Плочата отляво: Българчетата бедни, болни и гладни... ГЕРБ – работим!

Престрелки в парламента и в Деня на детето
126
Плочата отляво: Българчетата бедни, болни и гладни... ГЕРБ – работим!
Снимка: архив, Reuters

И най-хубавият празник, този на детето, който отбелязваме на 1 юни, стана повод за критики на опозицията към властта.

И докато малчуганите се радват на празника си, в парламента страстите се нажежиха за тяхна сметка.

От БСП обвиниха управляващите, че нямат политика за грижа на децата, а от ГЕРБ отговориха, че благодарение на тях има занимални, безплатни учебници и все повече ученици се връщали в клас.

„Човечеството е длъжно да даде на децата най-доброто от себе се, децата са нашето бъдеще, надежда, но и наша отговорност, те заслужават да има сигурност и опора тук и сега. Само че българските родители са с най-ниски доходи в ЕС и заради това относителният дял на бедните българчета е над 30%“, даде тон на спора социалистката Надя Клисурска.

Според нея няма изгледи нещата да се оправят.

„43% от малчуганите не спортуват, 33 на сто нямат свое място за учене, 35 на сто не могат да си купят една книга и обувки, българчетата са най-болните деца в Европа, от туберкулоза страдат 14 на 10 000 деца до 17 години, една трета не ядат всеки ден плод или зеленчук, защото родителите им не могат да си го позволят“, продължи червената депутатка.

Клисурска отсече, че училищата са се разделили на масови и елитни, а системата на частните уроци показва дефицити в системата и успехите на децата не са благодарение, а въпреки нея.

"Българските младежи знаят, че ако останат у нас, ще живеят по-лошо от родителите, всяка година емигрират хиляди", добави тя.

Милена Дамянова от ГЕРБ обаче я посъветва да спре с упреците, защото има резултати и те са видими.

"Време е да смените отляво плочата, че всичко е далавера, всичко е лобистко, време е да се огледате и може би тогава ще видите, че хаотично пуснатите ви обвинения създават смут, но само тук, при нас на жълтите павета, а дневният ред на хората е съвсем друг", настоя тя.

Според нея времето на приказките „вие сте лошите, а ние сме добрите“, е отминало.

"В ГЕРБ работим и стига вече с тези словесни фойерверки, политиката а ГЕРБ е последователна и осигурява на всяко дете училище и детска градина", каза още Дамянова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
6
 
10
 
! Отговори
Някой Си преди 5 години
До HeinrichHimmler,Пич, аз не живея в България и не смятам скоро да се върна. Дохода ми е от без значение. От поколение съм в което хората всяка седмица се друсат по дискотеки и после реват, че не взимат 1500 лева, а в същото време не им се учи, не им се работи, нищо не им се прави. Прочети коментара ми отново и се опитай да разбереш какво имам предвид. :)
50
3
 
9
 
! Отговори
Някой Си преди 5 години
До 50Питаха ме защо не бих се върнал и аз отвръщам с факти. Твърдението ти е напълно неумесно и неаргументирано. Каквото искаш си говори и си вярвай. Твоето време явно е доста по-ценно, щом имаш времето да пишеш коментари в интернет кой лъжел за живота си. Успех занапред ти пожелавам, ти си точно като хората, които описах по-долу. :) Наздраве.
49
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Някой Си,А пък мойта първа работа по спецялноста в БГ фирма за 350лв преди 15 години. Шефа ми разправяше че пазара е такъв няма пари затова заплатите ниски, в същото врвме си купи нов джип.После в западна европа работих по спецялноста в научен институт. И днес пращам поздрави от сиднейАв$тралия, от едно магистърче инженерче, на 2 км от Операта, 6 цифрена годишна заплата, готов съм да се върна в БГсрещу 7 цифрена заплата.п.с. не съм чел статията не знам за кви глупости говори и не ме брига
48
6
 
13
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 5 години
До Някой СиЗащо не бачкаш цял живот стажант тогава ? 1500 лева ако за теб са пари, ходи се провеси някъде. На 750 Евро ли си оценяваш почти половината от времето ? ***, тръгнал да ми защитава герб. А тия в парламента не си ли клатят краката за повече ? Какво защитаваш мутри и *** ?
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"политиката а ГЕРБ е последователна и осигурява на всяко дете училище и детска градина"А защо тогва все още има недостиг на детски градини в София? Спрете да си купувате нови лимузини и да си увеличавате заплатите всяка година и ще останат пари да построите още няколко детски градини и проблема да се реши веднъж завинаги.
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Някой СиЩо да работи точно 1500 лева а не за 3500 лева например?! Нали е пазар и демокрация, а не робство.
45
5
 
3
 
! Отговори
До 41 и 42 преди 5 години
И буква истинина няма в коментарите ви !Използвате сайта да си избиете комплексите и макар и илюзиюнно да се превъплатите за миг в мечтите си ! Един програмист или човек получаващ 6 цифрена сума заплата би си ценял времето и не би се гордял и показвал анонимно !!
44
9
 
8
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До Анонимен37пазарната икономика означава, че ако си конкурентен - оцеляваш.Ако произвеждаш Правец82 в завод с 10000 безделници които си клатят краката, когато вече Светът произвежда пентиуми - ФАЛИРАШ.И НИКОЙ НЕ ТИ Е ВИНОВЕН.На кой се сърдиш, че ТИ произвеждаш ***?
43
15
 
8
 
! Отговори
Някой Си преди 5 години
И да, много са прави някои хора в коментарите. В България повечето хора за под 1500 лева предпочитат да си клатят краката вкъщи и да лаят как нямало пари и работа и т.н. Първата ми работа беше като стажант в софтуерна фирма. Заплатата ми беше 375 лева. :) Но не съм седнал да мрънкам и да обиждам колко сме назад. Напротив, научих много там и в момента смея да твърдя, че живота ми е идеален. Пожелавам го на всички ви. И хора, стига сте мрънкали!
42
6
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 5 години
Добре помниме как БСП ни управляваха! Сега лаят срещу ГЕРБ, и те не са стока. Хвани единия, удари другия. Краде се яко - от обществени поръчки, саниране, магистрали, КТБ. Всички се правят на невинни и гледат жално, но не правят нищо, за реформа на съдебната система, за реална борба с корупцията по високите етажи. Зорлем ни бутат към радикализиране, а те си мислят, че дъжд ги вали.
41
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гадничко е да ти кажат истината в очите, но какво да се прави. Чалгарско поколение може да отгледа само чалгари.
40
9
 
8
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Бесрамието на БСП няма граници.При тяхните управления държавата фалира , а сега видите ли БСП била много добра и иска властта. Всеки успех на Тиквата , пирон в ковчега на БСП.България няма нужда от тази деградивна партия.
39
6
 
2
 
! Отговори
хаха преди 5 години
До ТиневТака е другарю Тинев - про.стак сте. Спор няма.А какъв вид демокрация желаете?Или просто си искате вноската за кола, лихвоточките, затворените граници, 160-те лева заплата и празните магазини?
38
3
 
11
 
! Отговори
Някой Си преди 5 години
До Анонимен 32По принцип нищо не ме спира. Не съм мрънкач, нито съм мързелив. Млад човек съм с хубава работа. Програмист съм. Мога да си намеря работа винаги. Работата е там, че работата която съм вършил тук за едни пари, в момента ми носи 4-5 пъти повече. Не искам някой ден като имам деца(дай Боже) да ги отгледам в панелката с пияниците, наркоманите и ц**аните, разбираш ли? :) Всеки се спасява както може и сам си шета на акъла. Да не би ти да ми слагаш храна на масата и да ми плащаш заплата?
37
3
 
2
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
До хаха Другаря Тинев е против ТОЯ, ИЗВРАТЕН , БЪЛГАРСКИ вид демокрация.Но ****а си е проста*к. Или както е казал народа: *** от кладенчова вода разбира ли?
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата са неуки, защото родителите им така искат. Кофти родителско мислене, деца слуги на другите.
35
10
 
11
 
! Отговори
Нов преди 5 години
Мързеливците и неудачниците знаят само да реват, че някой е виновен за дереджето им. Който му се учи, работи и печели намира начин и тук и в чужбина
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1234След като стана пазарна икономика.
33
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Норвегия няма население и полицията краде децата на българите и ги конфискува.
32
10
 
2
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До Анонимен28Викаш при Жан Виденов не бяха принудени да емигрират, а?