Каракачанов дошъл подготвен, но въпросите били дребнави

Още коментари около вота на недоверие в "Денят ON AIR"
Обновена: 28 юни 2018 07:10 | 27 юни 2018 22:21, Петя Славова
13

"Вицепремиерът Каракачанов беше подготвил две папки - какво се работи, какво предстои, модели на финансиране, начин на поведение, но каза пред журналистите, че въпросите са били дребнави и не е имало нужда да се отговаря на тях", каза депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски във връзка с проведеното заседание за дебатиране на внесения от БСП вот на недоверие заради "провал в сектор "Сигурност".

"Ние сме 27 човека парламентарна група, нищо че сме от три партии, приятели сме както в "малката" коалиция, така и в "голямата". Разчитаме на експертността, а не на политическите пристрастия", каза още той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Във връзка със социалното напрежение по протестите на майки на деца с увреждания, депутатът изрази надежда, че законът за хората с увреждания ще бъде широкообхватен.

Още по темата

"Манолова авансово изпреварва закона. Знаем, че проблемите там са предимно финансови. Аз съм убеден, че министър Петков има добър екип, с който да изготвят един добър закон. Дълго го чакаме и бихме го подкрепили, предполагам, че ще е обективен", каза Поповски в "Денят ON AIR".

Депутатът от ОП сподели, че с Волен Сидеров са разговаряли с майките на деца с увреждания. Той заяви, че именно те са родители на деца с най-тежките увреждания и изрази убеждение, че проблемът е предимно финансов.

"С първа група инвалидност получават 918 лв. на месец до 18-годишна възраст, а после 200 и няколко лв., а проблемите на децата си остават цял живот", подчерта д-р Поповски.

Той предложи като алтернатива помощта да бъде обвързана с минималната работна заплата за страната, която се очаква да расте.

Относно търканията между протестиращите групи, депутатът коментира, че самите протестиращи са членове на различни НПО-та и сдружения, а понякога има конфликти между лидерите им.

"Ще предложим законопроект с референтни лаборатории. За да може хората от НОИ да са основният контрол. Когато имат съмнения, че човекът не е толкова болен, да има такива лаборатории, където това може да се провери", каза още Поповски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
доктора преди 5 години
На тоя,кв е мин,да му турят 2 торби цимент и с тях да ходи за отслабване- и за храна 1 купа шербет за деня.
8
0
 
3
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Само забележете колко дупедати са си направили труда да отидат на работа и това при вот на недоверие! Повече от половината са със самоотлъчка! И до кога журналята ще целуват всички знаете какво и няма да има поне един с гръбнак да пита водачите на партиите защо отказват да спазват закона и да уволнят подчинените си заради самоотлъчка? И защо още не са питали главния прокурор - до кога прокуратурата ще мълчи по очевадно ежедневно престъпление и отказ на народното събрание да спазва закона?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този К,е ***-пълен
6
0
 
4
 
! Отговори
Хм хм преди 5 години
Брейй..как ще ги установяват уврежданията в лаборатория? И какви са тия групи I и т.н. няма при децата такива групи.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ко гукаш макарена и сандукан евалан фен съм ти
4
1
 
14
 
! Отговори
милен цветков преди 5 години
Аз ще съм по-добър министър от този п'ържол'ник.Без друго Батко ме уволни. Сега ще ме прави ди-джей на острова. Кметът пък ще бъде онази нещастница дето я опандизиха за подкуп.Батко купи и апартамент в Лос Анджелис.Батко ще бъде разкрит с ДНК тест.Накрая Милошевич 2
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
OBESHTAL E NA BOIKO ,CE SHTE OTSLABNE SAS 100 KILA.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тои нали иска армията 200 кила армия прави ли се
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каракачанов, внимавай по средата на некой дебат щи падне панталона. Земи мерки, ходи на фитнес. И без тва друга работа немаш.