300 лв. такса "палатка" на "Корал"! За и против къмпингарите

Заради санкцията музикант се кани да съди страната в Страсбург
4 май 2018 09:45,
81

300 лв. глоба отнесе музикантът Васил Гюров заради къмпингуване на плаж "Корал". Артистът от години води битка срещу застрояването по Южното Черноморие.

"Това решение на съда е направено по една наредба на общината, която е абсолютно неконституционна. Това е един от начините местната власт и заинтересованите да придобият едни терени, да се справят с нас. Ние осветлихме 38 незаконни разрешителни за строеж. Поради това сме подложени вече 2 години на постоянни репресии, в които взима участие и прокуратурата, и полицията", каза Гюров.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов музикантът отбеляза, че вместо общината да ги припознае като хора, които се грижат за плаж "Корал", те ги репресират с пълната сила на държавния апарат.

"Ще обжалвам този акт, ако трябва в Страсбург. Преди няколко дни излезе разследване на "БИО", от което се вижда колко имоти и земи са придобити по незаконен начин по Черноморието. Доказани престъпления не биват наказвани поради 10-годишната давност, а хора с палатки биват гонени", посочи за "България сутрин" природозащитникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЧиновникПроблема е че му правят проблем за едан палатка а те хората застороиха черноморието без да им правят проблеми.
11
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато спрем застрояването и изпразним плажната ивица от заведения тогава ще станем нормална страна. Така е в Сащ. Хората пазят плажната ивица а ние ако може и вътре в морето ще посторим хотел.
10
60
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Музикантче, в тази държава има закони и те трябва да се спазват, и точно заради такива като теб които не спазват законите и вечно се считат за жертви сме на това положение.
9
37
 
30
 
! Отговори
Чиновник преди 5 години
Старите хипари трябва да разберат, че вече не сме 80-те години на ХХ век и не могат да опъват палатки, където им скимне. Като е такъв голям "европеец" да отиде на диво къмпингуване в Италия, Гърция, Испания или Франция. Да видим дали там ще се размине само със 150 евро глоба, както тук, в България.
8
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разследването не е на "БИО", а на "Бивол", но елементарният ви *** екип надали е чувал някога за разследваща журналистика.
7
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навсякъде е пълно с незаконни коптори построени от електората на банкянския еднокнижник, но мършичките на държавна хранилка глобяват за палатки.
6
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дис ис Булгаристаааан!
5
18
 
45
 
! Отговори
Подкрепа преди 5 години
Браво на това музикантче ! Един от малкото хора с достойнство !
4
24
 
14
 
! Отговори
В. Магриотов преди 5 години
Този сладур къде е тръгнал бе, хе хе хе хе!
3
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давай напред, съди ги !!!
2
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва къмпингарите да подписват декларация че ще облагородят плажа.
1
3
 
52
 
! Отговори
истина е преди 5 години
АКО БЕШЕ СИ НАПРАВИЛ БЕТОНЕН БУНКЕР И С ПРЪСТ НЯМАШЕ ДА ГО ПИПНАТ !!