Борисов в Брюксел: За ЕС, Балканите и миграцията

Премиерът ще отчете резултатите от еврошефството ни
28 юни 2018 08:11,
94
Борисов в Брюксел: За ЕС, Балканите и миграцията
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов заминава за Брюксел за срещата на върха на Европейския съюз.

Пред форума се очаква той да отчете резултатите от ротационното председателство на България в ЕС. Борисов ще информира за степента на изпълнение на законодателните досиета от дневния ред на ЕС в контекста на четирите приоритета на председателството, съобщи "Дарик"

Още по темата
.

Премиерът отново ще постави специален акцент върху връщането на Западните Балкани в Стратегическия дневен ред на ЕС. Освен това той ще говори за изпълнението на инициативите по Отбранителния пакет на ЕС и за финализирането на триалога по Директивата за командированите работници в сферата на услугите.

Дневният ред на Съвета включва още дискусии по теми като миграция, сигурност и отбрана, работни места, растеж и конкурентоспособност, иновации и дигитализация и други

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Как дела,Божикравов?
71
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо даваш летището на турска фирма,бе,кьорпе?!
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
припява на меркел, щото дава фондове. И на Путин, че дава га, ток и бензин... ***...
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вървете си неокомунисти и грабители,не ви щем!Оставка!
68
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От разговорите се разбира, че за да се приеме офертата от българска страна, Борисов е поискал от чуждия предприемач огромната сума. През 2016 г. руски медии публикуваха текстове как премиерът Борисов е бил мотивиран с 50 млн. долара за да осигури придобиването на Българската телекомуникационна компания (БТК) от руската ВТБ банк чрез номиналните изпълнители в лицето на Спас Русев и Милен Велчев. Борисов подскочи като ужилен, когато тръгна слух, че с Пеевски се гласят да придобият Нова телевизия.Отрече също да е получавал каквито й да било пари от банкера Цветан Василев, к
67
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
излезе запис на телефонен разговор между банкера Цветан Василев и жена, представител на турска корпорация. В него се разкрива, че премиерът Бойко Борисов е поискал 50 млн. щ. д. от турска компания. От СРС-то се разбира още, че в аферата е замесено и името на главния прокурор Сотир Цацаров. По онова време "Виктория" е собственост на КТБ, а КТБ е във фалит. Неин най-голям кредитор се явява Фондът за гарантиране на вземанията, който е налял 1,5 милиарда евро в КТБ и никой не може да придобие банка "Виктория", без да удовлетвори Фонда за гарантиране на вземанията. От разговорите се разбира, че за
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно какво ново амплоа ще му измислят след края на Председателството! То вече не останаха велики мисии, които да прилягат на капацитета Му! Освен да обединява всички религии и да санира Хималаите.....!!??!?
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***, по-***, най- ***, Кепе, Фуражка, Боко Тиквочев!
64
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов е раздразнен очевидно има възможности, но наистина не е извършил покупката. Поне не лично. Не защото не може, а защото трябва да обяснява откъде са парите. Преди време сюжет с къща за няколко милиона в Барселона, купена от него, мина през медиите, но Борисов не се закачи за него. Защото сайтовете бяха български на тях той не отговаря. Но когато новината идва отвън нервите му изневеряват.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** на пазар!
62
1
 
16
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Острова, Гинка от Пазарджик ли ще го снабдява с ток?
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на Балканите има реваншизъм, като се огледа човек наоколо, съдят министри, премиери. Ще дойде ден и у нас. Като го казвам, все не ми вярват. Ето, пак го казвам.ПП Поисках да видя пуснали ли са запис от предаването в сайта на България он ер. Гугъл показа, че са го пуснали още в 9 часа, но линка не се отваря, заглавието го няма в сайта в темите от сутрешния блок.
60
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се разклати Боеко, изгуби избори, разбутат му коалицията, ще почнат да излизат в медии един след друг живи свидетели, кой кога му носил чанта с нещо си като главен секретар, кой какво видял да взима като кмет, на кого му прецакал бизнеса като премиер, кого излъгал, как наредил еди какво си, какво си поискал, кой какво купил от негово име и т. н.Да сме живи и здрави, на тоя главен прокурор (Ти си го избра) му изтича мандатът, на ВСС също ще изтече. Няма вечни хора. Няма вечна власт. (А и нашите хора прокурори обръщат палачинката, като видят накъде духа вятърът. Хеле пък медиите). А
59
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама такива забогатели от власт имат проблем трудно могат да си харчат парите.Ей за това говорихме сутринта в България он ер, казах им, че през годините винаги се появява по някоя телевизия, която да засегне теми с Борисов и после я опраскват.Имам лоша новина за Боеко като натискаш дълго време надолу медии, то е като някаква топка, която натискаш под вода, един ден я изпускаш и тя излита нагоре. Излиза на яркото слънце и всички я виждат.
58
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко милиона има Борисов?Островът само повдига въпроса, че момчето е бедно, няма си нищо, филии с мас, картофи садил, сега живее скромно.Когато излезе записът с Мишо Бирата, Боеко също така гневно и искрено обясняваше в парламента, че това било манипулация, монтаж, Дачков нещо направил, звънял му да му запише репликите. После сам си призна, че не било редно да нарежда на шефа на митницата, ама липсвала една псувня за Първанов
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Срещата в Брюксел е за това, което пише на последните 2-3 реда на текста, най вече пред предпоследния! Преди час слушах по БНР коментари на информирани люде! Медийния слугинаж достигна неподозирани висоти!
56
3
 
8
 
! Отговори
ОЩЕ ЩЕ СЕ КРАДЕ преди 5 години
Близо 9 млрд. евро ще получи България за кохезионна политика през новия програмен период след 2020 г., съобщи в София Витория Алиата ди Вилафранка, директор в генералната дирекция "Регионална и селищна политика" на Европейската комисия.
55
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТО ВЕЧЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ЩЕ Е РОБИНЗОН КРУЗО, НО КОЙ ЩЕ Е ПЕТКАН Е ЗАГАДКА.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кака Гинка що не с него бе ? Такова убаво пиче пък да я крие ,СРАМОТА. Е ако баце европеец поне кмета на Симитли да беше си взел така за солидарност към интеграцията на джендърството. За бежанците е ясно че ще ги вземе баце ,обещал е там каквото леля му Меркел е казала да изпълнява ,все пак той " не е Първанов"(цитат от записа за Мишо Бирата). А за тридесет милиарда евро ( 30 000 000 000 euro) как да не ги прибереш тия . Естествено тия всчките пари ще се делят мвжду колегите от западните балкани-Сърбия,Гърция ,Румъния,Македония.Тези пари са за инфраструктурана западните балкани но
53
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИ ТО ЕДВА ЛИ НЯКОЙ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ОТЧЕТА ЗА ЯЛОВОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО.К`ЪВ ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛ, КАТО ДОРИ НЕ ГО ПОКАНИХА НА ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА ЗА ИМЕТО НА МАКЕДОНИЯ.ХОРАТА СА ОТИШЛИ ТАМ ДА ОБСЪЖДАТ МНОГО ПО-ВАЖНИ ВЪПРОСИ, НАЙ-ВЕЧЕ ДА РЕШАТ КАК ДА НИ ХЪРЗУЛНАТ ТЕЗИ 60000 МИГРАОНТИ. ММОЖЕ И ДА НЕ СА АФГАНЦИ, А АФРИКАНЦИ, ЧЕ ТЕ СТАНАХА МАЙ ПОВЕЧЕ.