Граждански организации с подписи за промени в НК

Искат разширяване на обхвата за неизбежната отбрана
9 мар 2018 13:52,
0
Граждански организации с подписи за промени в НК
Снимка: БНТ

Граждански организации настояват за промени в Наказателния кодекс и да се разшири обхвата на случаите на неизбежна отбрана. Това стана ясно след среща на "Обединените патриоти" с представители на Сдружението "Велика България", мотоклан "Велика България" и организацията на частните детективи, които са предоставили на депутатите подписите за промени в законодателството.

Те са събрани по време на протестите с искане за освобождаването на д-р Димитров, който простреля смъртоносно крадец в гаража си.

"Предложенията са за разширяване на обхвата на неизбежната отбрана - да бъдат включени всички случаи на проникване в дома, във вилни имоти, стопански постройки, нападение в моторни средства", обясни Искрен Веселинов.

Той обясни, че патриотите подкрепят мнението на гражданите и обеща, че техните виждания ще бъдат представени пред работната група.

"Поемаме ангажимента да бъдем постоянен мотор да се движи тая тема и да не остане забутана в небитието. Тази работна група трябва да излезе с читав проект на закон, за да може всеки да се чувства в правото си да се защити, когато е застрашен живота, честта, здравето му", настоя патриотът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари