Плевнелиев от Баку: Запазването на мира е от най-голяма важност!

Необходимо е да изградим диалог за взаимно разбирателство, обяви той
18 мар 2018 17:25, Красимир Ангелов
253
Плевнелиев от Баку: Запазването на мира е от най-голяма важност!
Снимка: Булфото

Запазването на световния мир е от най-голяма важност в момента, обяви от Баку президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Още по темата

"Сега, когато сме изправени пред огромни неразбирателства, е от решаващо значение да разберем и премахнем тези трудности. Запазването на световния мир е от най-голяма важност. Необходимо е да изградим диалог за взаимно разбирателство и да осигурим обмен на идеи”, посочи Плевнелиев, който участва в Глобалния форум в Баку.

Бившият президент даде висока оценка на отношенията между България и Азербайджан.

"Глобалният форум в Баку се превръща във важна трибуна за обсъждане на предизвикателствата на съвременния свят. Той предоставя и отлични възможности за сегашни и бивши президенти и ръководители на правителства, световноизвестни политици и политически експерти да се събират и да дискутират важни въпроси", подчерта още Плевнелиев пред журналисти, цитиран от БТА.

Той определи Глобалния форум в Баку като важно място за обсъждане на "въпросите на мира и търпимостта, към които се стремят всички страни".

По думите му търпимостта и диалогът за взаимно разбирателство и мир са от основно значение в днешния глобализиран свят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


253
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
6
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ха, интересно ... тоя никаквец в каква роля се е изтъпанил там да говори обичайните си глупости?Ясно е, че от US посолството са му отвързали каишката да потича малко и да полае, ама явно и някаква работа ще им свърши там?Но кой поема масрафа за това цирково представление? Дано да не е от нашите данъци...
111
3
 
49
 
! Отговори
Двуличие преди 6 години
Този ли, който втълпяваше понятия като "цивилизационен" избор, "млади и красиви" , плюеше по Русия винаги, когато заставаше пред микрофона, казваше, че за свободата ни имали принос всички други, но не и руснаците. Този сега говори за мир и разбирателство, няма достоинство да си даде сметка, че съдействаше услужливо на чужди интереси, подпомагайки днешното противопоставяне в света.?!
110
3
 
2
 
! Отговори
Давид преди 6 години
Колко се колебаете .
109
4
 
4
 
! Отговори
Последния Бойскаут преди 6 години
Живяхме с овце , кози и крави . Деляхме насъщния с природата . За благото на народа . Като Българи . Във война и мир . И ще умрем като такива . Не ни подценявайте с ***-е , дилърит-е на наркотиц-и и оръжи-я , като Другар-я - Драшко-в . Всички тези данни са ни споменати от Агент 007 - Доктор 009 . Вашите служби да ви го обосноват . Ариан .
108
3
 
46
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
Уф стига с тоя, да си седи вкъщи. Как се намира някой да го покани някъде? Само световен мир повтаря, сякаш е на конкурс ,,Мис Свят". Няма да те накичат с лента и да ти сложат корона *** с ***.
107
25
 
6
 
! Отговори
по тихонко преди 6 години
Време да продаваме рублите и да ги обменяме в щатски.Вече няма да задържат курса.
106
0
 
32
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Не смея да хвърля камък - знаете защо!
105
28
 
7
 
! Отговори
жалки сте преди 6 години
Великата рус вече започна молитвите за пари.Може и да им дадат, но при условие . . .
104
15
 
6
 
! Отговори
слаба работа преди 6 години
Като чета коментарите и виждам колко е трудна работата на Кутев.Тези *** не са способни на нищо. Нещастна сбирщина от *** които не могат да убедят никого , дори себе си.Могат само да злобеят без да кажат нищо съществено.Очаквам скоро да му спрат финансирането.Кутев, ко ще правиш като и друго не можеш......
103
1
 
11
 
! Отговори
Къндински преди 6 години
Икономика , селско стопанство , военно промишлен комплекс . Наука - водеща към БАН . 7 министерства и един лидер . Военен - обединяващ централната власт . Наука господа и възход . Ние имаме хора с такива заложности . Това са Гений . България има много от тях . Те са от Чипровци . Дайте им шанс . Това са борци . Смели Мъже . Да ги подкрепим .
102
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
тоя човек неразбра ли че не го исламе
101
44
 
3
 
! Отговори
радост за народа преди 6 години
Рашистите изпълзяха от бърлогите и оскверниха форума.Въпреки нападките, Плевнелиев ще остане Българския Президент с главна буква. На него не смееха да му държат такъв назидателен тон като на мекия Радев.България имаше чест и я уважаваха.
100
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-безполезният бивш политик. Пластелиновата играчка на Бойко.
99
0
 
21
 
! Отговори
Давид преди 6 години
Искаме да възродим България . Стопанство , промишленост , инженерство . Да работите всички . И да не се конфронтирате помежду си . Да сме един народ . Да се обичаме . Всички англоезични народи са продукт от нас . Ние сме носители на прогреса и Кирилицата . И искаме да сте си у дома . Нека това да е нашето престъпление . Не искаме да сте обслужващ персонал навън . *** , Дилър-и , Иконом-и . Вие сте Българи , Имайте достойнство
98
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
GOLYAM BALGARIN
97
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано да няма влакове и самолети към България поне един месец и той да остане там.
96
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя противяга едва ли нормален човек може да му гледа ухилената физиономия без да избухне. Заради неговата продажност навярно хиляди Българи умират без адекватно лечение поради липса на пари. Тоя и Станишев са ми едни от най - отвратителните персонажи в историята на Българската политика.
95
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак се хили,като луд кога си види оная работа!
94
1
 
5
 
! Отговори
пею преди 6 години
До Веноза разлика от тебе
93
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като като действащ президент Плевнелиев не бе поканен нито веднъж на форума в Давос (а колко много му се искаше!), сега форумът в Баку бил най-важен! Като гаргата, която казала, че гроздето е кисело, защото не е могла да го достигне...