Социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я е приел

Причината - напрежението заради исканията на родителите на деца с увреждания
Обновена: 12 юни 2018 06:58 | 11 юни 2018 17:46,
116
Социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я е приел
Снимка: Архив, БТА

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, съобщиха от Министерския съвет.

В разговор с премиера, министър Петков заявил, че подава оставка поради невъзможността да овладее създалото се напрежение във връзка с исканията на родителите с деца с увреждания.

През последните дни родители на деца с увреждания в няколко града в страната излязоха на протест срещу действащата социална политика. Основното искане на родителите е нов закон за децата и лицата с увреждания в България.

Протестиращите настояват и за спазване на Конвенцията за правата на хората с увреждания и за създаване на електронен регистър.

Родителите издигнаха и палатков лагер пред парламента под надслов "Системата ги убива".

Оставката на социалния министър бисер Петков е третата в кабинета "Борисов 3". През ноември оставка подаде здравният министър Николай Петров и неговото място зае Кирил Ананиев.

През февруари енергийният министър Теменужка Петкова също депозира оставката си заради продажбата на ЧЕЗ, но впоследствие коалиционния съвет не прие, че има основание за това и така тя остана на поста си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
16
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 5 години
Добре пада . И после??? Мед и масло потича ,ти си доволен .Народа също.Само че...........да ама не .Просто ще смениш,,господарите " които ти плащат. Защото такива като теб бол,плюят но ако ги питаш за алтернатива са неми.Защото алтернативата са ,,другарите",а на тях ние по възрастните колко пъти им сърбахме попарата.Не ги щем вече бе малчо.
41
3
 
25
 
! Отговори
Тарас преди 5 години
Човек с достойнство , който не мисли , че се е венчал за креслото си.Разбира , че за друго има , но не и за нуждаещите се , а парите не зависят от него. Като неможе да помогне се оттегля. Браво !
40
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герп чалга
39
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще разберем истинската причина за оставката?
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шефа им рече, хайде де, Пари нема действайте!Sexy mara bass she gi nadas, She gi nadas, she nadas.Шико бом бом, шико бом бом, пари нема действайте!Оп!... Оп!
37
1
 
17
 
! Отговори
44404 преди 5 години
Напрежението ще нараства, защото се смениха много министри, но никой не прави нищо за тези хора - граждани на на нашата мила родна страна. Дали са се просълзили двамата на раздяла...
36
2
 
25
 
! Отговори
33448 преди 5 години
Оставката на министъра е също начин да се протака решението за тези родители. Докато новияят инистър навлезе в материята, докато започнат нови разатакавния и обсъждания, дошли нови парламентарни избори. И така от много години...
35
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, все пак имало и честни и съвестни хора в правителството?
34
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Калинките една по една се разлетяват от потъващия кораб на ГЕРБ.
33
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега като падне ГЕРБ от власт, коя ли банка пак ще фалират, за да се върнат на власт?
32
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е сухар, но е явно че си разбираше от работата. Бойко обаче не ги обича такива. Бойко обича да му се кланят и да го възхваляват колко е велик. А дали са компетентни, за НЕГО не е важно.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га кораба на баце поне да потъва първо напускат плъховете!
30
2
 
18
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
А *** кога?
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си социален министър и да не срещаш никакво разбиране и подкрепа, да сме най-бедните в Европа и да не можеш да промениш това, какво остава? Бойко щедро губи пари от спрени проекти, от фалирали банки, но за социални дейности, заплати и пенсии му се къса сърцето! Чичо Скруч ряпа да яде пред него! Петков е усетил колко се е напекло положението и какво следва след края на председателството и оставя ББ сам да се оправя! По-достойно е от това, което стана с Делян, Теменужка, Цецка, Радев!
28
3
 
24
 
! Отговори
българина преди 5 години
типично за герб, идва прави зулуми и си отива, следващия се оправдава с предишния , а герб казват не бяхме ние, някой друг го назначи... ей така вече 10г
27
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
положението в бьлгария става неудьржимо този министьр постьпи достоино
26
3
 
28
 
! Отговори
мнение преди 5 години
Стягайте се за перипетии след председателството. Бойко пада завинаги. Напрежението се усеща вече.
25
6
 
2
 
! Отговори
Gaga преди 5 години
Pensioner pilot generalat pravi rezervno pravitelstvo ot chetnicite...
24
6
 
13
 
! Отговори
интересна работа преди 5 години
хайде и ББ да подава , и наесен нови избори Гласува ми се , но за кого се пита в заданието ???ГЕРБ ще си напазаруват гласове - ще влязат , ама колко процента - давам им 12/15 макс , ДПС ще влязат , БСП , ОП - не знам кой нормален би гласувал за тях , предполагам глсовете биха отишли за "ПП Възраждане "
23
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бисере , Бисере ?! И ТИ ЛИ , бе ??? Както Делянчо , Теменужка и др. !На кой ни оставяте , на Цвъки ли ? Караганчева , спасявай ни !