Кулоарен сблъсък ГЕРБ - БСП заради хората с увреждания

Зам.-шефът на НС Емил Христов не ги пускал в парламента
15
Кулоарен сблъсък ГЕРБ - БСП заради хората с увреждания
Снимка: Булфото

Още в първия си работен ден след дългата ваканция по Великден управляващи и опозиция влязоха в челен сблъсък - първо от парламентарната трибуна, а след това успяха да се скарат дори в кулоарите на Народното събрание. Последният скандал между тях пък стана на входа на сградата.

Още по темата

Причината - червената шефка Корнелия Нинова поканила на среща родители на деца с увреждани, които днес се събраха за шести пореден път на протест на жълтите павета, а пък за.-шефът на парламента Емил Христов не ги бил допуснал да влязат, защото носили тениски с надпис "Системата ни убива".

Стигна се дотам, че социалистите поискаха оставката му от ръководния пост. Според левицата с отказа си да ги допусне до сградата на парламента той дискириминирал хората с увреждания, а Нинова отсече, че така се погазват демократичните принципи.

"Отидохме персонално при него, да му кажем, че това е недопустимо. Отговорът е: "Не", оплака се соцлидерката.

Тя подчерта, че хората не са отишли да пият кафе в парламента, а да си кажат мнението.

"Това е абсурд", заяви лидерът на БСП.

Корнелия Нинова коментира, че ръководството на ГЕРБ се позовава на правилника за вътрешния ред, в който пише: "продажбата и разпространението на информационни материали е забранени в сградата на парламента".

"Тези фланелки, които те носят не могат да съблекат, за да влязат в парламента. За ръководството на ГЕРБ е продажба и разпространение на информационни материали. За нас е тежко погазване на демократични принципи. Равностойни и равноправни граждани не могат да влязат в българския парламент само защото си позволяват да протестират срещу системата, която в момента системата ГЕРБ", подчерта Нинова.

"Не могат да влязат вътре, защото свободно си казват мнението: "Системата ни убива", коментира още тя и отсече, че по-голям абсурд през последните години от БСП не са виждали в държавата.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов защити упрекващите и напомни, че правителството е отпуснало през 2017 г. 162 млн. лв. за около 30 хил. души, които са в неравностойно положение.

След като червеният Драгомир Стойнев поиска оставката на Емил Христов, той пък се защити с мотива, че няма как да разговаря за хората с увреждания с БСП и в същото време да води пленарното заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата няма ли да се да помогне на изсрадалити хоро ,или и тя само *** за бог да прости от 90 година .
14
2
 
1
 
! Отговори
Комунистите лъжат преди 6 години
БСП управлява 19 години от 28 години "преход" и още 45 години преди това. В момента сме последни в Европа по доходи и качество на живот.Не знам как може да обяснят тези ФАКТИ Станишев, Нинова и овцете гласуващи за тях. Вероятно с "международното положение", "американския империализъм", с Маркс, Енгелс и трудовете на др.Т.Живков.
13
1
 
1
 
! Отговори
Избягал(от ДС) преди 6 години
Всички ви клатят от 681 г насам.....,
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гинка ще ни клати вече.Задава се увеличение на тока .Честито на всички българи.
11
5
 
4
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Аз ги Гинка, нито я знам коя е, нито някога съм издържал такова лице. А на ЧЕЗ си плащам за определена услуга, на тези търтеи точно за какво им плащам? Не стига че му даваш пари, ей така срещу нищо, ами то сърдито те гледа, че му даваш малко - повредени хора.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Обаче нямаш нищо против да издържаш Гинка, която вече е "осиновена".
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7На какво основание реши, че държавата ги е "осиновила"?Що не вземеш ти да гледаш едно такова "осиновено" дете 24 часа в денонощието, 7 дена в седмицата, 365 дена в годината и да видиш какво значи ОСИНОВИ?Или искаш тези деца да бъдат оставени в домове, за да могат родителите да блъскат за чорбаджията? И да пълнят ненаситния търбух на меринджея и държавната администрация, която е 100 пъти по- безполезна от "осиновения" и "осиновителя"?КАК НЕ ТЕ Е СРАМ?!
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но за сметка на това в парламента ГЕРБ докара Гинка от Пазарджик.
7
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо тези хора решиха, че държавата ги е осиновила, тоест ние данъкоплатците и трябва да ги отглеждаме цял живот?
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България трябва да минем на каставо система - държавни бюрократи, търтеи и балъци. Балъците ще работят, но не за себе си, а за дават изработеното на държавните бюрократи с големи дупета, а пък те ще усвояват и разпределят, ще дават на търтеите част от рекета, за да купят тяхната електролана подкрепа с която да си бетонират позицията, а за гордите търтеи остава тежката задача да изпускат газове пред телевизора.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички сми в капана на един криминален елит, каза д-р Н.Михайлов. Безпощадно точен.
4
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И как точно системата ги убива тези готованци? А сетих си, не им раздава пачки. Популизма, простотията и мързела вече минаха всякакви граници, тотална деградация - всички реват за пари, за още пари и още, и още, но никаква работа, да работиш е унизително, да просиш и рекетираш, обаче днес е висша ценност.
3
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази система, която убива инвалидите е създадена и гласувана от всички депутати в парламента, но никои други представители на партии, освен тези от БСП не заиграха с хората. Може би протестите са организирани от комунистите. Защото когато ти дават 930 лева на месец за дете инвалид е безсрамие от тяхна страна да протестираш. В същото време на работещите, които изкарват тези пари дават по 30 лева на дете, в много от случаите не се взимат и детски.
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Долу ГЕРБ, да живее БСП за благоденствие в България
1
3
 
12
 
! Отговори
Йордан преди 6 години
Сложете МОНИТОРИНГОВА СИСТЕМА БЕ КРАДЦИ НЕЩАСТНИ ИСКАМ ДА ЗНАМ КЪДЕ ОТИВАТ ДАНЪЦИТЕ МИ ЗАЩО РАБОТЯ ЗА ЕДНО А ПОЛУЧАВАМ ДРУГО.КАКВА Е ТАЯ ДУМА ХАЗНА ТРЯБВА ДА ИМА ДУМА БЮДЖЕТ НЕ ДА СИ ДЕЛЯТ НАШИТЕ ПАРИ И ДА НЯМА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ А ДА ИМА 2 ГРАФИ ПРИХОДИ И РАЗХОДИ ТОВА СА МОЙТЕ ПАРИ МАМКАВИ *** !!!!