Цветанов за Радев: Говори политически, не като президент

С БСП кооридинирали политическа дестабилизация и избори
Обновена: 15 мар 2018 14:00 | 15 мар 2018 13:45,
204
Цветанов за Радев: Говори политически, не като президент
Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов остро разкритикува държавния глава Румен Радев и го обвини, че разделя обществото, вместо да го обединява. Той заяви и че Радев говори като политически лидер на политически проект, а не като президент.

Според Цветанов разделението на обществото и "координираните действия между БСП и президента Радев са с една единствена цел - постигане на политическа дестабилизация, която да доведе до предсрочни избори".

"Румен Радев вече е човекът, който говори като политически лидер на политически проект, а не като президент. Искам да поздравя вицепрезидента Илияна Йотова, защото има голяма разлика между нейните изказвания и тези на държавния глава. Тя има съответния опит, знае как се прави голямата политика и мога да кажа, че тя превъзхожда с класи поведението на президента", настоя Цветанов.

От ГЕРБ отново искат и да се разсекрети стенограмата от срещата между българския президент и руския патриарх Кирил, за да се разсеят всички спекулации и съмнения какъв е бил разговорът.  Според управляващите няма как такава да не се водила, както твърди Румен Радев.

"Смятате ли, че протоколът на президентската институция няма да направи запис на тази среща. Ако беше благоприятна за президента, щеше да има и нарочен брифинг, на който да бъдете запознати с всички детайли за това, което са си говорили. Но когато се видя, че Радев не успя да защити националното самочувствие на българина, да изрази позиция като държавен глава, ние се чувстваме леко обидени", каза Цветанов.

Той допълни и че до ден днешен президентът не е изразил позиция за анексирането на Крим и СЕТА.

"Подкрепи СЕТА, подкрепи удължаването на санкциите, а днес тая тема е табу. За него по-важно е да отиде някъде пред военните предимно и да говори политически", обвини вторият в ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се държи като прецедент.
84
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като бяха избориет 2009 - застъпници на Герб носеха ОТВОРЕНИ чували с бюлетини, къде с протоколи, къде без протоколи, понякога дописвани с молив....и всичко това се приемаше.....
83
1
 
36
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Радев може и да не е върхът,ама в сравнение с него Цецо е направо отрицателна величина...Ако Цветанов се кандидатира за нещо с преки избори,колко ли би спечелил?????
82
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-интересното се оказа, че на президентските избори мама Цеца получи сума ти гласове от Турция.....
81
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бе Цецо, я кажи, кога ще ходите с тиквуна, цацата и шиши в САЩ.
80
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно, че герберастите не разбират едно, колкото повече плюят срещу Радев, толкова по-малко хора приемат казаното за истина. Дори автотитета ба Радев расте, защото защитава интересите на България, не е омазан в лъжи, кражби и всякакви мръсотии, няма милиярди в офшорки, дипломатичен и сдържан човек е. Умирга Цвъко, умирГа Боцко, умиргат слугите им, а авторитета на Радев расте. Уважаван е поне от 80% от българите. А те колко са, има няма 5-7%. Ето защо ***, усещат превъзходството. И ги боли
79
4
 
23
 
! Отговори
ГУРУ преди 6 години
БОКО: На нас за какво ни е нова АЕЦ като си имаме американски тецове и аз им удължих договорите с 15 години?
78
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 78.За да бъде една прогноза точна, социолозите трябва да анкетират не избирателите, а собствениците на печатници.
77
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов я кажи за какво разпитваха твоя заместник Флоров? И защо двама експерти които се произносеха че е възможно да се извършват подслушвания без разрешение на база използваната техника, загадъчно умряха - единият който бе здрав и жизнен в катастрова, а другият - застрелян пред блока.
76
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като не можеш да опровергаеш фактите, единственото удобно средство е да омаловажиш истината, като наричаш тези които я произнасят руски ***
75
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
вижте прогнозите за изборите през 2009 на всички изборни агенции до една. Герб трябавше да вземат с около 10 процента по-малко. нали се сещате как стана така че те взеха с 10 процента повече - купени гласове.
74
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на президентските избори за Радев гласууваха надблизо 80 процентаот Българите ВКЛЮЧИТЕЛОН ОТ ГЕРБ. Майката на народите я биха срамно, но пък тя каза че е нещо нормално да бъдат пожертвани няколоко човека в името на общото добро, демонстрирайки РАФБАК-овско мислене. Герб опитаха да сплашват хората, за да не гласуват за Радев, а Бойко сипеше ултиматуми на народа си.
73
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентът направи едно коремно и физкултурника си помисли, че са на едно ниво.
72
0
 
22
 
! Отговори
ШШШ оууу преди 6 години
Тиквата вика на германците "Нема корупция е батки". От НАП допълват: "Абе не е баш така". Пламен Георгиев: "Щом дон Тиква казва че няма корупция, значи няма! Въпреки всичко аз ще разследвам корупцията по високите етажи на властта!"
71
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Физкулурника тръгнал да дава мнение за президента. Представя си, че има ниво за това. Радев го гледа с презрение, даже не го удостоява с отговор.
70
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 62 за костинбродската афера не бяха разпитани нито Петя Първанова, нито Марин Райков като свидетели по безстопанственост, камо ли като подсъдими. Демакс си измиха ръцете. Цацаров бе прокурор на Герб, всички разбраха истината. Ако Бареков не ме извадил фактите - че има 500 000 булетини безстопантвени Цацарови нямаше и обвинение да повдигне. В крайна сметак на обществото му е ясно, че Герб купиха над 10 процента.
69
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помня, че при предишния президент открито чужди посланици кадруваха в България и сипеха нравоучения. Някой от тези, дето сега говорят, упрекна ли Плевнелиев, че мълчи като пу.кал и си натиска зад.ника на стола.
68
0
 
25
 
! Отговори
ШШШ оууу преди 6 години
Знам също, че компания с капитал по-малък от стойността на апартамента ми ше купи ЧЕЗ.
67
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Коментарите на най- обикновените българи изключвайки платените ***, са достатъчно красноречиви: Президентът Радев е уважаван достоен човек с висок авторитет. А шепичката гладни за хонорари *** могат само да злобеят от безсилие.
66
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов е престъпник!