Цветанов към БСП: С големи амбиции – големи комплекси!

"Играта със страховете не може да е печеливша технология за управление"
Обновена: 18 апр 2018 10:16 | 18 апр 2018 10:10, Камелия Цветанова
50
Цветанов към БСП: С големи амбиции – големи комплекси!
Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

С остри критики към БСП и към президента Румен Радев даде старт на новия парламентарен сезон шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той предупреди опозицията, че с големите амбиции идват и големите комплекси, а опитите да се дискредитира властта може само да ни навлече негативи пред европейските ни партньори.

Според него именно заради целта на левицата да "очерни" управляващите са се направили много мрачни прогнози по време на европредседателството ни, които обаче, не са се сбъднали. Като пример Цветанов посочи прогнозата, че ще има струпване на мигранти на границата ни, проблем с който властта не би се справила.

"Играта със страховете не може да е печеливша технология за управление, защото не генерира кауза и не печели доверие. Този, който подхранва страхове, може да е успешен опозиционер, но не и успешен управленец, от саботажите няма политически дивиденти, напротив - може да ни навлече негативи оценки от европейските ни партньори", предупреди той депутатите от БСП.

Цветанов скочи и на президента Румен Радев, който преди ден по време на лекия в УНСС коментира, че в България трябва да се осветли работата на институциите.

"Израз на политическа неадекватност е да се иска повече светлина, защото прожекторите са включени, г-н Радев. Според Вас, г-н Радев, няма малки и големи държави, а има такива с големи и малки амбиции, а Вие заложихте големи амбиции на студентите, с които се срещнахте, а ние си пожелаваме вашите амбиции с БСП, да не минират пътя ни в ЕС и НАТО, защото големите амбиции раждат и големите комплекси", отсече той.

Иначе шефът на парламентарната група на ГЕРБ похвали и правителството, и мнозинството в Народното събрание. Той припомни, че изминалата парламентарна сесия протече на фона на усилията на управляващите да работят да утвърждаването на България като стабилен фактор на Балканите.

"Председателството на България на ЕС продължава, подготвяхме се много сериозно за него и сега с удовлетворение гледаме положителните реакции на европейските ни партньори. Досега са проведени 1000 срещи в Брюксел, София и Страсбург с около 10 000 делегати. Диалогът ЕС – Западни Балкани придоби нови изомерия от началото на годината, длъжни сме все повече да устояваме интереса си и да правим всичко възможно, за да има по - голяма европейска перспектива в региона", посочи той.

Цветанов обяви, че повишаването на стандарта на живот на българите продължава да е първостепенна задача на управляващите. Като успех той отчете и повишаването на заплатите на учителите, санирането на блоковете и инвестициите в здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз като го видя, сменям канала
42
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази особа непрекъснато говори неща които се отнасят точно за него !!
41
0
 
9
 
! Отговори
ГНУС преди 6 години
В БСП НЕ ОСТАНАХА КОМУНИСТИ, ВСИЧКИТЕ ОТИДОХА В ГЕРБ.
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще говорят ли за политика или само ще се плюят. Не ги е срам, толкова години го разиграват този цирк, как не им омръзна. Как не седнаха да помислят КАК да подобрят живота на хората.
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП направиха едно разумно предложение да се съкратят почивните дни на политиците. Хайде сега и вие от останалите партии да гласувате ЗА ! Ако гласувате против това, то и на всички работещи хора тогава дайте 70 дни отпуск, за да има справедливост!
38
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цветанов, Караянчева е във Вашингтон. Ти защо пропусна визитата този път или не си канен? :) Вече закуските ли ти спряха? :)
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм политикан, но се интересувам какво става в България. Мога да изслушвам всички и изключение на този. Като го видя на екрана и превключвам програмата. Защо ли?. Това се опитва да критикува и президентът. Ти да видиш!
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30 Много добре казано поздравявам те за написаното нека всички прочетат от какво ще се оправим най накрая.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проверете кметовете на КРАСНО СЕЛО И ДИАНАБАД ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СЪЩИТЕ ВЪРТЕЛЕЖКИ.
34
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говорещ ***.
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже Господи, това недоразумение, без образование, култура, език, интелект, излъчване, качества искал да е премиер???? Ние сме за смях заради ББ / Банкянския Бабуин / отдавна, а с този *** ще сме не за подигравка, а за пълен таш///к. Докато такива маймюни ни управляват, отношението към българина по света ще е подигравателно.
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сутринта каза Генерала само дано не е прах в очите на хората уволнение и в затвора по всички кметове, министри, обществени поръчки я да видим дали ще стане светло или само прах пак генерале, те показват измамите по телевизията всеки божи ден, господари на ефира, Премълчани истини.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП са опозиция и разполага с доста по-грамотни хора от ГЕРБ. Защо не излязат от парламента, какво ги държи там? Или им харесва статуквото, хапят гербаджиите с основание, но само до тук. Нищо повече от това. Явно и те захлебват някъде, Падишаха им е дал да пълнят гуши и им е удобно. Това положение свали България от 28 място по стандарт преди 10.11.89 до 108. Разруха, необразованост, корупция, слугинаж на САЩ и ЕС, задължително на Ердоган, 1.5 милиона мигрирали. Изтече образованото и можещото.
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От цвички да стигне до вратовръзка...Ето това са комплексите и амбициите на субекта.
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно всички политици в България са комунисти! Цветовете и лозунгите нямат значение. Всички са от една партия - тази на мутрите червенотиквеници. Тези ще продадат и майките си за пари.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, но и нали вашите корени са комунистически, все сте ваши хора, защо се нападате - пребоядисани, преименувани, с книжки, с досиета, с познанства, приятелства и роднинства, коалиции, бизнес... Омръзна му на българския народ от вас! В СДС се бият, вие се обиждате и нападате, няма смисъл от цирковете ви 30 години вече, отивайте си всички!
27
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно, едно време ненавиждах тези от Политбюро! Като видех Цола Драгойчева, Кубадински, Гриша Филипов, Тодор Павлов, Бай Тошо и т.н си мислех , да дойде Новото време, да се изметат тези отломки. И кой дойде, Телохранителя на Бай Тошо и шафьора на Шопов, в пъти по-гадни, прости, нагли и алчни. Онези живееха добре, а тези ни ограбват всяка секунда, затриха образованието, здравеопазването стана за богати, България опустява. Към българина само едно, грабят и лъжат, ограбват го от всичко.
26
5
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ ЗАВИНАГИ! преди 6 години
Очертава се ГЕРБ да управлява най малко още 15 - 20 години. Гарантирано. Това са новите евро-комунисти. Старите колко изкараха? БКП - 45 г. ГЕРБ вече направиха 10г, стабилни са значи. Имат и много силна подкрепа и от ЕС и от САЩ.Няма мърдане. Нито пък има значение какво мисли народа. При БКП имаше ли знаечение? НЕ!При комунистите е така. Те хванат ли властта, не пускат? Може да им я вземеш само със сила на улицата и по площадите.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво са го пратили в помощното училище, но никой не е могъл да му помогне. :)
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атлантикът защо не отива на протестантска закуска и да остане също за обяд и вечеря там завинаги?! Тук у нас никой не го понася!