По кой път ще поеме СДС? Вариантите били три

Антон Койчев не изключи намесата на външни сили в партията
Обновена: 24 апр 2018 06:58 | 23 апр 2018 22:20, Екип на Bulgaria On Air
24

3464 гледания   |  Още видео
Председателят на СДС-София д-р Антон Койчев обяви в студиото на Bulgaria ON AIR, че вариантите пред партията са три.

Той посочи, че председателят на Съюза на демократичните сили Божидар Лукарски споделя тезата СДС да се позиционира ясно като дясно-консервативна партия, но без да се коалира.
 
Според д-р Койчев втората група седесари е на мнение, че СДС трябва да се опита да се пребори самостоятелно в бъдещи избори. Третата тенденция е да се коалираме само с Демократи за силна България. Останалите субекти не припознаваме като десни политически сили, обясни лидерът на СДС-София.

"Най-верният път е първият. СДС трябва да формулира каузата пред всички демократично мислещи хора. Диалогът не е спирал никога", коментира д-р Койчев в предаването "Денят ON AIR".

Последното заседание на Националния съвет на СДС бе белязано от високо напрежение и физически сблъсък. Д-р Антон Койчев смята, че сценарият за това е бил доста пошъл и несъстоятелен.

"Вероятно група хора са решили да се позиционират на места, които биха им дали облаги в бъдещи коалиционни споразумения", отбеляза той и не изключи намесата на външни сили в процесите в СДС.

"Синята идея имаше своята магнетичност за милиони хора. Много от нещата, за които голяма част от обществото копнееше, се случиха. СДС задаваше каузите на 90-те години - България член на ЕС и НАТО. Бяхме свидетели на предателства към каузата. Егоизмът на много от лидерите оказа своето влияние - те започнаха да правят свои проекти", спомни си гостът на Ганиела Ангелова.

Според д-р Койчев ситуацията в държавата в момента изглежда привидно спокойна, но тлеят процеси под повърхността. По тази причина той не изключи предсрочни парламентарни избори след българското европредседателство.

Вижте повече във видеото!


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Добра идея преди 1 година
Хареса ми идеята да си сменят името на консервативна партия. Но да е Българска Консервативна Партия -БКП
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трубадурът на коалиционните партньори Дье Пье Сье и ГРОБ Крачунов пуснал статия срещу адвокат Марковски да си избере кого да защитава - не можело да защитава мин. предсидателя и Иванчева. Боже боже, накъде отива България. Вече Иванчева и право на адвокат няма. Давайте отпечатъците има ли ги няма ли ги по парите и изЧЕЗ вайте!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наименованието СДС вече е без смисъл и съдържание. Вижда се, че съюз не може да стане. По-добре е, ако все още има хора с политическа ориентация вдясно, да създадат партия с друго име, например Дясна Консервативна Партия (ДКП) или друго. Без да бъдат издигани провалени бивши лидери, както се вижда, че има опити. Така е по-възможно да бъдат върнати симпатизанти, които разочаровани гласувахме за ГЕРП, за да подпомогнем спасението на България от навлеците, мераклии за ръководната роля.
18
0
 
3
 
! Отговори
ЕВО преди 1 година
По пътя на Мавъра.
17
0
 
3
 
! Отговори
scott преди 1 година
четвърти варянт. да си остане мъртва с 1% подкрепа и дан мож да пичели избори.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко беше изпълнено успешно - да се опорочи и развали дясното, с всички възможни средства, и да се пишат какви ли не гадости за него.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гърбавия камилар на ешафода!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По зелената пътека... тея трябва всиучките да ги екзекутират след смъртна присъда. Те създадоха корупционните стандарти в България. За ова се полага не само смъртно наказание, а и навярно избиване на всички живи риднини до 7 - 8 коляно. За 9 - тото кйоляно трябва да се обсъди. Може и всенародно допитване да се направи ли дали да се избиват. Но за другите трябва да е задължително.
13
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дpъгави ...... окрадоха държавага и продадоха вкичко за скрап защото са ...........със *** венци.
12
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Към ада да поеме,може и към някой затвор насред Сибир.
11
2
 
10
 
! Отговори
Гогата преди 1 година
Септичната яма отказва да приема из.упражненията на Желювската команда от ЦРУшкитиле ***.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И трите водят към септичната яма. Няма как до е друго с един изживял времето и мисията си продукт, създаден от политическото инженерство на БКП. Чрез СДС "бившите" комунисти изкупиха на безценица активите на държавата.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво СДС.това си беше СТАНИ ДА СЕДНА.
И въобще има ли още такава партия.
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трасето е следното: от keнeфa към нyжника! После проветрете!
7
3
 
20
 
! Отговори
Х преди 1 година
Тези още ли ги има? Скрийте се бре, че заради вас цяла България е на този хал! То не бяха Марици, то не беше Козлодуй, то не бяха мутри и заменки! Ей, колкото повече си спомням как унищожаваха икономиката на страната, толкова повече ми се иска да им натроша главите на СДС - арите! ***! 24646
6
1
 
12
 
! Отговори
Който не скача преди 1 година
По пътя на БББ, НДСВ, и др. борци за свобода и демокрация ....
За тях или добро или нищо.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Верно пътищата пред СДС са три – кеч, борба и бокс.Миналата седмица ни ги онагледиха.
Смешковци.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И при ТРИТЕ ВАРИАНТА ПЪТИЩАТА ВОДЯТ КЪМ КАНАЛИЗАЦИЯТА!
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами щом пътищата са три - ПО СРЕДНИЯ :D
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече няма такава идея. Тяхната самоцел е няколкото партийни вожда да влезнат в парламента и да се коалират безпринципно, като същевременно някои се облажат от властта и станат министри.

Видимо от Лукарски е наблягал на мазното и мазненето.

Само власт да има, в парламента 2-ма, 3-ма.