Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!

Мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" да отпадне, коментира още премиерът
Обновена: 12 май 2018 19:48 | 12 май 2018 19:23,
419
Борисов за медсестрите: Не може всеки да ни протестира под прозорците!
Снимка: БТА

Близо 5 млрд. лв. отделя държавата за здравеопазване и не може всеки да ни протестира под прозорците, така ще счупим държавата накрая. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов след Регионалната политическа академия на ГЕРБ - Стара Загора във връзка с днешния протест на медицинските сестри в София.

Още по темата

"Ние нямаме отношение към медицинските сестри. Ние даваме пари на Здравната каса и като бюджет на здравното министерство и то съответно на болниците. За първи път от много време се вдигнаха лимитите, така че шефовете на болниците трябва да си ги отрегулират и да направят така, че да е справедливо. Близо 5 милиарда лева отделя държавата за здравеопазване. Разбирам ги, но не може всеки, който иска пари, да дойде под прозорците ни и на другия ден… Не е правилно така, ще счупим държавата накрая. Болниците получават огромни пари от Министерството на здравеопазването и по клинични пътеки от Здравната каса", обясни той, цитиран от "Фокус".

Премиерът Борисов коментира още, че мораториумът върху строежа на АЕЦ "Белене" трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори.

По думите му това трябва да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

"Колкото можем повече да ги държим въглищните централи, толкова по-добре. Но рано или късно съм убеден, че както в много големи държави ги затвориха, и тук ще стане така. И то през вредните емисии - цената им ще стане толкова висока, че няма да е изгодна", каза още Борисов.

За предлаганите промени в Пакет "Мобилност" министър-председателят заяви, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц.

Той припомни позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но допълни, че последната дума по въпроса има Брюксел.

"Още в петък разпоредих и в понеделник еврокомисарката по транспорт ще бъде в 14.00 часа при мен, за да направим среща с транспортния бранш. Някой написал, че Макрон се обърнал към мене да бързаме с реформите. Една дума не е казал по въпроса, а точно обратното. За толкова неща с канцлера са ме помолили да им помогна и да свършим работа. Понеже много ги е яд, защото специален гост в Брюксел на срещата на Франция, Германия, Холандия, Белгия е Борисов, сега в Германия президентът Макрон и аз и пак им е неприятно и дай да почваме с фалшивите новини", каза премиерът.

Той настоя и че е фалшива новина, че чака да мине председателството, за да даде оставка.

"Държавата никога не е била с толкова добри параметри, колкото сега. Растат доходите, най-ниската безработица. Първият мандат като дойдохме, бяха 12-13% безработица. Расте БВП, растат доходите", коментира Борисов.

"Опозицията я е много яд, че не успя да провали председателството и че аз съм моторът на тая работа със Западните Балкани. С македонците заедно при папата ще бъдем – всяка година и те, и ние ходим там, и то винаги е едно бутане, едно криене, едно кой ще е първи, кой ще е втори. Със Зоран се разбрахме заедно да сме в хотели, заедно да ходим на плочата", продължи премиерът.

Борисов каза и че е получил много топло и мило писмо от президента на САЩ Доналд Тръмп, в което той предлага среща в скоро време на тема Западни Балкани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
1
 
19
 
! Отговори
хахо преди 5 години
защо не го каза това когато протестираха полицаите
265
0
 
21
 
! Отговори
Перо преди 5 години
Сестрите ни сега получават заплати от около 600 лв и искат 1500 лв. В също толкова бедната Румъния най-ниско платената им колежка взема 1610 лв, а лекар "тръгва" от 2500. Пловдивската общинска болница търси да назначи двама лекари гастроентеролог и неонатолог , предлагайки заплати от 780 лв. https://formaremedicala.ro/ce-salarii-vor-lua-medicii-si-asistentele-in-2018/
264
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напротив, може и ще се прави. Ти си избран от народа и ще го слушаш, ако не ти харесва ЧАО.
263
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До като не им харесваКато не ни харесва,по логично е да ви изгоним с камъни.И стига с тая Русия,тя не е панацея за всичките ви безобразия.Казвам Русия и съм оправдан-ба си ***.Вие ако искате ходете на Майчу Пикчу,изборът си е ваш и не ви давам съвети.
262
2
 
19
 
! Отговори
Ама, преди 5 години
Как се осмеляват някои да искат пари,бе. Да бачкат за идеята.Я,да оставят Борисов да си управлява спокойно.На него заплатата му стига. Който иска повече,да работи поне на 2-3 места.Я вижте,Боци как се скъсва от бачкане. Не се спира. Оправи човекът България и се прехвърли да оправя Европа и Западните Балкани,Македония . И акъл дава.Я,Боце,стегни малко този лош мат*рял,че много мрънка.Вдигни му отново всички цени,да се научи на ред.Парите развалят човека. НАЛИ,БОЦЕ????
261
12
 
2
 
! Отговори
като не им харесва преди 5 години
да отидат в Русия !
260
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом сме безсилни,ще ни трепят.Герберски депутат Костадин Язов е пребил 73 годишна жена в Пловдив,след като я избутва с колата си пред дома и.Як юмручен удар в тила.Истинско мъжленце!
259
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наляти са в администрацията на касата, не в здравеопазване. ТРЯБВА да протестират!!! Тази каса е просто кошмар.
258
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаем,че сме безсилни,знаем че сме безпомощни,но лично аз няма да ви погледна ,когато вие с парите сте безсилни и безпомощни на болничното легло!
257
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравният менистър,вуйчото на Горанков от април въведе наредба за умишлен геноцид.Здравната каса е за взривяване.Спешно нуждаещ се от смяна на сърдечна клапа примерно,няма да бъде лекуван,ако няма пари,въпреки,че се е осигурявал.Няма шанс за бедните българи.Обречени са на геноцид.
256
1
 
20
 
! Отговори
Ala-Bala преди 5 години
Борисов и Цветанов рушители на Съвременна България. Държат властта с машинации, лъжи, подкупи и държавен рекет. Европейските политици го занаят какъв е и вече му го казаха в очите, но България е наложена цензура за това. Крепят го европейските чиновници, защото им е угоден да крадат заедно. Крепят и милитаристичните кръгове от САЩ, защото им изпълнява поръчките. Омразата към тези двамата властници е огромна, но в Българи 1/2 от населението е неактивна ( стари хора ) и това се използва от ГЕРБ.
255
5
 
14
 
! Отговори
АрЕ СТИГА преди 5 години
С ТЕЗИ КОМУНИСТИ,ЧЕ СТЕ БАНАЛНИ ДО ВТРЪСВАНЕ.КЪДЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ С ТОЗИ БЕДЕН РЕЧНИК И МЪРШАВА ИНТЕЛЕКТУАЛНОСТ.НЕ ВИЖДАТЕ ПО- ДАЛЕЧ ОТ НОСОВЕТЕ СИ.ЕДНО СИ ЗНАЕТЕ,ЕДНО СИ БАЕТЕ......ТЕЗИ Н И К О Г А НЕ СА БИЛИ К О М У Н И С Т И. БИЛИ СА САМО С ПАРТИЙНИ КНИЖКИ ЗАРАДИ ОБЛАГИ И ТРАМПЛИН КЪМ КАРИЕРА.БОРИСОВ Е ЖИВИЯТ ПРИМЕР...КОМУНИСТИТЕ ИМАТ МОРАЛ.ТЕЗИ- НЕ.КОМУНИСТЪТ НЕ СЕ ПРЕБОЯДИСВА . ЯСНО?
254
3
 
22
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Кой не скача е червен ??? Наскачахте ли се мишлета ,наскачахте ли се ? Гласувахте ли за СДС и Мавъра ? Гласувахте ли за Комарджията? Гласувахте ли за Сикаджията ? Гласувахте,нали ? И сега какво искате ?
253
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" 5 милиарда болниците да рзпределят справедливо" - ха ха ха ! Ми "разпределят" ги бе -по частните си джобове - Краднат до дупка ! А ти за кво си бе Борисов? Кой ще спре източването ? Има ли осъдени в Бг ? Има ли върнати пари ?
252
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите нема как да питаме,защото се трансформираха в герберисти и вече десетилетие разрушават страната.Нищо не е наред-ни икономика,ни здравеопазване ни образование.
251
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 268 платен ***. Бензинът е левче когато цъфнат налъмите. Излагате се с тези тъпотии.
250
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 272. Як виц-ром да работи, пък и биоземеделие! Що не занимавате с нещо друго? Има лекари, които взимат и 200лв на преглед и се чака с години, но са добри в работата си. Комунизмът умря всички да са равни. А пенсионерите да питат БКП къде са парите.
249
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е че всякаква трудова класа, манипулирана от бизнес фирмите, наречени синдикати, напр. Миньори, преди години поведе хорото с такива протести. Вместо да ги затворят като нерентабилни, всеки път им дават. И сега всеки се пробва. Конкретно сестрите са прави, не е права държавата в случая. Направете най-накрая частни каси и разбийте монопола на държавната. Има какво да направи държавата. Да реформира нереформирани те системи, а не да хвърля милиони в тоалетната, финансирайки ги.
248
1
 
10
 
! Отговори
бивш преди 5 години
поздрави от Дойчланд , да сте живи и здрави :)
247
2
 
27
 
! Отговори
Ели, до Авицена преди 5 години
Не лекари и сестри, цяла БГ трябва да се вдигне.Земеделци, полицаи, пожарникари, учени, учители, физици, химици, пенсионери, роми.Не може лекар в провинцията да взима 600 лв. заплата, при наличие, че софийският му колега за 5 мин. неадекватен преглед взима 50 лв.Не може НЗОК да финансира частна дейност, да се източва ЗК и да няма ефективни присъди. Не може полицай да няма униформа. Не може пожарникар без съвременно облекло, тези хора са в стрес. Не може ром да не работи на село - биоземеделие