България доказа, че може да се справи с бежанския натиск!

Борисов иска съгласие между всички по темата с миграцията
Обновена: 24 юни 2018 20:01 | 24 юни 2018 17:00, Красимир Ангелов
75
България доказа, че може да се справи с бежанския натиск!
Снимка: МС

България доказа, че като страна на първа линия, може да се справи с бежанския натиск, обяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов преди началото на работната среща по въпросите на миграцията и предоставяне на убежище, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата
Министър-председателят посочи, че добрите резултати, които страната ни отчита с опазването на външната граница на ЕС, се дължат както на добрата работа на гранична полиция и ФРОНТЕКС, така и на споразумението с Турция.

Премиерът подчерта, че както страните в ЕС, така и държавите от Западните Балкани, трябва да бъдат защитени. Борисов припомни позицията на България, която ще изложи и на срещата – незабавно затваряне на външните граници на ЕС и задължителното преминаване през граничните пунктове, релокацията на вече влезли в територията на ЕС мигранти и активна работа на споразуменията с трети страни.

Българският премиер заяви още, че страната ни показва как успешно може да бъде защитена външната ни граница и да се справи с миграционната вълна. Той ще настоява като председателстващ Съвета на ЕС да бъде намерено съгласие между всички държави-членки по темата с миграцията.

Борисов бе категоричен, че България, като страна на първа линия, заедно с Гърция, Италия и Испания, не може да се съгласи с позицията за връщане на вече намиращите се в Европа мигранти в държавите на първа регистрация. По думите му това би утежнило ситуацията в тези страни чрез прехвърлянето им на двойни отговорности - по опазване на граници и грижи за бежанците на тяхна територия.

"Винаги съм заявявал, че паниката не е добър съветник. Повтаряме същото упражнение вече няколко години за нещо, което би могло да бъде решено по бърз начин от всички държави членки на ЕС, а и не само от тях, защото и страните от Западните Балкани, които не са членки, също трябва да бъдат защитени", заяви още Борисов.

Има три неща, които да се направят едновременно - незабавна защита на външните граници на ЕС, веднага, призова Борисов. По неговите думи е необходимо също мигрантите, пристигнали в ЕС, да бъдат върнати там, откъдето са дошли. Той предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове.

Тези три неща трябва да действат заедно и да се направят незабавно, заяви премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
турчин преди 5 години
Благодарение на Ердоган. Човека спазва думата но дали ще е така занапред не се знае. Да не стане като с Гърция. Сега говорят зя свободни зони в тези страни, нали преди 8 години това предлагаше ЕРДОГАН защо не го послушаха.
48
1
 
7
 
! Отговори
та преди 5 години
Как се справи бе тикво, като ги препрати на кака Ангела , сега и се пече яйце на *** щото германците не ги искат,те швабите съвсем са изкукуригали , искат да ги връщат ама пък ние не ги сакаме.
47
0
 
8
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Естествено че може, никой не иска да стои в тази ***.
46
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
Абе добре, че на никого не му се седи тука. Иначе голямо справяне, голяма работа.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има три неща, които да се направят едновременно - незабавна защита на външните граници на ЕС, веднага, призова Борисов. По неговите думи е необходимо също мигрантите, пристигнали в ЕС, да бъдат върнати там, откъдето са дошли. Той предложи сключване на споразумения като договореността с Турция, и с Тунис и Йордания, където бягащите от война да бъдат подслонявани и подпомагани в изнесени центрове. --- не мога да повярвам този взел че изказал мнението на народа си.
44
0
 
15
 
! Отговори
Име преди 5 години
"България доказа, че като страна на първа линия, може да се справи с бежанския натиск, обяви пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов". това трябва да означава, че "държавата, това съм аз!". инак същото, което другаря борисов предлага ние го ревем по форумите години наред, но на нас ни трят мнениета..., напълно "демократично" и в меркелски стил, разбира се.
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България - обикновена прости..............
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хах емигранти те като видя ромите и ни един няма да остане
41
1
 
23
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Така е ,тази територия стана отблъскваща за всички живи хора.Тук виреят само тези на хранилката за фирми близки до властта и евросубсидирани крадени пари,другите да ***!
40
1
 
11
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Честно казано предпочитам да живея в страна привлекателна за всички,а не само за шепа престъпни елементи имитиращи дейност.
39
0
 
24
 
! Отговори
стефчо преди 5 години
Добре че бежанците имат смартфони и си ккомуникират по интернет. За тук знаят че има бой ,глад и отнемане на парите. Това ни спасява!
38
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Факт!!!просто остаряваш и си спомняш с умиление за о тигре тигре годините, когато си люскал ракиите и салатите, пял чалгата и бил щастлив. сега вече клониш към залеза си, нищо повече.. а и си оаквал много от идните години, пък то какво - сикаджиите официялно на властм държавата опоскана от комунисти и мутри, но за теб ЕС е виновен. типичен представител на поколението си
37
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО се залавя с Либия. Ще я прави демокрация за чудо и приказ, която демократично да спира бежанците от цяла Африка.
36
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой изпусна бежанците? Центровете за бежанци били празни. Всички са при Меркел, а ние се справихме добре на натиска да избягат като икономически бежанци от България.
35
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА РЕШЕНИЕ ЗЦА ВИГРАНТИТЕ ДНЕС, ТАКА ЧЕ БОРИСОВ ДА НЕ СЕ ХВАЛИ.ОСВЕН ТОВА КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СЪВЕТА НА ЕВРОПА НЕ ГО ПОКАНИХА НА ПОДПИСВАНЕТО НА ПДОГОВОРА ГЪРЦИЯ - МАКЕДОНИЯ, КОЕТО ОЗНАЧАВА ЕДНО ЯКО ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ.
34
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През средните векове хората от изтока са превзели половин Европа с огън и ятаган. Сега превземат мирно цяла Европа поради глупостта на сегашните европейци. А нашият обяснява, че се справял с бежанския натиск.
33
0
 
40
 
! Отговори
Тежко ще е за едни! преди 5 години
А бе хора, защо не четете книги? Когато обединяваш различни народи, ценности, култури, етноси и т.н. Рано или късно това приключва зле! Въпреки глобализацията и тия сатанински експерименти като комунизъм, социализъм и т.н. Хората трудно се подават, особено Балканците! В ЕС сега духат силни ветрове. В Германия вече се оформят националистически групи. В Италия в държавите от Вишеград... Изглежда на някои държави в Европа, трансатлантическите ценности им дойдоха в повече!
32
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалъ.к,НО за сметка на това зверски т.ъп и не го осъзнава!Добре че е Цвинокио та го държи да си изнася клоунадите.....докато му в удобен!
31
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това всичкото, което го е надрънкал е било преди началото на работната среща. На самата среща ще седи и слушка... А Италия е предложила орязване на европейските средства за държави, които не желаят да приемат икономически мигранти, това прочетох току-що в други медии. Значи ще вземем колкото ни определят, защото за Борисов по-важно от европарите няма.
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Онази ги покани на гости,после който е влезнал през коридора да излиза от хола......!Ако все още има българи милеещи за България,веднага трябва да изринем Гроб,преди да са ни заробили тотално.