Борисов за Балканите: Няма успехи с национализъм!

"Надявам се егоизмът на никого да не надделее"
Обновена: 28 апр 2018 08:22 | 27 апр 2018 22:08, Красимир Ангелов
133
Борисов за Балканите: Няма успехи с национализъм!
Снимка: БТА

Страните от Западните Балкани трябва да решат проблемите помежду си още преди срещата върха през май в София, за да получат европейска перспектива, обяви в Скопие премиерът Бойко Борисов, който участва днес в срещата на лидерите на страните от Процеса "Бърдо-Бриони".

Няма държава, която да е постигнала успехи, подвеждайки се по политика на националисти и популисти, заяви министър-председателят след срещата, цитиран от "Фокус".

Още по темата
"Днес двете Кореи видяхте как решиха въпроса. Само преди един месец говорихме за самолеторазрушители, които отиваха да бомбардират. Вижте днес колко важен и исторически момент. Защо да не го направим и ние?", запита премиерът.

По думите му Балканите имат исторически шанс на 16 и 17 май. "Ако не се възползваме от това, всеки може да се сърди не само на себе си, но всички трябва да му се сърдим, защото ще спре една много голяма перспектива", подчерта Борисов.

Той даде пример с България и Македония, които по думите му имаха дълги спорове, но "решихме всички въпроси и тръгнахме напред". "Истински се надявам елитът да разбере какво ни очаква в София", каза още Бойко Борисов.

Той призова Вучич и Хашим Тачи да решат всички проблеми между Сърбия и Косово, защото по думите му са достатъчно силни лидери.

"Надявам се егоизмът на никого да не надделее и да спре процеса за целите Балкани. Това е важно и за Румъния, и за Гърция. Надявам се по същия начин и лидерите на Гърция и Македония да намерят решение за името. То трябва да стане възможно най-бързо. Имаме исторически шанс, както моят приятел историк Доналд каза, че след 60 години историята ще изпише и Вучич, и Тачи, и Георги Иванов, и Заев, ако успеят да придвижат държавите си напред и обратно", каза още българският премиер.

Президентът на Република Македония Георге Иванов посочи от своя страна, че днес е важен ден за страната и за региона. Ние сме домакин на един от редките форуми за сътрудничество, в който да зададем насоките за развитие, каза Иванов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наричат разнообразието на културите - национализъм, защитаването на интересите на народа - популизъм, а диктатурата на банките и пирамидата с окото на която искат целия свят да се подчини - глобализъм.
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чалгаджията Слави Трифонов, направен масон от Илия Павлов...............не е алтернатива за политик, никой няма да вземе насериозно тъпите му изцепки!!!
12
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хашим Тачи - "Змията" - търговец с човешки органи и дрога - тоя мафиот ли ще определя бъдещето на Балканите????
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде сега, при първоначалното натрупване на капитали навсякъде е така.Дано да е рекъл Господ, да поживеем и да им видим на тези наследниците.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Достоен живот в България - Популизъм !" - отсече Борисов.
9
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаме исторически шанс, както моят приятел историк Доналд каза, че след 60 години историята ще изпише и Вучич, и Тачи, и Георги Иванов, и Заев, ако успеят да придвижат държавите си напред и обратно", каза още българският премиер.....А какъв приятел ти е Доналд като не те е споменал и теб?
8
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хашим Тачи-тоя албански мафиот-такива хора ли ще определят бъдещето на Балканите????
7
1
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
То трябва да стане възможно най-бързо. Имаме исторически шанс, както моят приятел историк Доналд каза, че след 60 години историята ще изпише и Вучич, и Тачи, и Георги Иванов, и Заев, ако успеят да придвижат държавите си напред и обратно", каза още българският премиер.Да се смееш или да плачеш!???
6
0
 
29
 
! Отговори
размисли преди 5 години
Национализмът е имунната система на всяка нация.Има ли България имунна система или загиваме?Популизмът значи - глас на народа.Има ли БГ-народ власт над бъдещето си?Кое е лошото на национализма и полулизма???
5
0
 
18
 
! Отговори
Професор преди 5 години
до 1абе те не са националисти. Единия крадец на желязо, другия *** гаджето на си. Третия агент на ДС македон от русе тежащ 200 кила.
4
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов - най-добрия политик на Балканите, 10 години победа на всички избори, вийте на умряло червенуги
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Балканите но айде без да набутваш убийците Сърбите вътре в ЕС
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А с либерализъма само напред и нагоре защо ни знимавате със тоя ***.
1
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка, искаме Нинова премиер, Карадайъ - вице