Премиерът иска от ЕС: Да паднат US визите за българи!

По думите му и той, а и президентът, работят за държавата
23 май 2018 12:45,
75
Премиерът иска от ЕС: Да паднат US визите за българи!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че основният въпрос, който ще постави на Европейския съвет през юни, е да отпаднат визите за САЩ.

"Затова правосъдният министър и главен прокурор на САЩ в момента е на Съвета на ЕС по вътрешните работи. Първата и основна тема, която сме говорили и ще бъде поставена по време на Европейския съвет, и затова Цачева и Радев ги няма, ще бъде да отпаднат визите за Европа за САЩ, което и България е там, както за Канада.

Още по темата

Нека да приемем, че всяка една от институциите – и президентството, и ние, и те, правим неща, които са в полза на държавата. Не е нужно да обясняваме кое е повече и кое по-малко. Опитвайте се да разсъждавате, че всичко е полезно за държавата", настоя Борисов пред министрите си.

Министър-председателят отново повтори тезата си, че България трябва да поддържа добри, даже приятелски отношения със съседна Турция, с Русия и със САЩ.

"И с Гърция, и с Македония сме еднакво приятелски. Виждате, че в Босна и Херцеговина отиде президентът Ердоган и той заговори вече за магистрала Сараево-Ниш. Това ни устройва и нас, защото се свързват целите Балкани. И руснаците, и американците, и турците, като основни геостоатегически играчи, освен Европа, са добре дошли на Балканите и да ги използваме да бъдат мост на дружбата, а не всяка една от страните, защитавайки си техния геостоатегически интерес, да създава конфронтация", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
6
 
6
 
! Отговори
Нора преди 5 години
А дано,ама не ми се вярва това да се случи...Виж,ако предадат двете момчета от кол центровете на американското правосъдие,тогава може и да има приятна промяна.Те се държаха съмнително и смениха няколко пъти версиите си и е редно да не ни петнят.
7
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
паднат ли визите само в първите 3 месеца ще се изнесат над 100 000 народ :)
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То от магистрали и глобализъм Европа заприлича на джамахирия кога ли немците ще обесят Меркел на някоя улична лампа.
5
3
 
10
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Хитър ход и на време, сащ нарита ес и сега е момента да се иска, белене, български поток, визи, наеми за базите най добре изгонване, както и на всички цру агенти от министерствата.
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само такаи цяла България да се изнесе към САЩ,бълха ги ухапала :)
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ни занимавайте със тоя либерал САЩ не е една корумпирана либерална *** управлявана от евромеки васали като Меркел където всеки си влиза и излиза както иска.
2
4
 
11
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Баце е хитра лисица, три мандата си трае за проблема, ама сега Тръмп развали отношенията с ЕС и от Брюксел вече почнаха да готвят мерки срещу САЩ, та и Баце скочи ;)
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига си дрънкал глупости, Борисов. Като почва да ти пада рейтинга веднага излиза някоя дописка да се види колко се стараеш.