"Кан Кубрат" без регистрация! Професорът – умислен!

Конституцията да не е свещена крава, скочи Божидар Димитров
1 май 2018 08:30,
94
"Кан Кубрат" без регистрация! Професорът – умислен!
Снимка: архив, Булфото

Получихме отказ да бъде регистрирано в Агенцията по вписванията нашето професорско надпартийно движение "Кан Кубрат". Г-жа Елена Ангелова се е подписала под следните аргументи за отказа - смятали сме да променим конституционния ред и формата на управление.

Още по темата

"Адвокатът ни припадна от смях. Че конституцията да не е свещена крава!", скочи професор Божидар Димитров и настоя, че това решение ще се обжалва.

"Всъщност това е разбираемо. БатСалитата и фризьорките, които са във властта, със зъби и нокти биха попречили на професорско правителство - неравна и несравнима би била битката между тях и професорите и те го съзнават. А и народът добре го знае. А не се ли сещат, че във всички видове избори може да се участва и с инициативен комитет - пример е Румен Радев", не се впечатлява от решението на Агенцията по вписванията проф. Димитров.

Видният историк добавr с характерното си чувство за хумор: "Направиха ни услуга с този отказ. Хората се ядосаха".

"Основната ни цел беше да сменим формата на управление на България от парламентарна на президентска република, смятайки нея за по-добра по ред показатели. Такава форма съществува в други демократични страни като САЩ, Русия, Франция, Турция и т.н. Най-неочаквано получихме отказ. Аргументите за това са от няколко изречения, за които, честна дума, се чудех дали да се смея или да плача. Аргументите са, че ние желаем да променим конституционния ред в България, а това е незаконно и, едва ли не, ще извършим държавен преврат или държавна измяна", подчерта историкът пред "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
18
 
! Отговори
РРР преди 5 години
Един "измислен" отказ за да се покаже ,че се бори със статуквото. Както и,че е надпартиен и няма нищо общо с ГЕРБ. Изведнъж ще получи регистрация,след обжалване и бавно и постепенно ще сложи "патерица" на ББ и ще започне да сондира и "изгражда" уж обществен натиск за промяна. Знаем кой иска да бъде Президент. Бавно ,но добре измислена тактика....ще работи отдалеч и в сянка,за да може ББ в един момент да е Президент ,но с различни пълномощия и отново цялата власт в него.Хитро,даже умно.Дано греша
41
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Кан Кубрат" без регистрация!.мда ... "азбучни" похвати за изстрелване на рейтинга на ханку брат...нищо ново под слънцето....
40
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ханко Брат отече, язък.Може би е за добро - това е поредният неспособен шарлатанин, който се представя за месия, спасител, и радетел за българското, а всъщност трепери за партийна субсидия и дребни далаверки като патерица на произволна управляваща партия.Освен това не е професор, а библиотекар с дебели връзки в ДС. Ама то каквато ни държавата, такива и професорите.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Принципно е прав Божката..ама с това оср@@no минало и патерица на Будата как човек да му има доверие!?
38
4
 
14
 
! Отговори
демократични държави преди 5 години
"...Такава форма съществува в други демократични страни като САЩ, Русия, Франция, Турция и т.н."В САЩ и Франция НИКОГА не е съществувал СЪВЕТСКИ РЕЖИМ.ЗАТОВА те са демократични държави.Но Русия, Турция не са демократични- а начело със самодържец.Вероятно искате и РБългария да стане такава- и тогава- НАЗАД към "каквото каже ЦК на БКП и първият секретар на БКП/БСП."В ЕС сме - това е достатъчно.Не искаме да СМЕНЯМЕ ПОСОКАТА на ИЗТОК.( познаваме Я).
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТО ЦЯЛО СЪМ ДОВОЛЕН ЩОТО НА ТОЗИ МУ НЯМАМ ДОВЕРИЕ!!!КАТО НИЩО ЩЕ СТАНЕ ПОРЕДНАТА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ :D
36
6
 
8
 
! Отговори
акуд преди 5 години
фактически професорите изучили се в Москва са натоварени да върнат властта на БСП. след като кремъл не успя чрез ДПС и умножение и на ромите да я задържи след десети когато падна комунизма
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ И ПАТРИОТИТЕ УПРАВЛЯВАТ ТЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ НА ДРУГ!!ОТКАЗА Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ НО ТРЪГНЕШ ЛИ ДА ВЗИМАШ ГЛАСОВЕ ОТ ВЛАСТТА ТРУДНО ЩЕ СТАНЕ!
34
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бе този не се ли помина?
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия и Турция - демократични страни?!?!?!?
32
2
 
7
 
! Отговори
Жокер преди 5 години
Абе "професори" български такива! Направете някакво откритие някаква иновация....абе измислете нещо мъничко като кламера или телбода ама да кажем "е това български учен го измисли". Що ги носихте тези титли бееее ....? Държавното устройство щели да сменят! Кой ще предложите за президент бе нещастници!? Поне това не виждате ли че нищо читаво няма насреща! Или поне да ни баламосвате за това ставате!?
31
4
 
16
 
! Отговори
Boiko преди 5 години
Макар и професор този господин не е дорасъл, че да може да промени нещо! Поредният лицемер който иска да се облажи от властта! Не беше ли той който скоро стана известен, че урежда дъщеря си с поръчки?! Къса памет имаме и много сме наивни, лесно се лъжем! И Марешки велики планове имаше пък само няколко часа след като го избраха забрави за тях!
30
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Професоре ама много си нахален. Как може да им режеш папането на 240 лежача. За нищо правене да взимат дебели пачки точно за това ще се борят с нокти и зъби. Нали си виждал куче как се зъби и ръмжи когато посегнеш да му вземеш кокала. А тези 240 лежача не само ще се зъбят и ръмжат а ще ти охапят ръката до рамото.
29
2
 
6
 
! Отговори
Striker преди 5 години
Казва се Кан, а не Хан. Научете го, мама му стара.
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук има един пословично ***, руски гъзoлизeц, със сигурност е от СЕВЕРОЗАПАДА!!!
27
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На този дърт ******* акъла му не е повече от на Волен Сидеров!
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пред вид блкизките връзки на Божо с Бойко,професора иска президентска република,за да може ако по някаква случайност Бойко бъде избран за президент/което не вярвам да стане/да може пак да си командори държавата,както досега.Елементарно Уотсън.И много прозрачно.
25
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Действителността показва,че Русия и Турция изобщо не са демократични страни,професоре.Ако президентската институция попадне в ръцете на руски лакей,каквито има много в България,тежко и горко на страната ни.
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този иначе толкова атрактивен професор нали се оттегли от историческия музей по здравословни причини.Да не е скъсал джоба,та се напиня за нова партия.То партии у нас с лопата да ги ринеш,ама някоя да е свършила някаква работа във ваша полза?Няма и да свърши.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всички държавици дето са протекторати на краварника трябва да са с парламентарно управлениеа краварника с президентскотова е като храните ние ще ядем едни храни а вие отпадъцитевсички които се присмиват на професора са или безумно *** или са обикновени герберасчета което е едно и същотой не е идеалния вариант за управляващ но при президентска република се знае кой носи отговорноста и неможеш да се оправдаваш с тоя и онятова е истината- и тогава всичката *** дето ни управлява ще изчезне