Борисов от Атон: Винаги ще подкрепяме Българската църква

Премиерът откри обновеното южно крило "Св. вмчк. Георги Зограф"
87
Борисов от Атон: Винаги ще подкрепяме Българската църква
Снимка: Министерски съвет

Бойко Борисов приветства духовниците по случай храмовия празник на манастира "Св. вмчк. Георги Зограф" в Света гора. Той им пожела здраве, успех и да пазят българския дух и отбеляза, че правителството винаги е подкрепяло и ще продължава да подкрепя Българската православна църква.

Борисов подчерта, че през вековете православната вяра е помагала най-много при преодоляването на тежките изпитания пред българите и посочи, че тя ни е съхранила като нация.

Премиерът участва в откриването на южното крило на манастира "Св. вмчк. Георги Зограф", чийто ремонт беше подпомогнат от българското правителство. Крилото на манастира е изгоряло през 1976 г. и от тогава до сега не е имало възможност да се използва. Кабинетът отпусна 940 хил. лева през миналата година за пълното му възстановяване.

Бойко Борисов и българската делегация проведоха и среща с духовното ръководство на Света гора в Карея. Протос Христофор поздрави премиера Борисов и подчерта, че е впечатлен от грижите, които кабинетът полага за Зографската света обител и от личните усилия на министър-председателя за възстановяването и изграждането на нови православни храмове.

При посещението си в Атон министър-председателят беше заедно с министрите Владислав Горанов, Кирил Ананиев, Ивайло Московски, Николай Нанков и Боил Банов.

По-рано днес премиерът присъства на литургията и литийното шествие и заедно с министрите от делегацията подариха комплект свещници на манастира "Св. вмчк. Георги Зограф".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Бойко Борисоватон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
8
 
! Отговори
Офицер от резерва преди 5 години
Защо ли не се учудвам, милиционера си остава завинаги милиционер!!За този *** няма армия и празника и не е важен, така на 3-и март пак избяга, както и сега!Съд за националният предател и престъпник Борисов!!!А вие, дръжки на микрофони,не журналисти, само го хвалете този семпъл човечец, еднокнижник, с килийно милиционерско образовани и никаква обща култура, ползващ шопското наречие, кланящ се на всички посоки, дори и на макдонци и шиптъри....
75
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До от Афера 76Засякли са се в гората, наклали са голям огън, съблекли са се и от там на сетне кой когото хване доволен да остане!
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коментари 80,а като отвориш статията 75. 5 коментара изтрити.Един от тях,моят.И защо? Нито съм използувал цинични думи,нито нищо.Просто повтарям информация,която съм прочел някъде другаде,или в този сайт.Също и безспорни исторически факти,официално оповестени сред обществото.Аз какво да направя че се опитвате да подведете общественото мнение с вашите противоречащи статии.По добре се съобразявайте какво сте писали преди по належащите теми.Защото има читатели с много дълга памет,такива като мене.
73
0
 
5
 
! Отговори
от Афера преди 5 години
"Има нещо гнило в Дания! И в Света гора. Знам, че хайдушката бокова дружина няма нищо общо с вярата, но все още не съм сигурен с кого е тайната среща!? Защо се случва на такова място имам обясниение.Добре, че предупредих навреме ЦРУ, за да включат звук и светлина. И няколко други разузнавателни централи.Някой ще изтече в обратната канализация. По напълно естествен начин"Николай МарковНе знам за ББ,но ако сивия кардинал ЦЦ вземе властта,може и още по-страшно да стане!
72
1
 
9
 
! Отговори
Ами, преди 5 години
Боце е в Атон,за да се изповяда. Атонските свещеници тревожно подготвят ново освещаване на манастира,след изповедта на височайшият гост.
71
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сатаната търси място в рая! Този антихрист няма място дори в ада, който сам създаде!
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не е решил да се замонаши?А дано,ама надали.
69
0
 
16
 
! Отговори
МОЛИМ СЕ БОГУ преди 5 години
ДА МУ ПОСАДЯТ ЕДНА МАГНОЛИЯ И ДА ОСТАВА ТАМ ДА СЕ ГРИЖИ ЗА НЕЯ.
68
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
моли се за опрощението на греховете си. и за убийството на чакъра.
67
1
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Св.Александър Невски кога ще реставрирате?
66
3
 
20
 
! Отговори
Ala-Bala преди 5 години
Мястото на Министър Председателя на този важен държавен празник е в София. Трябваше да бъде там заедно с Президента за да удостоверят единството и силата на Българската държава. След официалното честване можеше да се поклони и в Атон. Може би, ако президент беше Цецка Цачева щеше да бъде на площада, защото в този случай би се чувствал като алфа-мъжкар, но тогава пък ние бихме се чувствали обидени от върховен командващ в лицето на Цецка Цачева. Въпреки всичко мястото беше на площада!
65
2
 
17
 
! Отговори
днес преди 5 години
ДАЙТЕ НЕЩО ЗА ПОБОИЩАТА НА ФРЕНСКИТЕ ДЖАНДАРМЕРИСТИ НАД ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ПРОТИВ МАКАРАНЧО--ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ДЖИХАДИСТИТЕ В СИРИЯ ОТ СИРИСКАТА АРМИЯ И РУСКАТА АВИАЦИЯ--КАКВО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЗИ НЕДОСТОЕН ПЛУЖЕНИК
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце вече е пълна излагация.
63
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Бокича му останаха само поповете и житаните да му играят по св(((ирката. Не посмя днес да застане до Радев, защото щеше да бъде освиркан. Бати премиера, мразен от цял народ, лъгал и грабил, подлярствал и ни продавал на всеки който ни е пожелал.
62
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лесно е да го "поканят" в Атон, но все не му се получава да го поканят във Вашингтон! То май и в София е нежелан, ама нейсе!
61
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов и Цветанов яко ги гони шубето и по националните празници се покриват както в приказките в "дън горите тилилейски". Момчета не се страхувайте бе, един път се омешайте с народа без НСО да е край вас. Ще ви напсуват, ще ви освиркват, може някой селски шамар да намажете. Народа ни е доказал, че е състрадателен и милозлив не посяга да бие такива жалки личности като вас.
60
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последната седмица е върхова в ровенето около древната СКАКТОПАРА , край с. Покровник ! Това е наредил СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ за да запази спортната база на Андонов !Гледай и прочети какво е казал Тиква на защитниците и протестиращите !!!! Потресаващо ! Унижаващо !
59
2
 
27
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ЯСНО БОКО ЛЕНТАДЖИЯТА ОТИШЪЛ В АТОН ЗАРАДИ ЛЮБИМОТО СИ ХОБИ - ДА РЕЖЕ ЛЕНТИ НА ОБЕКТИ ЗА КОИТО НЯМА НИКАКЪВ ПРИНОС. ЯВНО ТОВА МУ Е ПСИХИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ !!!
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПо-добре е Рапона да се махне като премиер и да оглави синода.Там престъпници не приемат да свещенодействат.Това ще е пълна гавра.
57
30
 
4
 
! Отговори
богомил преди 5 години
С БОГА напред , Борисов , за да те подкрепя и народа !