Джамбазки: Става все по-лесно да си турски тираджия!

В понеделник се очаква да бъде гледан законът "Макрон"
Обновена: 3 юни 2018 15:41 | 3 юни 2018 11:39,
77
Джамбазки: Става все по-лесно да си турски тираджия!
Снимка: Архив, Булфото

Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български, полски или чешки. Това заяви пред "Нова телевизия" евродепутатът Ангел Джамбазки.

В понеделник се очаква Комисията по транспорт към Европарламента да разгледа и да гласува по закона "Макрон". В България от бранша се опасяват, че новите правила ще оставят без работа 120 000 българи.

"Не съм оптимист за гласуването", заяви Джамбазки. "Направили сме всичко възможно, за да се разменим с всички колеги, така че да можем да гласуваме. Има различни слухове. Имаме пълна готовност да направим протест. Организацията включва поляци, унгарци, всички, които се чувстват засегнати", допълни Джамбазки.

Той обясни, че в България има над 150 000 семейства, чиито глави на семейства работят това. Освен това фирмите с много работници били не повече от 10, останалите били с по 10 до 30 работници.

"В момента са изключително изравнени силите, в последния момент ще разберем дали нашите поправки, които осигуряват българската позиция, ще минат буквално с 1 или 2 гласа. Правим Опълчение", заяви евродепутатът Андрей Новаков.

"Реципрочни мерки могат да бъдат взети във всяка отделна сфера, защото и те имат интереси в България", заяви още Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 години
до41не ми давсй примери с бай тошовите години и либийско арабските далавери на държавста. Там пък си беше живо дране, знаеш ли как беше схемста , Либия плаща на България 3000$ за отделен лекар, а Б я превежда на лекаря по сметка 1800, другите отиваха за валутния резерв. Абсолютно неуместен пример даваш.Когато стана историята с нашите сестро в нсчалото на деветдедете тогава се появиха агенции посредници , те прибираха първата заплата и те оставяха да се оправяш сам. За това и Кадафито ги метна..
43
1
 
9
 
! Отговори
:):) преди 5 години
и не излизайте с лафа, цените европейски заплатите български.Ми аз от англия си получавам пакет примерно два килограма за 4 лева. Същия пакет от София до къщи ако трябва да получа с Екобт или Спуди е 7 лева. Транспортната фирма която кара от англия е българска. Ако пък ползвам пощи ценста до Бг е 32 лв.Ами бг фирмите изнасящи продукция на вън нали и те са на европейски или малко по ниски но съразмерни цени. Тогава и работниците в тез фабрики да взимат пидобни на евро заплатите.
42
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазе, знаем че си само по празните приказки, кажи РЕАЛНО какво правиш за да не влезе в сила плана Макрон, недей дрънка небивалици както винаги!
41
2
 
32
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Отвори обявите за работа и ще разбереш за какво става въпрос. "Българска фирма търси шофьор по дестинацията Испания-Германия. Прибиране в БГ на 3 месеца. " Т'ва си е робство и експлоатация. Реално работиш в Испания, ама живееш 3 месеца в кабината на камиона и получаваш бг заплата.
40
3
 
21
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
Шофьорите, ако карат в Бг си взимат бг заплати, но когато работодателят тарифира транспорта по европейски ставки, защо плаща по български. Когато наши фирми изпращаха лекари в Африка - какви им бяха заплатите? Затова се натискаха, за да пазаруват после от Кореком. Протестът срещу доброто на шофьорите е лобистка подкрепа на работодателите-измамници.
39
6
 
10
 
! Отговори
гого преди 5 години
до38две абсолютно различни неща са.Бг лекарите в европа са отишли на пазара на труда в съответната държава и са наети по законодателството и. Да идат нашите шофиори на трудовата борса във Франция и Германия да ги наемат местни фирми и ще взимат тамошни заплати. Те са се цанили в Бг фирми и получават Бг заплати и то за разлика от много други сфери са само 50% по нидки от европейските. На бг лекар който не е в някоя от болниците на сити клиник заплатата е минимум 5/6 пъти под тази в Германия .
38
6
 
32
 
! Отговори
До гого преди 5 години
Да, тска е, но лекарят или учителят или санитарката, работещи в Европа, въпреки че са българи, получават евро заплати, а не български! Шофьорите карат из Европа, работодателите вземат евроставки за км, а плащат по български - разликата отива в ланци, чалготеки, воаяжи...
37
0
 
21
 
! Отговори
Киро поро преди 5 години
Не мога да разбера защо??? ,се налага това мнение, че видиж ли всички фирми край, фалират. Честно казано шофьора е по-прецакан, защото ще му се утрази на заплатата тъй като тя зависи от времето на престой в Европа и съответно почивките. А шефа не го мисли. Вместо на остров Бали ще иде на Майорка и вместо всяка година нов SUV, ще го сменя през две и готово.
36
2
 
11
 
! Отговори
Ивчо преди 5 години
Радулееедин дървен философ си ти, със трошки в Европа никой няма фа те пусне да карсш, а и никой не е луд да пуска тскива воьила щото ксто каталяса на вън ще му стане черен света от неустойки. Не драскай клишета . Ако се возиш в 30 год автобус на селската фирма Х до града У е дуго нещо, но то си е там за твоето село...
35
5
 
15
 
! Отговори
гого преди 5 години
къде са тези експлоатирани бг шофьори бе. Никой не се оплаква прибират си парите и карат. Ми и бг учителя или лекаря в ловешката болница иска европейска заплста ама държавста му дава пет пъти по малка. Държавста не е ли експлоататор с кскво е по раьлично от транспортнста фирма която пкаща на 50% все пак от европейската заплата за такъв труд. Кой е по големия експлоататор.
34
2
 
16
 
! Отговори
до32 преди 5 години
отнасят се императивно за вдички страни от ЕС пич, Турция само го ме.сти....нали се сещаш
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ввввввввввТо сега щото има много пенсии, здравеопазване, армия...
32
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джамбазки пак с "турски" се заиграва, сякаш тия правила се отнасят само за българските тираджии и не касаят тираджиите на другите европейски държави.
31
7
 
15
 
! Отговори
:):) преди 5 години
що за глуписти пишете бе, тези нашите като останат извън играта да не мислите че във франция добрите работодатели ще ги вземат. Ще идат да се молят в Турция и блузкия изток да ги наемат и там понеже знаят че са в безизхофица с още по ниски заплати ще ги цакат. Що за злобарско българско племе сме...
30
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France и мощен среден за Джамбазки и за работодателите, експлоатиращи хората.
29
3
 
21
 
! Отговори
Радул Мисирков преди 5 години
Вввввввв Боли,нали?Да си знаеш,че си неграмотен и некадърен,но си продал нивите на дядо,или тати ти е дал малко откраднати пари,и ти си решил да купиш камиони. Намерил си смачкани от банки и институции българи,да ти работят без пари,а ти да си стоиш в офисчето и да казваш,колко са *** работниците ти.Ние и във Франция,и в Германия,и където и да е,можем да работим. Ти му мисли.А за пенсии не ми пиши,с минималната заплата,на която осигурявате,ние сме я прежалили.
28
2
 
19
 
! Отговори
XXL преди 5 години
До 19.много точно и ясно казано.Джамбазки е тартора на БГ-Мафията.цените на превозите европейски а, заплатите? Българополска и унгарска Мафия.Б.П.У. Мафиоти!!! До кога? Подкрепа за Макрон-защитника на работниците
27
2
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
И сега ще ядат дървото както са го яли винаги когато са имало вземане даване със САЩ!
26
1
 
21
 
! Отговори
До Джамбазки преди 5 години
Джамбазки , съветвам те да отбиеш редовната си военна служба ! След единичното ще говорим като те пуснат за 2 часа в градска !
25
14
 
6
 
! Отговори
вввввввввв преди 5 години
До Радул Мисирковей там е работата радулчо , че 120000 пак ще спят на паркингите , но вече като французойци или немци , 10000 бг фирми ще фалират и в бг ще чакате пенсии, здравеопазване , армия ...от арменският поп