Борисов твърдо против цигарите: Забраната да остане!

ГЕРБ ще отказват все повече хора от тютюнопушенето
23 апр 2018 13:30,
51
Борисов твърдо против цигарите: Забраната да остане!
Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е твърд противник на цигарите и даде да се разбере, че ГЕРБ са против отпадане на забраната за пушене в закрити помещения.

Предложението цигареното вето да падне е на коалиционния партньор на ГЕРБ Валери Симеонов.

"Такива рестрикции, които могат да ни вкарат в тъмния сектор, няма да ги подкрепим", каза премиерът.

Още по темата

Той обясни, че ГЕРБ води кампания против тютюнопушенето, защото това е един от основните фактори за нарушеното здраве на българите.

"От тази позиция няма не само да мръднем, а и ще бъдем най-строги и настъпателни. Убеден съм, че тютюнопушенето е вредно за човешкото здраве и това е нашата политика. Затова сме се съгласили на кутиите цигари да има най-гадните картинки и всичко това да можем да отказваме колкото може повече хора от тютюнопушенето", каза още Борисов.

Той обясни, че усилията на управляващите са насочени към това да няма двоен негативен ефект – хем да се пречи на човешкото здраве чрез тютюнопушенето, хем да се облагодетелстват контрабандистите.

"С колегите от МВР ще си вземем всички мерки", добави Борисов, който участва в дискусия, посветена на контрабандата.

Главният прокурор Сотир Цацаров, който също бе участник в нея, коментира рекламите за тютюневи изделия.

"Тази реклама трябва да показва съвсем ясно опасността от тютюнопушенето. Ако подобно нещо се прави, то трябва да се прави без лицемерие. Ако заключим цигарите в каси по супермаркетите и не ги показваме, защо щандовете за алкохол се показват. Ако правим нещо трябва да го правим с равна мяра за всички, не трябва да се ощетява единият сектор, а другият - не. Колкото са вредни цигарите, толкова е вреден и алкохолът“, каза още главният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
бате ви Бойко слушайте цигарите са вредни!Този човек беше съдружник във фабрика за амфетамини в близкото си минало много морален човек нама що!
38
1
 
1
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Контрабандистите се обрагодетелствуват когато цигарите са скъпи!Ако са ефтини няма да внасят а ще изнасят няма да е на наш гръб!
37
0
 
1
 
! Отговори
Свежест преди 6 години
Искам като излеза на вън да е свежо да ухае на цвете а то ухае на пушек на газ на нафта на некотин в един голям микс. И като лъхнеш микса си мъртъв. Вие сте виновни че се влияете от други зависими и се превръщате в тях. Вие почти цялата заплата ви заминава за цигари. 6 лв , 10 лв скъпня за една кутия скъпня. Я усети разликата махни се от града от мръсния затоплен въздух и атмосфера и върви в гората там е хладно атмосферата е чист въздух като го лъхнеш се едно си смучил ментов бонбон.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не можеш да спреш цигари и алкохол насила.Само с убеждаване чрез добър начин на живот.Това все още го не можете.Никога и никъде сухият режим не е успял.САЩ 30-те години,през сухия режим мафията става това което е сега,силна,много силна.
35
4
 
7
 
! Отговори
Цигара-Боко-Пура преди 6 години
Борисов твърдо против цигарите: Забраната да остане!Баце е започнал да внася пури: Забраната се дига!
34
6
 
7
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Подкрепям за втори път ББ.Първият път при отказа да отзове дипломати, вторият при тютюнопушенето.Пушачите са зависими хора, които трябва да бъдат лекувани.Няма да видите богат човек да пуши.Тренирайте, тичайте, плувайте, радвайте се на живота.
33
9
 
7
 
! Отговори
Б.Б. преди 6 години
Всеки осем цигарисъкращават със часживота на всеки от насбраво Бойко ние сме с вас!
32
4
 
4
 
! Отговори
алкохола??? преди 6 години
И алкохола да забрани.Колко НЕпушачи бяха претрепани по пътищата от пияни шофьори, колко пияни жени и мъже сами се претрепаха, без да са пушачи, колко болни от цероза и панкреатит се лекуват и умират, колко пияници тормозят съпругите и децата си, убиват близките си... Пък колко ходят пияни- заляни на работа... Колко затрити човешки съдби заради алкохола?!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От много неща ни отказаха- сигурно работно място, 3г. замразени заплати, МРЗ колкото подаяние, никакви права на раб. място, от море, от планина ни отказаха, качествена храна, от здравеопазване, качествено образование, ТЕЛК, дрехи втора употреба носим, коли пета употреба караме... накрая от цигарите.
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво! Пушач съм, но не искам да ми дими навсякъде. Който иска да се трови да си върви у дома. Идйотите не се съобразяват с никого, дори с децата си.
29
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bravo bat boiko i as ne iskam zigari v savedenijata i rab mesta taka e v brd usa i dr eu steani ismislizite na simionov sa jadni mutrite s restr barove ho pretiskat
28
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пушенето е висша форма на простотия!!!Още повече да пушиш докато някой се храни - визирам възможността отново да се разреши пушенето в заведенията. Мисля, че темата се предъвква с цел евтин ПР. Задължително ще те покажат по-телевизията и то по тема, по която почти всички имат мнение.
27
4
 
6
 
! Отговори
Суматохата преди 6 години
Да се забрани продажбата на алкохол и цигари в магазините.Хаминъ.
26
5
 
12
 
! Отговори
Боздугана преди 6 години
Естествено,че ще е против.Той пуши пури.
25
10
 
9
 
! Отговори
Кико преди 6 години
Да се пуши е варварство и примитивизъм, типични за не-белите раси. Вън от Родината този отвратителен порок!
24
1
 
4
 
! Отговори
Време е преди 6 години
Борисов да вземе да поуволнява - нещо му се зацапа имиджа с тези показни акции, цигари и тн
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До SSА другите *** дето ги продават из цялата ни магазинна мрежа,че сме *** на Европа, никой нищо не казва ... кисело мляко,сирене,кашкавал,месо и т.н. - пълно с химияВече има предостатъчно ИСТИНСКИ качествени БЪЛГАРСКИ млечни продукти.Който държи на качеството ще намери каквото търси.Онзи ден си купих овче мляко, което миришеше на овца до степен, чак да е неприятно.Има хора, които имат възможност да купуват качествено, но се стискат и пак купуват ***.Кой им е виновен?
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сичката Мара стасала за цигарите се фанала
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е правилното решение.
20
15
 
4
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
Аз нямам проблем да пуша където си поискам. А Бойко и непушачите да си ходят в Русия. Там е забранено да се пуши дори на открити обществени места.