Инж. Светослав Глосов – новото лице на АПИ

Инж. Атанасов остава член на УС на пътната агенция
4
Инж. Светослав Глосов – новото лице на АПИ
Снимка: Светослав Глосов / МРРБ

По решение на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков от днес председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е инж. Светослав Глосов, съобщиха от регионалното министерство, предава "Дарик".

Инж. Дончо Атанасов остава член на Управителния съвет на пътната агенция. Той ще продължи да е ангажиран с новото строителство на участъци от републиканската пътна мрежа, както и с поддръжката, ремонтите и рехабилитацията на вече съществуващите трасета, се казва още в съобщението. Рокадата в Управителния съвет на АПИ идва след молба на инж. Атанасов, допълват от министерството.

Светослав Глосов е роден на 3 ноември 1955 г. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство, специалност "Промишлено и гражданско строителство". Има специализации в областта на строителството и мениджмънта на строителния бизнес.
 
През 1993 г. инж. Глосов създава фирмата "Биад-С", която се занимава с изграждането на жилищни сгради и хотели. Преди това е бил управител на държавната строителна фирма "Проинвекс", както и проектант в "Гражданстройпроект".
 
Член е на Строителната камара от 1994 г. и е един от нейните учредители. От 2010 г. до 2016 г. е председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България, а след завършването на мандата е избран за почетен председател на УС на браншовата организация.
 
От 2014 г. до 2015 г. е заместник-председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, а от 2015 г. е член на Консултативния съвет на КРИБ.
 
От юни 2017 г. е член на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура".


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Малина преди 8 месеца
Първо много тихо стана ,защо никой не обяснява ,как еден работещ човек си отива , а в същото време остава в управителния съвет и на следващо място назначават пенсионер,стига вече
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Много краде край Паничище, но явно добре се отчитал. Баш суджука му се отблагодарява.
2
1
 
9
 
! Отговори
дърто комуне преди 8 месеца
Ми то в герб други няма!
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Корумпиран и захранва със поръчки фирми на роднините си.