МВР-шефът: Няма да дам оставка. Борисов да ме освободи!

Радев смята, че не е в ситуацията на Бисер Петков - да не може да се справи
Обновена: 12 юни 2018 20:26 | 12 юни 2018 20:19,
53
МВР-шефът: Няма да дам оставка. Борисов да ме освободи!
Снимка: архив, Булфото

Не мисля за оставка, може премиерът да ми каже да си подам оставката, той ме е назначил. Не можем да се срещнем с премиера, тъй като той пътува, аз пътувах. Но държим комуникация, говорим по телефона. Чухме се и той ми каза: "Направи нещо!". И аз така направих, отидох в Ботевград, да чуя от кмета и от всички, които имат забележки, какви са те. Това каза вътрешният министър Валентин Радев пред bTV.

На въпрос дали се справя професионално Радев заяви, че се опитва да прочете всичките мотиви на критиците, за да се поправи. 

"Ако премиерът реши, ще ме освободи", каза той.

За случая с убития затворник Владимир Пелов Радев каза: "На крачка сме били, те са били по следите на Пелов. Скоро ще изплува всичко". 

Запитан ще подаде ли оставката си той посочи, че ще я подаде тогава, когато изпадне в ситуацията на Бисер Петков - да не може да се справя с някаква ситуация.

"Какво не е направено за полицията - заплатите, дрехите, каските. Ще поискам дали оставки, дали... Ще видя анализа и тогава ще преценя дали да искам оставки от професионалното ръководство", каза той.

"Работи се и по втория беглец, не мога да кажа подробности, професионалното ръководство и то се въздържа", посочи още Радев.

"Аз смятам, че сме в правилна посока, трябва ни време, аз не мога да оправя за една година всичко", отсече вътрешният министър. 

На въпрос дали МВР е стигнало до някъде по убийците на Александър Антов, на Петър Христов, на убития данъчен в центъра на София, той изтъкна, че се работи и рано или късно правосъдието ще застигне престъпниците. 

"Ние сме едно от най-откритите министерства. Даваме непрекъснато брифинги, за да съобщим какво се прави", заяви още Радев.

На въпрос за завод "Миджур" и съхраняването на боеприпасите там, министърът заяви, че служба КОС е дала този сигнал на прокуратурата. 

"Ние даваме предписания какво да се направи. Сега прокуратурата иска от нас да предприемем мерки, имаме писмо, ще видим какво искат и да направим предписания, това са процедурите. Допълнително ще притискаме тези хора", поясни още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев! Ти нищо не си направил досега, че да говориш че не можеш да се справиш! Няма за какво да си подаваш оставката. Всичко си върви по старому. Просто на следващите избори нито теб, нито Боко ще го има. Ако народа не ви измете по-рано.
5
0
 
7
 
! Отговори
Apricot преди 5 години
Bravo, Bachvarova! Ave kade sa izgubi tasi shevka? Sigurno igrae figurno parzaliane na dvoiki nekade...
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли поне една работеща структура в МВР? Аз не се сещам за такава.
3
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герберастът *** сваля, но оставка не подава.
2
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
прав си в по лоша ситуация си Петков поне може да се договори с палатковите лагери , а ти не може да се договориш с избягалите затворници , добре че единия го хвана ликвидацията и то случайно
1
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
некадърен и нагъл герберастки грозник