Двама шефове на аерогари са уволнени

13 излетяха заради непроверени пътници
Обновена: 26 мар 2018 18:55 | 26 мар 2018 18:48,
18
Двама шефове на аерогари са уволнени
Снимка: Bulfoto, архив

Ето какво заяви министърът на МВР Валентин Радев в Бругас, по повод гафа на аерогара София, при който десетки пасажери с полет от Франция не са били проверени на аерогара София заради липсата на гранични полицаи:

"Проверяваме всички версии, включително и това да е... Как така девет човека са напуснали, над тях има началници? Там оперират не само МВР, но и Министерство на транспорта, има шеф по сигуността.

Ще проверим защо половината от самолета не е проверен, въпреки че е от Франция, въпреки че няма опасност. Но когато минават тази граница пътниците са пропуснати".

Още по темата

Радев припомни, че 13 служители на "Гранична полиция" са отсранени, за тях има дисциплинарно производство.

"Между тях са двама шефове на аерогарите, вторият се казва Пенев, който отговаря за всички аерогари. Сега сме командировали хора от Бургас и Варна", уточни Радев, цитиран от 24 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
МВР уволнени са двама шефове на Айрогари да този който отговаря за всичките летища .Адругия мълчание .Както най вероятно преназначен на по висок пост .За директора на ГДГП Кичиков пак под чадър .
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е нали нас българите 'бог' ни пази! Що са ни пазителите след като си имаме ученици на бялото брадство!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 16 Става дума за това че цяла смяна гранични служители са били на колективно " пушене" и не са извършили както пише в пресата паспортният контрол. Тук говорим за паспортно граничен контрол, не за сигурност на летището и за работата на гранична полиция.За другите пробиви ако има си има други отговорни служби.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Какво общо имат тук шефовете на аерогарите?"Има проблем в сигурността. И сигурността се постига с взаимна работа между Гранична полиция и звената по сигурността на летището. С други думи казано, ако има пробив той не е проблем само на Гранична полиция, а също и на Секюрити-то на летището. Действията им трябва да бъдат съгласувани. И в тоя случай, просто трябва да изберем кой да накажем - директорите на летището или директорите на отдел Сигурност на летището. При рецидив и не е сменян никой...
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама шефове на аерогари са уволнени. Защо двама шефове на аерогари. В пресата пише само за София. Освен това гранична полиция извършва паспортния контрол. Какво общо имат тук шефовете на аерогарите?
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9 Мама мале все каки тук там някой друг. Ако са истински професионалисти може и каки, ама като ни са известни случаите с калинките как да верваш. Та полицията каки, ДАНСА каки, военните каки.
11
0
 
13
 
! Отговори
това е факт преди 6 години
Всички в МВР знаят къде е проблема но ги е страх да бръкнат в гнойната рана,цялата система е проядена от корупция и бандитизъм .
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе пишещия наред ли е? Самолет от Франция? И няна опасност? Дето се подвизават всякакви и къде ли имаше атентати, че не помня???
9
0
 
13
 
! Отговори
вече не преди 6 години
Не вярваме на МВР не вярваме на полицията....
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бивш полицай нема.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Аз питам така наречения петербурски кога ще подаде оставка?
6
4
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Пътниците също трябва да бъдат санкционирани за нелегално влизане в страната. Трябвали е да се обадят на 112 и да чакат.
5
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питам аз, кога ще уволните инструкторите по сигурността на Летище София? Кога? Така ли пазят летище? Като се надяват работата да им я свърши Гранична полиция ли? Айде махайте ги, че и без друго всички говорят, че са назначени там с протекции.Хората започнаха да се страхуват да пътуват със самолет!
4
0
 
26
 
! Отговори
цирк мвр преди 6 години
А какво стана с предишните който пускаха бежанци за пари?пак си работят там....заедно с началника си.
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не са уволнени а отстранени временно, докато им проведат проверка. Пишете точно ако можете.
2
4
 
1
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Браво!!
1
1
 
23
 
! Отговори
реформи трябват преди 6 години
Прах в очите след месец ще са на работа,МВР не иска да отстрани проблемите а само ги замазва и това е голямата беда в полицията и МВР.