Румен Радев: Духовността и знанието изживяват криза!

Президентът е домакин на традиционния прием по случай 24 май
Обновена: 25 май 2018 07:07 | 24 май 2018 21:25,
57
Румен Радев: Духовността и знанието изживяват криза!
Снимка: БТА

"Духовността и знанието в България изживяват тежки времена, често недооценени и обидно третирани. На вас се падна отговорната мисия да ги пренесете през тези изпитания". С тези думи президентът Румен Радев се обърна към гостите на традиционния прием в Националния исторически музей по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, съобщават от пресцентъра на държавния глава.
 
"Ваше призвание е да бъдете будители на българския народ. Да съхраните  една вековна култура и да я обогатите с таланта и труда си", обърна се държавният глава към българските учени, артисти, писатели, художници, поети, музиканти, творци и журналисти.
 
Президентът Радев изрази признателността си към българските учители, от които започва пътят към знанието на всеки човек. "Приемам домакинството на този прием като символично, защото буквите, езикът и културата са наш общ дом", заяви още Румен Радев.
 
С музикални изпълнения гостите на приема поздрави хорът на Националното музикално училище "Любомир Пипков", както и квартет "Кодам".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
16
 
21
 
! Отговори
да преди 5 години
Путин в прав текст каза на Радев , че няма за какво да говори с него и му губи времето ... СРАМ .... Същото беше и с Макрон , но френския Президент едва го изтърпя .и прояви френска деликатност ......
31
12
 
17
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 5 години
Всъщност Р.Радев отиде в Москва за да лъсне ботушите на Путин и да го подготви за предстоящата среща с Б.Борисов.
30
18
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 5 години
На Български празник президента Радев е в България ! А Баце в чужбина. Така бе и за Гергьовден, така бе и за Великден !Правете си изводите !
29
22
 
18
 
! Отговори
сик преди 5 години
В България има много шарани , които вярват на рейтинги. Тези , които наистина смятат, че *** може да върши някаква работа са необразованите и бабите, които всеки ден хвърлят хиляди левове от балконите, Всеки средно интелигентен българин повръща , като види Радев .
28
11
 
18
 
! Отговори
Изненада! преди 5 години
Как така нямаше изцепка на Корнелия Нинова,да каже как товарищ Ленин ни е подарил азбуката и как комунистите са написали Рибния буквар ???
27
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев се опитва да узурпира всички големи празници у нас, говори по 5 речи на ден, както на 3 март. Днес в центъра на вниманието трябваше да са учителите.
26
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и Бсп-то с тяхходете си в Русия!
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
I nie izjiviavame tejki vremena da te slushame i da gledame praznoglavata ti prostakesa ama....
24
23
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И да плюят и да злостловят герберските *** нищо не могат да направят срещу фактите.А Факта е един и е много неприятен за тях. Колкото повече и по-злобно плюят толкова рейтинга на Радев се вдига. Вече има 68% одобрение от народа. Такъв процент Борисов нямаше и в най-добрите си времена.
23
9
 
22
 
! Отговори
68 преди 5 години
Радев е правил коремно пред гостите ..
22
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КУРнелка му каза това да говори чехлио
21
9
 
11
 
! Отговори
www преди 5 години
В ДЕМОКРАЦИЯТА ТАКИВА ИЗРАЗИ НЯМА - ДУХОВНОСТ И ЗНАНИЕ - ТАМ ИМА САМО РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ...
20
8
 
14
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До 11 анонимник. Абсолютни глуппости си написал. И ти си толкова смешен, колкото недоразумението радефф.
19
10
 
14
 
! Отговори
Слепи ли сме? преди 5 години
И герб и бсп опитват да пришият Радев към бсп. Ако обаче човек се замисли, ще види стряскаща истина-на практика не Радев повтаря БСП идеи, А ТЕ НЕГОВИ и в много случаи са ПРОТИВ него (отбрана)! Действа независимо - напр. реагира няколко дни след сигнала за ЧЕЗ на Нинова, за да получи и проучи информацията! ГЕРБ пък опитаха да го прикоткат (Б.Б. се прави на приятел), но Радев видя, че го лъжат и не се върза, опитаха с атаки, Радев ги парира, сега опитват с бламиране и медиино затъмнение наистина!
18
10
 
16
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До Обективен Ако човек слуша внимателно ще може да разбере винаги какво иска да каже президентът ни.Всичко е точно и премерено у него и това дразни другите на които им липсват достойнството, сдържаността и всичко от което се възхищавам у този ЧОВЕК!Честит да бъде на всички по света ,които се чувстват БЪЛГАРИ!
17
17
 
18
 
! Отговори
ха преди 5 години
Голям срам изпитах от пренебрежителното и обидно отношение на Путин към Радев при посещението му в Сочи .Но и той си го заслужава , защото е един невзрачен , увреден пилот !
16
9
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 5 години
Видяхме колко е достоен и не е фигурант при посещението му в Русия !
15
26
 
21
 
! Отговори
до 12 преди 5 години
Фигурант беше предишният "президент". Радев е на мястото си. Не сме имали по-достоен президент.
14
21
 
23
 
! Отговори
срам преди 5 години
Вече става потискащо и много неприятно да се показва това недоразумение Радев ..България се излага с това безхаберие и простотия .....
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе ясно, че визира Цецун!