МВР шефът: Големи потоци пари изтичат по схеми с лекарства

Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай
12 май 2018 17:01,
19
МВР шефът: Големи потоци пари изтичат по схеми с лекарства
Снимка: БТА

Източването на Здравната каса в Пловдив не е изолиран случай, работим в цялата държава, защото има изтичане на големи суми, това каза при посещението си в Пловдив министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той посочи, че са започнали с медицинските заведения във Враца и Пловдив, има повсеместен натиск, включително с ГДБОП и прокуратурата.

"Във фокуса ни са от много време, защото големи потоци пари изтичат по схеми с лекарствата. Наблюдаваме и болниците, където също има недобри практики", каза Валентин Радев.

По случая с пребития зам.-кмет на Ловеч вътрешният министър каза, че има развитие, но отказа да огласи подробности.

"Неприятно е, защото е човек от властта. Не може никой да посяга на институции. Самият зам.-кмет казва, че е нещо свързано с дърводобива. Работната версия е, че има връзка с дърводобива и незаконното изсичане на гори, но не изключваме и другите версии", посочи Радев.

Той добави, че предстои да присъства на отчета на Областната дирекция на полицията в Перник, в Пловдив и в някои други градове.

По думите му при тези срещи обикновено се иска увеличение на щатовете, но посочи, че не иска да му се хвалят, а да си казват слабостите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Потоци пари изтичали . Ами за какво е тогава това МВР да прави само статистика - стъкмистика.И да го има и няма май вече стана все едно.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да те тъковам у министъра. Защо си министър като не можеш да ги узаптиш?
12
1
 
3
 
! Отговори
доктора преди 5 години
Преди няколко дни когато обсъждахме случая с починалата жена казах че секраде. Краде се повсеместно в големи размери от всеки дребен чиновник. Обаче овцете си мълчат. Я вижте в Румъния какво става. Е затова са по напред. Още отначало тръгнаха по правия път (насилствен преврат не нежна революция). Способните хора затова бягат от българия-абсолютна невъзможност за развитие и масови спънки от наши хора
11
1
 
1
 
! Отговори
nina преди 5 години
Е, те това е! Полицията даде мнение за изтичане на ЗК! А даже не са и следователи. Оправили си редиците, та дават "компетентно" мнение и за други отрасли.За пореден път казвам /от опит/: единият начин за източване на ЗК са КЛИНИЧНИТЕ ПЪТЕКИ. Влизаш за елементарно изследване, излизаш /понякога и те пускат вкъщи/ след 3 или 5 дни. Премахнете ги! Така печелят само болниците. Три/пет дни по КП и 3/5 дни легло/ден. Плюс болничен за пациента.
10
2
 
0
 
! Отговори
Тровят с хлор и рак преди 5 години
Около два милиарда ограбени от народа отиват към НАРКО МАФИЯТА която вече е основен производител на тн" лекарства".НАркомафията плаща на терористи от РЗИ да отравят питейната вода ..Милиони са отравяни ежедневно с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани от ВиК вместо лечебна питейна вода.
9
1
 
1
 
! Отговори
opnat преди 5 години
Uuuuuuu! airport burgas posresta bg turisti s miasto za pushene na droga, reklami na prostitutki i hazart! Uuuuuu! Niama klozeti za bg turistite. Uuuuuu! Dvama mitnichari praviat control na dokumenti, a trima mitnichari gi gledat navaseno s krastosani race i kraka, razpasani kolani i vratovrazki...uuuuu! dokato turisti stoiat na dalgi opashki da vi gledat marzelivite nelubezni bg granichari ...rezil ve skat Valerii!!! edin bg izgladen flag niamate, ami ste go nabuchili s kabarcheta...uuu!
8
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отвратителни комунисти!
7
1
 
3
 
! Отговори
ШАЙКА преди 5 години
Ще седят и ще чакат някой да се предаде доброволно. После ще го отчетат като разкрито престъпление.
6
1
 
1
 
! Отговори
радев преди 5 години
ами от къде капитал в капиталистическа България
5
3
 
15
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Да ама към асфалтовата мафия потоците са по-големи.А за цигарената и бензиновите да не говорим.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този мъдрец откри топлата вода,кога ще раздават нобеловите награди
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на полицаите винетки и легитимни документи-кога?
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Стара Загора, кога?
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А нещо ново от Ловеч има ли?