Бунт в СДС! Искат оставката на лидера си Лукарски

Част от седесарите са недоволни от скъсването с Реформаторите
37
Бунт в СДС! Искат оставката на лидера си Лукарски
Снимка: архив "Булфото"

Сред седесарите зрее напрежение и част от тях се готвят да поискат оставката на лидера си Божидар Лукарски на заседание на Националния съвет на 17 април.

Вече е взето и решение за това – на съвещание на партийните структури от Югоизточна България, което се проведе в Стара Загора. Това съобщи областният председател на СДС – Стара Загора Николай Александров.

Според устава на СДС председателят на партията може да бъде свален с две трети от гласовете на членовете на Националния съвет. Ако лидерът падне, се назначава временно изпълняващ длъжността и се свиква Национална конференция, която да избере новият шеф на сините.

Още по темата

Хората по места не са доволни от изолацията на партията в момента от останалите десни формации и от липсата на активна политика спрямо новото правителство и яснота за бъдещето на СДС.

"Той води партията на никъде", каза по адрес на Лукарски неговият заместник и бивш лидер на СДС Емил Кабаиванов.

От СДС вече обявиха, че формата Реформаторски блок е изчерпан и партията ще преустанови членството си в него. Преговорна група, в която влизат зам.- председателите Румен Христов и Емил Кабаиванов, бе натоварена със задачата да се срещне с хората по места и да проучи нагласите за коалиция и възможните партньори в дясно.

Чрез попълване на анкетна карта всеки от членовете на СДС може да изрази своето мнение и да посочи коалиционен партньор.

Участниците в съвещанието потвърдиха опозиционния характер на СДС и анти-ГЕРБ политиката, която партията ще води и в бъдеще.

"Не сме гласували за Румен Радев и това не е нашият президент"- посочиха още представителите на СДС. "Под никаква форма няма да участваме в политически проект, вдъхновен от новия президент".

"Обединението вдясно е крайно наложително, ако партиите в тази част на политическото пространство искат да оцелеят и да участват във властта.  Близо 300 хил. гласа на последните избори, разделени между три партии, няма да доведат до успех", каза още Кабаиванов.

Той допълни, че проблемите в дясно винаги са идвали не от идейно разминаване, а от личен егоизъм. Според него обединението вдясно е единствената алтернатива за партията.

Другият зам.-шеф на СДС Румен Христов потвърди това и допълни, че партията е отворена за преговори.


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И всички вкупом непотребни станахте !
31
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
България има нужда от дясна партия, а не от нейна имитация, каквато е ГЕРБ. Но дали останките от досегашните ще успеят да се обединят, ще видим. Дано поне да са разбрали, до какво ги доведе коалицията с Бойко.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма защо да се карате,ГЕРБ ви разказа играта на всички партии!Вината си е ваша.Москов с ваксините ви го сложи много яко.Това,че не беше уволнен и осъден веднага след този случай,както и реалните виновници за този случай,отврати хората.
29
0
 
4
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Какъв седесар е Лукарски, нека си подаде оставката. Нужна е силна дясна партия, в името на всички надежди за промяна.
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има ли още такава партия - СДС???
Тия отдавна са в канализацията на историята.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
KAKVI SA TEZI,SDS UMRYA PREDI 20 G.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма пари, няма субсидии, няма държавни постове. Единственото, от което разбират, е да приватизират за себе си нещо държавно за 1 лев или с компенсаторки и да са на държавна издръжка. Десните, ако толкова разбират от бизнес и пазарна икономика, нека си направят една частна фирма и да печелят и да се махнат от политиката и държавната издръжка. Нищо не разбират от пазарна икономика, бизнес и политика.
25
3
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 1 година
Кой не скача е червен ! Наскачахте ли се ? Стигат ли ви пенсиите от 100 € ?
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да Ви имам “лидерите “ !
:)))))))))))(((
23
1
 
19
 
! Отговори
чарли преди 1 година
Кой го бръсне Лукарски ?
22
1
 
18
 
! Отговори
Докато беше коалиция преди 1 година
СДС, идейно разминаване ВСЕ ОЩЕ нямаше или поне не излизаше на преден план, защото през 90-те години проблемите бяха други.Тогава СДС се бореше за властта и я спечели два пъти на парламентарни избори и много пъти на местни избори.
Пагубната инициатива на Ив.К. да направи една партия от коалицията унищожи СДС. Ако СДС продължеше своето нормално развитие, щяха да се очертаят няколко различни варианта на дясното, това е естествено. Кукловодите на Ив.К. се погрижиха това да не се случи.
21
10
 
8
 
! Отговори
Винету преди 1 година
Щом в бъдеще ще водят анти-ГЕРБ политика, значи отиват в канавката окончателно.
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз наистина не мога да си представя, кой освен роднините му, би гласувал за тоя йордек
19
7
 
17
 
! Отговори
и двамата преди 1 година
И за двамата и Костов и Лукарски думите :демокрация, честност, интелект и почтеност не се отнасят : за тях важат думи , като: корупция, агентура, измама и безкрупулност.
18
4
 
19
 
! Отговори
убитото СДС преди 1 година
До Ф.С.В.
"Този алчен адвокат - направо разсипа Сините ....."

Ха-ха-ха Лукарски ви е виновен, а другаря Костов, любимецът на Луканов е светец!
Ограби фонд Демокрация, закри в.Демокрация и разби СДС, но той е икона!

Една маса хора свършиха ялкохола, изгониха ги от барчето им на Раковска 134 и сега търсят най-краткия път до утайките от Дай България!
17
5
 
20
 
! Отговори
Вън! преди 1 година
Жалкото нищожество Румен Христов - ГЕРБаджийска подлога и банкянски гъзолизец, мазното и слузесто нищожество - Лукарски, отявлен и неприкрит лакей на Пеевски и потенциалният престъпник Масков - вън от автентичната десница! Няма място за тях! НИКОЙ не ги иска, НИКОЙ!
16
5
 
30
 
! Отговори
този нещастник преди 1 година
Заедно с Червената кукувица разбиха автентичната десница и обслужиха мутромилиционерите от Герб! Проблемът е,че "борецът" срещу това,Р.Христов е същият нагаждач и използвач!
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ,отдавна никой не ги брои за живи, за което те са си виновни!
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лукарски бил лидер...
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 10

Второто!