Московски: Ще защитим интересите на превозвачите!

Предстои нов телефонен разговор между Борисов и Макрон
12 май 2018 17:40,
83
Московски: Ще защитим интересите на превозвачите!
Снимка: Архив, Булфото

Предстоят още преговори, за да защитим интересите на българските превозвачи, това каза в Пловдив транспортният министър Ивайло Московски.

Още по темата

По отношение на пакета от мерки предложени от френския президент Еманюел Макрон, касаещи транспортния бранш, той добави, че позицията на България е била точна и ясна от самото начало, и това е пълна институционална подкрепа на държавата за транспортните организации.

По думите му планираните мерки биха довели до изпадането на българските превозвачи в неконкурентоспособност.

Оспорвани са текстовете, шофьорите задължително да се прибират през определено време у дома или в база на фирмата, защото това са необосновани разходи. Оспорва се и невъзможността превозвачите да почиват в кабините на камионите, а това създава и друг проблем със застрахователните компании, които не покриват щети, ако шофьорът не е бил на място, също така от кога да започват командировъчните и други.

По думите на министъра утре предстои нов телефонен разговор на премиера Борисов с френския президент, а в понеделник ще се водят преговори и с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц, която пристига у нас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 5 години
Ако не говори и договори Момчето си отива с бързия влак и няма пак да се появи на гарата.
15
3
 
9
 
! Отговори
Само факти преди 5 години
С ЕС е приключено. Ние отново сме извън борда. Европа на две скорости, означава Западна Европа се спасява самостоятелно. Макрон нападна Бойко. Какво е нашето бъдеще? Къде отиваме ние? Днес правителството настоява за строенето на АЕЦ Белене от Китай. Миналата седмица Марешки и Волен заговориха за излизане от ЕС и НАТО. По другата седмица е срещата на Радев с Путин. Разбирате ли за какво става дума?
14
2
 
23
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Всъщност този пакет е изцяло правилен. Така западните и източноевропейците ще бъдат в равни позиции. Щото данъците, заплатите, застраховкити, горивата и куп други разходи са разл3чни. Те ще защитят алчността и нищо друго. Ако се приеме този пакет наште няма да могат да подбиват пазара на гърба на шофьора. Щото от там идва разликата в навлото. А иначе има фирми дето изцяло работят с ИЕ фирми щото не могат да платят на западни такива. Споко идеята е доста добра, но се представя манипулирано в БГ
13
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще защити фараоните и пирамидите в бранша. Но за водачите на каруците и дума не казва.
12
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво стана с министър Московски нали го съдеха уж?
11
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Само ГРОБЩо да не разговаря,Макрон сигурно е научил Български! И това е по-вероятно да се случи,отколкото Тиквата да се научи да говори не само чуж език,но и да говори правилно родния си такъв!
10
0
 
24
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Какво ще защитиш, Московски. На твоят бащица Бойко му е по важно всички да го видят как се прегръща с Макрон, отколкото да защитава националните интереси.
9
1
 
15
 
! Отговори
да преди 5 години
До АнонименTe го крият в момента. Ама като гледам той много зле излглежда и явно не спира да пие и друса. Може да не го осъдят, ама съвестта ще му види сметката. Оня горе раздава присъдите. Иначе превозвачите ще ги предадат пак, като им съснат онези от европа.
8
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Московски не и ли следствен-нали уби сина си с незаконна моторна шейна ?
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей Московски хората от 30години влаковете им вдигат 500км в час нашите и 100 не могат докога ще се водим в 30годишни автобуси докога София -Бургас ще се пътува цял ден хората това разстояние го вземат за 2 часа с влак
6
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно,как ще ги защитите Московски? Ще им попречите да приемат и да наложат това което са решили? Как? Ще откажете да ги изпълнявате? Как ще стане това? Нали още като стъпи БГ камион в ЕС и тамошните власти ще им скъсат задниците от глоби,ежедневно,ежечасно и ежеминутно?Някой бръсне ли ви за слива-тебе,Борисов,Цветанов и останалите от кабинета? Сега разбрахте ли колко е полезен за нас ЕС? Точно толкова колкото е полезен лекар на умрял човек!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как според вас се постига конкурентноспособност бе смешници?С красиви очи или с повече бачкане за по-малко пари?
4
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз ли карах селските тарикати да свалят навлата. Сега ще си сърбате пипарата, няма какво да протестирате
3
3
 
41
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Какво ще защитите бе парашут, Макрон да даде командировчни на шофьорите и вие им дайте за да спят по хотелите не да спят във кабините и да не се къпят по 3 седмици неграмотници. Идеята на Макрон е добра намерете пари и я финансирайте, неграмотници.
2
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон се мазни на ББ за да преeбе бг тираджиите и да си вдигне пропадналият рейтинг във Франция който между другото е п те прокопал историческо дъно.ББ се радва сякаш оня като го прегръща и целува вярно му е брат и приятел.Изобщо работата е трагикомични.
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще защитим робовладелците, пък за робите - тях кучета ги яли.