Евреите винаги ще гледат на България като светлина!

Борисов се срещна с президента на Световния еврейски комитет
13 юни 2018 21:18, Елка Василева
32

Снимка: Оле Попов / Dnes.bg

"Евреите по света винаги ще гледат на България като светлина, която прониза тъмнината по време на ужасяващите години на Холокоста, който отне живота на толкова много евреи в цяла Европа. България е една от малкото страни, които действаха с огромен морален кураж и затова евреите по цял свят ще бъдат вечно благодарни".

Това се казва в посланието на президента на Световния еврейски конгрес (СЕК) Роналд Лаудер, което бе връчено на българския министър-председател Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба. Двамата се срещнаха в Йерусалим в рамките на официалната визита на българския премиер в Държавата Израел.

"Особено сме благодарни за усилията Ви да предотвратите София да бъде използвана от неонацистки групи за проява на послания на омраза и ксенофобия, което е в пълен разрез с дългата и вдъхновяваща традиция на религиозна толерантност и уважение на България", се посочва още в посланието на Световния еврейски конгрес.

Още по темата

По време на срещата президентът на СЕК Роналд Лаудер подчерта още веднъж личния си ангажимент да засили историческите връзки, които свързват евреите и българите. "Малката, но динамична, еврейска общност в България, представлявана от организацията Шалом, е особено ценен мост между нашите два народа, с особен принос към разцвета на българската и еврейска култура", заяви още Лаудер.

На церемонията по връчването на посланието на СЕК присъстваха също вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, заместник-министърът на външните работи и национален координатор за борба с антисемитизма Георг Георгиев, кметът на София Йорданка Фандъкова и други официални лица.

 


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 8 месеца
Може ли някой човек (бял де, други няма) да си представи какво имат предвид лай$ата от дъното на клоаката под - светлина? Не може, защото е одушевен човек, създаден от Бога а не от локалния дявол яхве. Да ***, вие имате спасителна мисия - човеците като видят че се приближавате, побягват в обратна посока.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има едно стихотворение на Вазов, казва се
Жидов гроб
Евреите ги интересува само техния интерес!!!
20
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ се дирижира от евреите..
19
3
 
4
 
! Отговори
За тия 1,АК-47 преди 8 месеца
Целта им е ясна,ликвидацията ни.Има руски филм,Ликвидация
18
3
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 8 месеца
КАКТО СТЕ ГИ ПОДКАРАЛИ У НАС НЕЩАТА СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ТАЗИ СВЕТЛИНА ИДВА ОТ НАСРЕЩНО ДВИЖЕЩИЯТ СЕ ВЛАК.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво. Но не дамо да гледате ами и помагате . Вие когато сте били на земята паднали ние сме помагали. Ние сега сме 70 години на земята подайте ни ръка. Общи проекти , бизнес , туристи ...не само когато имате зор. Благодарност се показваа с действия.
16
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Скоро Бъкгария ще стане Еврия, освен ако не го направим иначе.
15
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен
Тия втори път ще ги спасяваме само срещу заплащане.

Тоя път май ние имаме нужда от помощ,а не евреите.
14
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако сте доброжелателни към България,моля ви дайте по едно имение на Гестапото ББ и ЦЦ някъде в Азия и спасете българите!Ще са ви вечно благодарни!Дай Боже,амин!
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тия втори път ще ги спасяваме само срещу заплащане.
12
6
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 9 месеца
едно ще ви кажа:-Ако оставите тоя *** да се измъкне безнаказан,а той си е подготвил абдикирането,значи...сте ПО-ПРИМИТИВНИ И ОТ НЕГО..

Защо да ме боли сърцето за вас?!
11
6
 
11
 
! Отговори
Шахин О Ешчинсел преди 9 месеца
Дайте статия за Турция! Стига сте ни занимавали с Буда Банкянски!
10
5
 
7
 
! Отговори
До 4 преди 9 месеца
Грешиш! има разлика между ИзраЕл и ИзраИл. Провери си по-внимателно фактите. Жокер - ИзраИл са людете, които се стремят всячески да живеят съгласно Божиите повели.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
На Боко софрата снимахте ле я?
8
6
 
20
 
! Отговори
ШМАТКА преди 9 месеца
ей, хора честит ви национален празник беее!!!!Днес наш боко има рожден ден и реши че ще го празнува по близо до Бог,та белким той му опрости греховете към българите1
7
7
 
26
 
! Отговори
мнение преди 9 месеца
Борисов се завира все там, където не му е работата. Ама като е слуга на американците не може да не изпълнява. Използват го като пощенски гълъб, а той си мисли, че е дипломат. Абе, не е за приказка, такъв слуга и роб в душата си как можа да се роди в Банкя.
6
7
 
25
 
! Отговори
ПроСоТо преди 9 месеца
добре,нема лошо,"сичко точно"....И все пак:-На някой стана ли му ясно ЗА ЧИЙ "Х" Тиквата е в Израел?!...../немам предвид "галенето"../

Какви ДЪРЖАВНИ ИНТЕРЕСИ са го отвеяли там?Какво търси тоя ЕКСКУРЗИАНТ НА НАША ИЗДРЪЖКА там?...Че и помъкнал ..бая народ с него,во главе с Фъндъчката?!

Щото и даскалката да посети Божи Гроб БЕЗ ПАРИ докато още са на трона?!?!?!

...знаете ли,има един СТАР израз:...-"И бесенето му е малко"....
5
12
 
22
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 9 месеца
...NIKOGA ZA NISHTO ....S EVREITE !....PO DALECH OT TAKIVA...
4
35
 
15
 
! Отговори
Ььььь преди 9 месеца
Според мен, трябва да имаме добри връзки с Израел, все пак това е божия народ.
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво ли им продадоха пак ?
Половината гроб е под строй на отчет .