Румънски евродепутат: Популизмът ни спъва за Шенген!

Първото интервю на Мариан-Жан Маринеску пред българска телевизия
30 апр 2018 11:00, Анисия Иванова
9

2936 гледания   |  Още видео

Корупцията съществува - особено в Румъния и България, каза румънският евродепутат Мариан-Жан Маринеску от Европейската Народна партия в интервю пред Мартина Ганчева от Bulgaria ON AIR.

И нанася огромни щети върху една държава, но трябва да се намерят начини да бъде наказвана, убеден е политикът.

Още по темата

По професия Маринеску е авиационен инженер. Работи в тази сфера цели 20 години. Вдъхновил го баща му - бивш пилот. През 2007 година прави рязък завой в кариерното си развитие и става евродепутат, но продължава да мечтае за eдинно европейско небе.

"Има доста политически и популистки мнения на Балканите. България и Румъния не са част от Шенген заради абсолютно несериозни причини. Имаше политици, които казваха, че ако България и Румъния влязат в Шенген, ще има инвазия на българи и румънци в Европа. Лъжа. Лъжа без абсолютно никакво покритие", уточни той.

Той коментира и обсъжданото обединение между Румъния и Молдова.

"Не знам защо обединението плаши руснаците. Хората се стремят към по-добър живот и търсят правата си. Руснаците имат определено отношение - Царската империя, СССР. Руската федерация шантажираше Европа чрез доставките на природен газ и други. Обединението на двете държави би било една добра репарация за Бесарабия", смята евродепутатът.

Какво сподели още румънският евродепутат в първото си интервю за българска телевизия - вижте във видеото на Bulgaria ON AIR.
 


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 месеца
Причината е в българското пристанище "Росенец" - на Нефтохим...
Цитат от Е-вестник: “..........В момента Росенец е де факто българска територия, окупирана от руснаци, охранявана от руски гардове от “Лукома” и български от “Ипон”, която не се контролира нито от Гранична полиция, нито от която и да било власт. Дали европейските държави ще толерират дълго тази пробойна в Шенген предстои да научим. ..........."

Прочети още на: https://***/eu/2018/04/29/rumynski-evrodeputat-ne-ste-v-shengen-za-neseriozni-prichini.375063
7
0
 
1
 
! Отговори
Eй Сидни, преди 8 месеца
ти доскоро обявяваше, че си работодател, сега мина на заплата. Последно, кое от двете?
6
2
 
6
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 8 месеца
"Царска империя, СССР, шантаж с природния газ"... за какво говори този?
Май всички евроидиоти и най-вече слугите им въртят една и съща плоча. През 2009 кой шантажираше Европа с газа? Русия или Украйна, която не си плащаше и нагло крадеше газ от тръбите към Европа?
5
4
 
3
 
! Отговори
OтCиднейAав$трaлия преди 8 месеца
Не съм в никакъв ташекген и заплатата ми е 6 цифрена, за тъъпите, обеснявам годишната заплата ми е 6 цифрена. Децата ми са безгрижни, купувам им повече книжки от колкото играчки. Имат ли бъдеще, те, аз, семейството ми? Някой знае ли да ми каже
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Излизат някакви *** и ни убеждават колко е добре да бъдем глобални роби на системата, без идентичност, без националност и да бачкаме до 70г за господарите . Предпочитам да съм националист, отколкото глобален джеднър. Нямам нищо против другите култури, но не смятам че трябва да ги уважавам повече от моята. Всяка жаба да си знае гьола!
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Популизмът е нещо хубаво за народа. Глобализма - само за банкерския елит.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Умните хора имат правилно отношение към руския империализъм. Некато нашия льотчик...на Деса мъжа.
1
1
 
5
 
! Отговори
Популиста преди 8 месеца
Не са ли либералите тези които не искат да сме в Шенген. Hещо взех да се обърквам май либералите си търсят извинения и оправдания ИЗПЪЛНИЛИ СМЕ КРИТЕРИИТЕ не им щем Шенген въвеждайте визи и мита за ЕС и да се махаме от тая арабска джамахирия наречена ЕС естествено със голям популистки скандал ще се махнем, не сме им колония и роби .