Стратегията ни за сигурност - логична в днешния свят

Европа трябва да си разпредели имиграционния натиск, смята Христо Гаджев
15 мар 2018 21:01, Красимир Ангелов
4
Стратегията ни за сигурност - логична в днешния свят
Снимка: Bulgaria ON AIR

До 2024 г. бюджетът за отбрана трябва да достигне 2% от БВП. Това предвижда гласуваната от Народното събрание актуализирана "Стратегия за национална сигурност".

Светът се промени в негативен аспект. При променена среда на сигурност е логично да се промени и стратегията за сигурност. Част от предвидените мерки касаят отговора на заплахи и киберсигурността, корупцията, международната престъпност. Това е основата, която трябва да регламентира държавната дейност по защита на Република България. Актуализирани са мерки, които биха послужили за един добър живот в България", подчерта народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев.

Една от горещите теми за България, а и за цяла Европа, е имиграционният натиск. Гостът в студиото на "Денят ON AIR" отбеляза, че това е една от основните теми на нашето европредседателство.

"Това е деликатна тема за цяла Европа. Не може страните, които са външни граници на ЕС, да поемат основния натиск. Трябва да има система за разпределение на този натиск и за солидарност между страните. Поемането на бежанци трябва да бъде добре финансирано", изтъкна той.

Депутатът коментира и конфликтът между президентството и правителството.

"Никой не говори за конфронтация. Искаме съвсем нормални неща като стенограмата от срещата на президента и руския патриарх. Няма как никой да не е водил бележки от такъв разговор. Частта, която беше излъчена от срещата, бе унизителна. Трябва да знаем какво са си казали", обясни Гаджев пред Bulgaria ON AIR.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 6 години
Съгласен съм и на5% ама да отидат за нуждите на армия и полиция,службии.,А. не джобовете на крадливите управляващи.
3
0
 
1
 
! Отговори
dj dance mashine преди 6 години
Тъи като навремето пречеха на всичко хубаво създадено от мен пожелавам им успех на всичките мога да ги изброя поименно не ми пука и не ме интересува аз съм това което съм а на тия присмехулници много ви здраве
2
0
 
0
 
! Отговори
dj dance mashine преди 6 години
Сигорност значи уважение междусамите нас как смятате след 22 години да ти кажат какъв си бил в училище или какво си казал рекъл.По тоя повод съжалявам наистина какъв бях но мисля да не се повтори интересно мие само тия няколко елемента събрани снощи на купон дали са имали съвест да се сещат за това чее продиктувано от някои от тях колкото до това как живея какво правя не сте ми в къщата господа а накратко това е ловеч поздрави им пращам те знаят кои сее събудил
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умно говори човекът!И правилно говори!