ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета

"Ако до 1 м. не бъдем подкрепени, напускаме Реформаторския блок"
Обновена: 11 мар 2018 11:30 | 11 мар 2018 11:19, Анисия Иванова
78
ДБГ готова да напусне РБ, иска оставка на кабинета
Снимка: ДБГ

Националния съвет на "Движение България на гражданите" замрази членството си в Реформаторския блок и няма да участва в органите на управление на коалицията. Това е решение на Националния съвет на ДБГ, взето днес на заседание на НС в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на партията. Партията е създадена от Меглена Кунева и от няколко месеца се оглавява от бившия й заместник Димитър Делчев.

Като мотиви за решението си от ДБГ посочват:

- в България има необходимост от силна демократична общност, "готова да се противопостави на пълзящата диктатура на ГЕРБ, пренесена в общините през феодалния модел на управление";

- има опити на част от членовете на Реформаторски блок да легитимират и защитават грешни решения от страна на управляващите, в това число и срещи между членове на РБ и представители на правителството, противно на всички принципи и решения на коалицията;

- има недостиг на политическа воля за изграждане на реформаторски общности по места, които да се противопоставят на корупционния и феодален модел на управление на общините;

От Движението искат незабавна оставка на Бойко Борисов и кабинета му и насрочване на нови избори, създаване на антиГЕРБ коалиция. Наложително било да се изготвят реформаторска платформа с акцент върху смели действия в сектор сигурност, за повишаване на доходите, подобряване образованието и ефективна борба с корупцията.

НС дава мандат за провеждане на допитване сред структурите на ДБГ. Ако в срок от 1 месец не бъдем подкрепени от останалите членове на РБ - СДС, БНД, "Обединени земеделци" и НПСД, в горепосочените решения, ДБГ ще напусне Блока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
ЗАЩО НЕ СЪМ И АЗ ОТ Н П О - ПАРИЧКАТА !!! ЕХ ,ЧЕ ОДА БИХ НАПИСАЛ НА КУНЕВА ЗА ПТИЧКИТЕ !!!!
65
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 6 години
УЧИТЕЛКАТА "ЗАПОВЯДАЛА" НА ИВАНЧО : " ИВАНЧО НАПИШИ ТРИ СЪГЛАСНИ БУКВИ"!!! ИВАНЧО НАПИСАЛ : " ДЪ , ГЪ , И БЪ " !!!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PARTIII BEZ CHLENOOVE EDIN FAITON XORA NESCHTASTNICI
63
2
 
1
 
! Отговори
Бай Кольо преди 6 години
Прикритите комунисти Реформаторски блок и откритите комунисти БСП не могат да търпят стабилно управление ,ако не са на власт.За проблемите с ЧЕЗ са виновни онези,които са оставили България без блокираща квота,при сделката с ЧЕЗ през 2004г.Някои от хората от Реформаторския блок,начело с Миглена Кунева бяха част от онова управление,а сега реват.ГЕРБ тогава не съществуваше.Прочети повече на: https://***.bg/news/472247-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B5-%D0%B1%D0
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сини и червени да се обединят,имат шанс,ако не сега и веднага,то в близко бъдеще.
61
2
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Тези може да се отеглят...но НПО-тата им са надълбоко в държавата-съд,образование,социално министерство,не само не вадят очи, а изписват вежди,и тва требва да е ясно на всеки...всички са на щат и си имат НПО-та..."DEEP Bulgaria" на Сорос и "Америка срещу България" е като"DEEP Amerika" на Килъри.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДругарЕте от ''Реформаторския блок"да отиват на трудовата борса и да работят това за което са учили.Предостатъчно политикани има в постоянно намаляваща от към работоспособно население България.
59
2
 
12
 
! Отговори
Информбюро преди 6 години
Корабът "Преход" потъна. Плъшоците в действие.
58
1
 
10
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Да не бъркам ,ама мисля ,че движението е съотнисителна промяна/изменение/ на разстоянието между едно тяло /или нещо/ - спрямо други тела / или неща !!! Не знам дали съединяването на неща/ или обединявате на такива /е ДВИЖЕНИЕ ??? Почти в соц годините ,когато искахме да разкараме някой досадник казвахме : " АЙЕ -ДВИЖЕНИЕ !"
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Две партии в държавата са достатъчни.Консерватори и либерали.И да се редуват в управлението след избори.За да има отговорност.Всички останали партийки,съюзчета,сдружения са излишни патерици и тунеядци-колективна безотговорност.
56
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сбогом завинаги.
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дъpта баба Гина готова да напусне Република България? Ми прав й път, да види и тя малко гурбет жената.
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма промяна ,сините са бивши болшевики ,затова и Слави прави кастинг ,да отсее не комунистите и да назначи комунистите !Вече комунистите говорят от името на Православието !
53
1
 
13
 
! Отговори
кой ви пита бе? преди 6 години
Дрън-дрън... ...видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крака...
52
0
 
5
 
! Отговори
Arkos преди 6 години
Iskat, ama nemat pari da si go kupiat...
51
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за последните 20 год се разбра, в БГ-то няма десни грамотни политици. Всичко, което ни се предлага са някакви немощни имитации, без адекватна политическа култура. Не се проявяват и признаци на кондензация на десни . Задоволяваме се засега с ГЕРБ, партия която поне засега се налага над социалистическо-комунистическата имитация на бсп и компания. Все пак по-добре от нищо!
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пръмова къде е бре? Не са й дали отпуска от грантаджиксата служба в Брюксел?
49
3
 
16
 
! Отговори
възмутен читател преди 6 години
Защо занимавате народа с тия соро сои дни *** ? На изборите народа ги изпрати на бунището на историята, за какво изобщо ги споменавате ?
48
0
 
10
 
! Отговори
Лаборантий КаГеБерия преди 6 години
Изтеглянето на Истанбулската конвенция породи "Дълбоки" последствия..... ще падат още маски! ...to be continued....
47
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пък откъде изпълзяха?Че и условия имали.ахахахаха