Добрев пак министър? Не! А и Петкова може да остане

НС може да задължи КЕВР да одобрява сделките за ЕРП
28 фев 2018 10:45,
71

Делян Добрев отхвърли вероятността да стане отново енергиен министър. Името му се завъртя като евентуален наследник на Теменужка Петкова, която подаде оставка заради напрежението около сделката за ЧЕЗ.

"Няма да бъда следващият енергиен министър, ако се стигне до смяна на енергийния министър", каза Добрев пред Bulgaria ON AIR.

"Чувствам се добре в парламента", настоя той.

Още по темата

Депутатът даде да се разбере, че решението дали Теменужка Петкова ще се оттегли, все още не е взето.

"Заключението, че Теменужка Петкова освобождава поста, е прибързано, това ще се обсъжда следващата седмица на коалиционен съвет", каза той. Добрев се въздържа от отговор дали енергийният министър трябва да си тръгне.

Депутатът, който е и шеф на енергийната комисия в парламента, съобщи, че е възможно да бъдат внесени законодателни поправки, с които да се даде възможност на КЕВР да одобрява купувача на енергийните дружества преди сключване на самата сделка. 

"За да имаме по-голям контрол, дори по някакъв начин да придобием 34% от електроразпределителните дружества, то трябва да има промяна в устава, която да каже, че този тип решения се взимат с две трети мнозинство, а на с обикновено", категоричен беше той.

Добрев съобщи, че утре депутатите ще изслушат представители на институциите, които имат отношение към сделката: ДАНС, ДАР, КФН, КЗК, КЕВР и др. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
2
 
! Отговори
1111 преди 6 години
Начи, тиквите са егати специалистите. За всякакви министри стават... т.е. не стават.. Все пак Катето Захариева най ми простее.. с таз усмивка ***. Чак не можеш да и се разсърдиш, щото тя не е виновна.
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чешкият премиер Бабиш днес заяви, че не е давал никаква информация на Борисов, относно сделката за ЧЕЗ, нито му е изпращал документи.Това означава само едно - че вчера за пореден път Борисов излъга най-нагло и безочливо.
63
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 453 март ще го празнуваш у Форума. :)
62
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ИЗЛЕЗЕ НОВ ХИТ "ЗАСМЕЛИ МИ СЕ ЦВЕТЕЛИНКА И ГИНКА".
61
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен41 А за комуниста от Банкя ? Нещо за дъпжавата на мафията . За комунистите от БКП- ГЕРБ,повече от комунистите от БСП.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен54 Добре де . Ама нека си покаже поне един път ,дипломата от Арт.колежа в САЩ .Военна тайна ли е ,че никой не я виждал ?
59
1
 
22
 
! Отговори
Накой преди 6 години
Тоя пък на снимката колкото му е гнусен фейса, толкова и е корумпиран. Грозил я кажи за фирма Адванс 2002 и защо не си с раиран костюм???
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия дни Бойко Борисов бе на откриването на третия инвестиционен форум на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕВРБ) за Западните Балкани в Лондон."Балканите ще станат рай до 10 -15 години ,но за това са нужни 30 млрд евро"заявява Борисов . Интересен факт за всички българи :2020 година (след 2 години) ВСИЧКИ ,ВСИЧКИ ПРОГРАМИ ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ СПИРАТ .А ПОЗНАЙТЕ ЗА КВО СА НА БАТКО НАИСТИНА 30 МЛРД ЕВРО?БАНКИТЕ СИ ИСКАТ ПАРИТЕ ОБРАТНО
57
1
 
25
 
! Отговори
Даскала преди 6 години
Това е управляващата партия на България - нагла , крадлива , несменяема и недосегаема от законите!
56
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам се възможно ли е в нормална Държава, една Гинко-Нушка с вехта зелена жилетчица да си купи ЧЕЗ, само защото е близка до Примиера, който се постара да прогони истинските сериозни кандидати и да остане само Гинко-Нушка.
55
1
 
20
 
! Отговори
деградация в НС преди 6 години
КумГейтНе си даваме ДелянДелян Добрев е незаконен депутатПодавам си оставката аз съм унизен е няма пък да подавам оставка що такаЗаложник на парламентаПолитически заложник на ПП ГЕРБ
54
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОБРЕВ ПАК ЩЕ Е МИНИСТЪР
53
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
" В България действат два клана - на Пеевски и на премиера . "Не намирам разлика между двамата и е все едно кой от двамата наднича зад огледалото . И в двата случая потърпевши сме всички българи !
52
2
 
38
 
! Отговори
Joko преди 6 години
Свършиха ли се енергийните експерти в БГ, та непрекъснато изважадте на показа един продавач на сергия от Аскьово ?
51
3
 
39
 
! Отговори
СРС от WC - Банкя преди 6 години
Борисов: - Аз ти казвах, че Гинка не е сигурен човек.Цветанов: - Как бе, вярно куче е.Борисов: - А бе вярно, ама се издъни. При Цветелина такива работи не ставаха.
50
4
 
46
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ДО ВЧЕРА ДЕЛЯНЧО МАМИН ТВЪРДЕШЕ, ЧЕ ИМАЛ СЪМНЕНИЯ, НО ВЕЧЕ НЯМАЛ, А ДНЕС ПАК ЩЕ РОВИ СДЕЛКАТА. ПОСЛЕДНО? ИЗГЛЕЖДАТЕ МИ ОБЪРКАНИ И ПАНИКЬОСАНИ. ОСТАВКА!!!
49
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това същество е по-противно даже и от Москов.............такива наглеци, как въобще ги носи земята!!??
48
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МАФИЯТА ЗАПОВЯДА НА МАФИЯТА ДА ПРОВЕРИ МАФИЯТА, ЧЕ МАФИЯТА НЕ Е ОТКРАДНАЛА ЧЕЗ.
47
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Боко да назначи и Теменужка и Делянчо за министри на енергетиката и това е!
46
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той и бай Хитлер бе прецакал ***, подобно на Али Боко Банкянлията. При Сталинград града голяма. Но там дивите азиатски орди на Червената армия болшинството ги изпържиха, а живите ги пуснаха без *** към ЕС.