Борисов в Брюксел: За ЕС, Балканите и миграцията

Премиерът ще отчете резултатите от еврошефството ни
94
Борисов в Брюксел: За ЕС, Балканите и миграцията
Снимка: архив Reuters

Премиерът Бойко Борисов заминава за Брюксел за срещата на върха на Европейския съюз.

Пред форума се очаква той да отчете резултатите от ротационното председателство на България в ЕС. Борисов ще информира за степента на изпълнение на законодателните досиета от дневния ред на ЕС в контекста на четирите приоритета на председателството, съобщи "Дарик"

Още по темата
.

Премиерът отново ще постави специален акцент върху връщането на Западните Балкани в Стратегическия дневен ред на ЕС. Освен това той ще говори за изпълнението на инициативите по Отбранителния пакет на ЕС и за финализирането на триалога по Директивата за командированите работници в сферата на услугите.

Дневният ред на Съвета включва още дискусии по теми като миграция, сигурност и отбрана, работни места, растеж и конкурентоспособност, иновации и дигитализация и други


94
Още от Страната
Отново недостиг на инсулин в аптеките. Докога?
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
Как дела,Божикравов?
75
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо даваш летището на турска фирма,бе,кьорпе?!
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
припява на меркел, щото дава фондове. И на Путин, че дава га, ток и бензин... мекере...
73
1
 
11
 
! Отговори
фючо преди 2 седмици
На заседание на ЕС,Орбан забелязал че Бойко пие някакви хапчета
-Лошо ли Ви е-попитал Орбан
-Абе имам си проблем-отвърнал Борисов-Много ги мразя комунистите и непрекъснато ми идва да ги изтрепя до крак
-Да разбираемо-отвърнал Орбан-И аз съм антикомунист,лагерите,тоталитаризма....
-Не бе!Не бе!-отвърнал Бойко Борисов-Моя проблем идва от там че аз съм комунист
72
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вървете си неокомунисти и грабители,не ви щем!
Оставка!
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От разговорите се разбира, че за да се приеме офертата от българска страна, Борисов е поискал от чуждия предприемач огромната сума.През 2016 г. руски медии публикуваха текстове как премиерът Борисов е бил „мотивиран“ с 50 млн. долара за да осигури придобиването на Българската телекомуникационна компания (БТК) от руската ВТБ *** чрез номиналните изпълнители в лицето на Спас Русев и Милен Велчев.Борисов подскочи като ужилен, когато тръгна слух, че с Пеевски се гласят да придобият Нова телевизия.

Отрече също да е получавал каквито й да било пари от банкера Цветан Василев, к
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
излезе запис на телефонен разговор между банкера Цветан Василев и жена, представител на турска корпорация. В него се разкрива, че премиерът Бойко Борисов е поискал 50 млн. щ. д. от турска компания. От СРС-то се разбира още, че в аферата е замесено и името на главния прокурор Сотир Цацаров. По онова време "Виктория" е собственост на КТБ, а КТБ е във фалит. Неин най-голям кредитор се явява Фондът за гарантиране на вземанията, който е налял 1,5 милиарда евро в КТБ и никой не може да придобие банка "Виктория", без да удовлетвори Фонда за гарантиране на вземанията. От разговорите се разбира, че за
69
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Интересно какво ново амплоа ще му измислят след края на Председателството! То вече не останаха велики мисии, които да прилягат на капацитета Му! Освен да обединява всички религии и да санира Хималаите.....!!??!?
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ПроЗт, по-проЗт, най- проЗт, Кепе, Фуражка, Боко Тиквочев!
67
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Борисов е раздразнен – очевидно има възможности, но наистина не е извършил покупката. Поне не лично. Не защото не може, а защото трябва да обяснява откъде са парите. Преди време сюжет с къща за няколко милиона в Барселона, купена от него, мина през медиите, но Борисов не се закачи за него. Защото сайтовете бяха български – на тях той не отговаря. Но когато новината идва отвън – нервите му изневеряват.
66
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ганчо на пазар!
65
1
 
16
 
! Отговори
реалист преди 2 седмици
Острова, Гинка от Пазарджик ли ще го снабдява с ток?
64
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на Балканите има реваншизъм, като се огледа човек наоколо, съдят министри, премиери. Ще дойде ден и у нас. Като го казвам, все не ми вярват. Ето, пак го казвам.

ПП – Поисках да видя пуснали ли са запис от предаването в сайта на България он ер. Гугъл показа, че са го пуснали още в 9 часа, но линка не се отваря, заглавието го няма в сайта в темите от сутрешния блок.
63
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Като се разклати Боеко, изгуби избори, разбутат му коалицията, ще почнат да излизат в медии един след друг живи свидетели, кой кога му носил чанта с нещо си като главен секретар, кой какво видял да взима като кмет, на кого му прецакал бизнеса като премиер, кого излъгал, как наредил еди какво си, какво си поискал, кой какво купил от негово име и т. н.

Да сме живи и здрави, на тоя главен прокурор („Ти си го избра“) му изтича мандатът, на ВСС също ще изтече. Няма вечни хора. Няма вечна власт. (А и „нашите хора“ прокурори обръщат палачинката, като видят накъде *** вятърът. Хеле пък медиите). А
62
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ама такива забогатели от власт имат проблем – трудно могат да си харчат парите.
Ей за това говорихме сутринта в България он ер, казах им, че през годините винаги се появява по някоя телевизия, която да засегне теми с Борисов и после я опраскват.
Имам лоша новина за Боеко – като натискаш дълго време надолу медии, то е като някаква топка, която натискаш под вода, един ден я изпускаш и тя излита нагоре. Излиза на яркото слънце и всички я виждат.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Колко милиона има Борисов?

Островът само повдига въпроса, че момчето е бедно, няма си нищо, филии с мас, картофи садил, сега живее скромно.

Когато излезе записът с Мишо Бирата, Боеко също така гневно и искрено обясняваше в парламента, че това било манипулация, монтаж, Дачков нещо направил, звънял му да му запише репликите. После сам си призна, че не било „редно“ да нарежда на шефа на митницата, ама липсвала една псувня за Първанов…
60
1
 
17
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 2 седмици
АКО НЕ Е ТОЛКО ТЪЖНО ЩЕШЕ ДА Е СМЕШНО.В БРЮКСЕЛ НИ ПРЕДСТАВЛЯВА ЕДИН ДОКАЗАН ДОЛЕН ПРЕСТЪПНИК,НЕУК,С НАКОЛЕНКИ.ТОВА ЛИ БЪЛГАРИ Е НАИ-УЧЕНИЯТ,МОЖЕЩ И ЗНАЕЩ БЪЛГАРИН?ТОВА ПОСМЕШИЩЕ ЛЪЖЛИВО ОСВЕН ДА КРАДЕ И ЛЪЖЕ ДРУГО НИЩО СМИСЛЕНИ НЕМОЖЕ ДА НАПРАВИ.ТОЯ ИНДИВИД Е ПОЗОР ЗА ВСЕКИ УВАЖАВАЩ СЕ БЪЛГАРИН.
59
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Срещата в Брюксел е за това, което пише на последните 2-3 реда на текста, най вече пред предпоследния! Преди час слушах по БНР коментари на информирани люде! Медийния слугинаж достигна неподозирани висоти!
58
3
 
8
 
! Отговори
ОЩЕ ЩЕ СЕ КРАДЕ преди 2 седмици
Близо 9 млрд. евро ще получи България за кохезионна политика през новия програмен период след 2020 г., съобщи в София Витория Алиата ди Вилафранка, директор в генералната дирекция "Регионална и селищна политика" на Европейската комисия.
57
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТО ВЕЧЕ СЕ ЗНАЕ КОЙ ЩЕ Е РОБИНЗОН КРУЗО, НО КОЙ ЩЕ Е ПЕТКАН Е ЗАГАДКА.