
 
! Отговори
ЖИВИ! преди 6 години
До ОкоЖиви ще ги горим такива като тебе !!!!!!!!! И печеното ще го дадем в Белене на прасетата да го ядат !!!!!!!! Алчна животинска *** !!!! Ще видиш !!!!! Русия има в гноясалата ти тиква, дегенерирало животно !!!!! Хората имат къде да отидат да работят за добри пари, а пък ти да фалираш и да пропаднеш на дъното и никой да не иска да работи при тебе, кал такава!
281
27
 
4
 
! Отговори
Око преди 6 години
Хахахаха !Милата ми загубена просташка сгaн !80те процента ! Не заслужавате ни заплати, ни нищо ! Вие сте глупави, малодушие и мързеливи. Съжалявам, мини това ви е много. Този път, няма и Русия, дето иска да ви "спасява".
280
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И 287 ...От държавата би ме изгониха ПЪРВО твоята простотия, и едва тогава мизерните заплатки.