Каракачанов убеден: Армията ни не е само за паради

Тя си изпълнява задълженията, въпреки недоимъка, смята министърът
41
Каракачанов убеден: Армията ни не е само за паради
Снимка: Булфото, архив

Военният министър Красимир Каракачанов смята, че Българската армия изпълнява съвестно своите задължения, въпреки недоимъка.

"Години наред на армията не се обръщаше особено внимание. Всички смятаха, че армията е само за паради. Искаме с този парад да покажем на българското общество, че въпреки недоимъка на финансови средства през последните 25-28 години българската армия си изпъплнява задълженията", заяви Каракачанов пред Нова тв.

Той припомни, че тази година заплатите на военните са били вдигнати с 10%-11%, а през 2019-а се очаква ново увеличение.

След като в края на седмицата страната ни подписа договор за обслужване на "Спартан"-ите, Каракачанов коментира: "Постигнахме приблизително 22% по-ниска цена, отколкото се искаше от нас. Благодарение на този договор "Спартан"-ите ще летят, и то повече от един".

За първи път македонска част ще се включи в българския парад за 6 май, като според вицеприемера това е знак за приятелство и добросъседство. Наши части пък ще вземат участие във военния парад в Румъния.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Иван е съвсем прав. Армията ни, освен за паради, е и за миене тоалетните на чужди армии.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ерата на техниката, без техника и 1 милион войници да имаш си бегал. А ние сме много зле от тая гледна точка. Да накупят ПВО на първо време, пък другото може да почака.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ърсимире що крадеш от Нова те Новините? като няма от къде
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 Абе стига си приказвал глупости бе селяккк. Вярвали му, можел да спре . Просто сме били Гео политическа топка за тях. Останалото е пропаганда и набиване в канчетоо за врага на прагаа да ви държат под напрежение и илюзия. Колко пъти ходи на война , като бешв в казарма ? Да позная ли -> 0 .
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе-войводата ако му пукне пушка не може го настигна (ще отнесе на 200м Юсеи Бол) ама сега се прави на мъж.Пари трябвало да се дават за войската та да има за КРАДЕНЕ и КОМИСИОНКИ.Тва шкембе лесно ли се храни.....
11
2
 
12
 
! Отговори
Пончо преди 5 години
*** тя и за паради не става хахахха
10
6
 
14
 
! Отговори
до7 преди 5 години
остарял ти е бил мозъка бе пич, сещаш ли се що в Бя руска войска нямаше, щото ни вярваха първо и второ имаха ясната представа че имаме нужния капацитет да спрем настъпление от юг и да подготвим настъплението на киевския военен окръг към Турция, Гърция ни я бяха оставили на нас...явно само си бягал по баирите кат глух петел и нищо не си разбрал, пък и не е било нужно...
9
0
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
а реално е така, елате във Варна и вижте, всяка седмица ги гледам моряците с оркестъра тропат пред някой паметник или могила...
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква армия бре шкемби? Та ние само за парад се налага да наемаме чужда техника, какво остава да воюваме?
7
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов каквото и да каже, все се усмихвам.. :)
6
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво си служил пък ти ,бе!? Армията ни беше небоеспособна още тогава. Стара техника, войниците не искаха да служат, техниката много, но безнадеждно остаряла, раздути щатове и 600/ШЕСТОТИН /ГЕНЕРАЛИ заедно с тия от МВР и ЦК, през 1976г.
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбира се, че не е само за паради. За източване на бюджетни средства е.
4
7
 
19
 
! Отговори
1948 преди 5 години
Имаше армия,когато служехме ние по 2 и кусур/задръжка/ години/ Службата беше тежка,мъжка. За мъже-днес ги нямаКоментари за армия и казарма мисля че ще е смешно да прави днешната ,,болна" интернет младеж с която е пълно във форумите.Тъй че млади,хленчещи многознайковци задръжте!!! Не коментипайте непознатото за вас..
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съграсен съм-с шкембето си Дамаджан войвода ще блокира две вражески армии, а с неразтоварения самосвал отзад ще натика в миша дупка още една. Добре намаза от ремонта на МИГ-овете, плюскането и пиеньето продължава...
2
1
 
19
 
! Отговори
За каква армия преди 5 години
Иде реч бе Каракачанов. Това са жалките останки от трите ни славни армии и бойна техника.
1
2
 
21
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Бай бабо да не се налага армията ни да влиза в действие. Жална ни майка!