Борисов и Ли Къцян доволни от постигнатите в София резултати

Те давали тласък за сътрудничество на по-високо ниво
45
Борисов и Ли Къцян доволни от постигнатите в София резултати
Снимка: МС

Министър-председателят Бойко Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян изразиха удовлетворение от постигнати резултати по време на срещите си в София. Двамата разговаряха преди отпътуването на Ли Къцян, който беше на официално четиридневно посещение в България, съобщават от правителствената информационна служба.

По време на визитата двамата правителствени ръководители проведоха разговори за задълбочаване на двустранното сътрудничество и за възможностите за допълнително активизиране на бизнес контактите. Бойко Борисов и Ли Къцян участваха и в седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

По време на разговора двамата премиери подчертаха важността на договореностите в София – ангажираността на китайската страна към проекта АЕЦ „Белене“, участието на Китай в реализирането на инфраструктурни проекти, съгласието за създаването на Глобален център за патрньорство на държавите от ЦИЕ и Китай и подписаните документи за насърчаване на икономическото и търговското сътрудничество.

"Успяхме да постигнем големи резултати не само в двустранните ни отношения. Срещата на върха на "16+1" също дава тласък за сътрудничество на едно по-високо ниво", заяви Ли Къцян.

Българският премиер Борисов пък предложи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова да поеме организацията по създаването и управлението на бъдещия Глобален център за партньорство на държавите от Централна и Източна Европа и Китай (Global Partnership Centre of CEECs and China).

В разговорите в София българският премиер Борисов и председателят на Държавния съвет на Китай Ли Къцян посочиха, че сътрудничеството в рамките на инициативата "16+1" има за цел да заздрави единството в Европа и да подпомогне развитието и реализирането на проекти в различни области между държавите от региона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
КАТО Е УСПЕШНО ЗАЩО? преди 5 години
Много доволен тоз Китаец,затова отиде веднага след срещата при Меркел.Бойко да не се плюнчи,че е направил нещо.
35
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 5 години
Ликувай Българийо ,цун кай ***,оправи народа,тръгнахме "нагоре",изнесохме 10милиона листа от тютюн,който веднага ни беше платен,и ще се раздават премии,на всички.
34
0
 
1
 
! Отговори
генчо преди 5 години
Уми ли си ръката като се ръкува с тоя мръсен комунист.Пууу.
33
4
 
9
 
! Отговори
Друг преди 5 години
ББ предложил Лилето!! А някой съгласил ли се е с това предложение?? Или предложенията на Винету не се оспорват!! Пък как се уреждат все на места където нищо не се прави. Интересно ЦЦ..къв ще е. А същият заминавал за седмица в Сащ на конференция на мозъчните тръстове.!! Ужас щом този мозък пращаме там. Аз мисля че учителя от Казанлък трябваше..,но никой освен ЦЦ не може да разказва после толкова просто
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я, на тиквата очите станали дръпнати след срещата. Тоя ше умре да се подмазва на началниците.
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цифрите преписах от побликуван доклад на Китайската Инвестиционна Банка !Герберотъпчета вие им слагайте минуси за България !
30
3
 
11
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Баце консултира ли се предварително с американската амбасада???Или прави солова акция, и ще се наложи след 48 часа най късно бек вокалите му да обясняват какво всъщност е искал да каже? А Цецо да го привикат пак на молитвена закуска и инструктаж?
29
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо ужас с тези китайци! Ясно е, че на Китай му дреме на сушулката за нашата татковина, а и за източна Европа като цяло. Пускат ни дребни залъгалки и си мислим, че сме ударили кьоравото...станахме за смях с тоя тутун дето щели да ни го купят! Щото ние друго няма какво да им предложим с това население, колкото в някое тяхно градче от селски тип.Докато сами не се стегнем ине почнем да си развиваме държавата, има да чакаме китсйците да ни оправят!
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прочети повече , преди да пишеш минуси !За 2017-2018 г Китайската Инвестиционна Банка е инвестирала : СЪРБИЯ. 1500 милиони / милиард и половина / ; ИСТИНСКА МАКЕДОНИЯ 242 милиони ; КОСОВО КОСОВО КОСОВО КОСОВО...........250 милиони ;. ХЪРВАТИЯ. 250 милиони .........РУМЪНИЯ. 5500 милиони / 5,5 милиарда / дългосрочно !!!!!!!!!!! БЪЛГАРИЯ 0,0000000000!!!!!!!!Заобикалят България тук има Бойчо Методиев Борисов ПЪРВИ И ВТОРИ И ТРЕТИ !!!!!!
27
6
 
10
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Вълнувам се дали дженерало с кофпомпата е договорил внос на китайски ориз !!! Страшен сутляш става с него !!!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Друже неска що се подсмиваш аз да съм ти се присмял да попитам а умерено е да подиграеш обикновен човек нали щото аз също го мога но не ме интересуваш надживял съм го
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Господин Ли е доволен , защото е постигнал споразумения за милиарди !!!За МИЛИАРДИ С 15 СТРАНИ !!!!!СОБСТВЕНИКЪТ на ГЕРБ ще му продава тютюнени листа !! За смях станахме !!!
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 24 "ето за това Бойко ще вземе четвърти мандат! жив и здрав премиере!"..Нека внесем яснота : ще вземе - значи ще си КУПИ и четвърти мандат ли ? Кажи ясно, та малкото останали в България да знаят какво ги чака и да се ориентират към напускане на време !
23
2
 
1
 
! Отговори
E, santecard преди 5 години
Omg, bg nai-beden narod s nai-niski zaplati v sveta, sha finansira i upravliava global economic center na europe union and china...basi debelashkite gnusni manipulativni laji na gerbovite svinyatki...a taa teroristichna svinkya treashe da visi otdavna na besilkata ...
22
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ето за това Бойко ще вземе четвърти мандат! жив и здрав премиере!
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ли Къцян е арменец.
20
3
 
10
 
! Отговори
То бива небивалици преди 5 години
ама това: "Борисов и Ли Къцян доволни ......Те давали тласък за сътрудничество на по-високо ниво".Е на какво по-високо ниво бре??? Нали Тикви е на върха на държавата и управлява! По високо ниво от това - сигурно на ниво Богове ????
19
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко си беше велик, но сега вече е ... титанично велик!!!
18
10
 
5
 
! Отговори
Брокер преди 5 години
Не знам чия е идеята за създаване на такъв Консултантски център, но в нея има страхотен потенциал. Една от най-печалившите дейности в САЩ са консултантските услуги за правене на бизнес. Подобен център може да се превърне в златна мина за Българската държава, ако бъде оттъргуван от нея с Китай майсторски и ако бъде поверен в ръцете на печени специалисти !
17
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цитат : ,,През последните десетина години китайските инвестиции заобикалят България "Думите са на Мин. Председател на Китай при откриването на срещата .41Б.а. : Китайската Инвестиционна Банка бяга от мафиотски босове и социална несигурност . В Китай корупция се наказва със смърт !